Sain eilen töihin erittäin mieluisan yllätyksen. Hanna oli lähettänyt minulle etukäteen tutustuttavaksi heidän pian ilmestyvän keittokirjansa – Safkaa maanantaista sunnuntaihin. Kiitos vaan kovasti tästä ihana energinen Hanna!
Linnoittauduin eilen illalla sohvalle keittokirjan kanssa ja luin sen nautiskellen kannesta kanteen. Olen ihan inspiroitunut kirjan fiiliksistä ja sen mutkattomista ohjeista. Kirjassa on paljon meidänkin suosimia ruokalajeja. On kiva inspiroitua tutuista ruokalajeista uudelleen, uusien näkökulmien ja vinkkien muodossa. Toki kirja sisälsi myös sellaisia mielenkiintoisia reseptejä, joiden muunnoksia ei ole koskaan tullut vielä kokeiltua.
Keittokirja voi saada aikaan muutakin innostusta kun kokkailun. Minulle tuli nimittäin kauhea hinku siivota ja freesata keittiötä. Ja hääriä keittiössä kaiken kaikkiaan.  

Aloitin sunnuntaipäivän keittämällä kahvit joululahjaksi saadulla perkolaattorilla, siitä on tulossa oma postaus jossain vaiheessa. Kahvin kanssa söin ruisleipää emmentalilla ja tomaatilla – yksinkertaista ja niin hyvää.

Katse kierteli pitkin keittiötä ja siivousinto alkoi seinän String-hyllystä. Avohyllyt ovat ihania, silloin kun ne ovat kauniisti järjesteltyjä ja pölyttömiä. Minun oli siis tartuttava ensimmäisenä hyllyn kimppuun. Kuva otettu ennen siivousta.

Ulkona meinasi jopa aurinko pilkahtaa, siitä tuli kirjan lisäksi ylimääräistä siivoustsemppiä. Pesaisin kaikki hyllyn lasit. Ihailin kuivumassa olevia astioita. Aikaansaannoksista voi nautiskella jo siivouksen puolivälissäkin.
 

Kuvassa pilkahtaa meidän keittiön uudehko matto. Se on Hayn paperinarumatto. Vaikkei ole ihan yhtä huoleton kuin Pappelina, on se toiminut loistavasti keittiössä. Lisäksi se antaa iloista väriä huoneeseen, sitä kaipaa näin joulukauden jälkeen.

En voi nyt ohittaa millään kaupan yrttihyllyjä, meillä näitä oikeasti myös käytetään. 
Isäntä grillasi juuri viime viikonloppuna kokonaisen broilerin vartaassa ulkogrillissä. Siinä oli mausteina suolaa, pippuria, voita, sitruunaa ja timjamia. Namskis. Kyytipoikana nautimme uunissa paahdettua perunaa ja bataattia, tarjoiltuna itse tehdyn aiolin kera. Yksi parhaimpia ruokia taas pitkään aikaan. Kokonaisen broiskun voi tehdä hyvin myös uunissa, tässä uudessa Safkaa-kirjassa on siihen ihana ohje, samoin kuin aioliinkin.
 

Siivouksen lomassa täytyy saada aikaiseksi päivittää jääkaapin oven kalenteri tälle vuodelle. Pikkusisko Suvi Valkoisesta Harmajasta, on taas tehnyt vapaasti ladattavan kalenterin, löydät sen täältä. Pidän juuri tuollaisesta yksinkertaisesta mallista. Meidän jääkaappi ja pakastin ovat ihan perusmallisia, olenkin käyttänyt ovia alustana kalenterille ja liitutaululle. Liitutaulutarra on Granitista. Pitäisi lisätä tuohon pari arkkia lisää, liitutaulu saisi olla vähän suurempi.

Keittiön saarekkeelle on nyt kerätty raikkaita asioita. Ne ilahduttavat joka kerta ohi kuljettaessa. Kun ulkona alkaa taas hämärtää, sytyttelen BEdesignin tuikkukippojen tuikkuset palamaan.

Nauttikaahan tekin keittiöstä kokonaisvaltaisesti ja tietysti hyvästä ruoasta, sen valmistamisineen ja syömisineen!

10 Comments

 1. Kivoja kuvia, taas kerran 🙂
  Kuule, mistä noi kauniit viinilasit on? Oletteko ostaneet käytettyinä vai uusina? JUURI tollaisia olen nimittäin itsekin etsimässä joten kiitollinen vastauksesta.

  Oikein ihanaa tulevaa viikkoa <3

 2. Anne

  Mun vanhemmat on aikoinaan tuoneet 12 kpl noita laseja Prahasta tuliaisena. Pyysin niitä erikoisesti tuliaiseksi, koska tiedän että siellä on kohtuuhintaan laadukasta kristallia. Eli en osaa neuvoa mistä muualta saisit tuollaisia 🙂

  Kiitos kivasta kommentista ja oikein ihanaa tulevaa viikkoa myös sinulle <3

 3. Yrttejä menee täälläkin. Olen ihan hirveä basilika-addikti, en ihan heti keksi mihin sitä ei voi laittaa. Jälkiruuista leivänpäälle. :p

 4. Meillä kans puhaltaa siivoustuulet ja tuntuu, että joka paikka pursuaa ylimääräistä tavaraa. Varmaankin joulun jälkeinen tavaraähky. Hyvää vuoden alkua sinne! 🙂

 5. Anne

  Mäkin rakastan basilikaa, sen tuoksu saa jo pelkästään mut ihan sekaisin 🙂 Yrtit on hyviä ja vielä näyttävät kauniilta.

 6. Anne

  Sanos muuta, tämä on juuri se aika vuodesta, kun oikeasti alkaa haluta tyhjää ja neutraalia. Ehkä mausteena hiven jotain raikasta väriä.

  Hyvää vuoden alkua myös sinulle!

 7. Sinä se aina annat minullekin siivousinspiraatiota, kiitos näistä tehopostauksista! Mulla on joulukuussa kertynyt keväälle kovasti kirppiskamaa, ja meinaan laittaa pois myös aika paljon astioita ja myydä mm. Aurora-viinilasini, joita on suht vähän ja pariton määrä. Vaikka kauniitahan ne ovat.

  Hannan kirjaa odotan myös innolla!

 8. Moo, onko kukaan muu huomannut et kommentointi (iPhonella ja iPadilla) tökkii. Kommentin saa kirjoitettua kyllä, mutta jossain vaiheessa homma tökkää ja sitten ei saakaan enää korjattua tekstiä/kirjoitettua lisää?
  T. I May Say

  PS ihana kirja! meillä ykkönen käytössä viikoittain!

 9. Anne

  Ihana kuulla Marjukka 🙂 mä saan myös aina muiden siivous ja järkkäilypostauksista siivousintoa, ihana kun voi tsempata toisiaan!

  Mulla on vielä myös tosi paljon kirppiskamaa, kunhan olisi aikaa (viitseliäisyyttä) taas kasata ne. Aion myös taas tehdä blogikirppiksen, oli niin kätsy. Eli suosittelen sellaista.

  Hannan kirja oli tosi kiva!

 10. Anne

  Voi ei, toivottavasti on joku pian poistuva bugi. Itse en ole ipadilla huomannut, mutta en ole kyllä mennyt muokaamaankaan mitenkään enää kommenttia…

  Se ykkönen on ihana ja tuo kakkonen myös 🙂