Kotona oleilussa on se kiva, että mielessä pyörii ruokaan ja sisustamiseen liittyvät asiat. Olen esimerkiksi katsonut uudella iPadilla Nigellan ja Leilan ruokaohjelmia ties kuinka paljon yhteen putkeen. Minusta on ihana katsella miten toiset tekevät ruokaa. Vaikken itse juuri ohjelman reseptejä toteuttaisi, jää niistä aina pieniä vinkkejä ja oivalluksia omaan ruoanlaittoon. Myös keittokirjoja olen taas lueskellut, esimerkiksi Pipsan keittokirjaa – ihana se on.

Näiden lomaruokien jälkeen aion paneutua raikkaisiin makuihin. Nyt sytyttää vähän japanilaiset ja etniset maut. Haluan oppia lisää niistä. Samoin kiinnostaa italialaiset herkut. Katsotaan mitä kevään ruokalistoille päätyy.

Koska olen viettänyt kaikki päivät nuhjuisessa villapaidassa ja mustissa velour-housuissa, ei asukuvia ole täällä näkynyt vähään aikaan. Ensi viikolla asia viimeistään korjaantuu, kun palaan töihin, joten malttakaa hetki niiden suhteen. Olen muuten löytänyt vihdoin pitkään etsimäni mustat housutkin, pian siis näette.

Sisustusjutut ovat myös pyörineet siis mielessä. Tähän paasaukseen liitin kuvitukseksi The Klein-sivustolta bongatut kuvat. Niissä on juuri tähän hetkeen kiehtovaa yhdistelyä. Vähän uutta, vähän klassikoita ja vähän vanhaa. Sekoitus siinä suhteessa, ettei kokonaisuus näytä liian ”kirppikseltä” eikä liian ”modernilta”.

Bongatkaa kuvista mm. Muuton Leaf-pöytävalaisin, safarituoli, sisal-matto, Hayn tyyny, Muuton sohvapöytä, vähän kulahtaneet viherkasvit, messinkiä, terästä, Artekin pöytä, Muuton tuoli, vintage-tuoli ja moderni posteri.

Tällaiset mietteet perjantai-illalla. Täällä siis jatketaan vielä tovi lomailua (kotoilua). Koittakaa jaksaa messissä 🙂

4 Comments

 1. Nuhjuinen neule ja velour-housut = temppupöksypäivä kotoillen 🙂 Temppupöksy-nimitys tulee siitä, että kotilökäpöksyt ei kirraa ja ne jalassa voi kotoilun lomassa vaikka pyörähtää parit jazz-tanssikuviot tai makailla lattialla sisustuslehtipinon kera. Voi mitä ihania kuvia tuolla Line Kleinin blogissa. Elokuun pitsakuvat tekivät meidän tästä lauantaista juur pitsapäivän!

 2. Anne

  Hei, ihan mahtis tuo temppupöksy-nimitys 🙂 nimenomaan niiden kanssa voi vaikka voimistella. Line Klein on kyllä taitava kuvaaja ja stailaajakin. Sanos muuta niistä pizzoista, namskis.

 3. Ai ihanaa! Mitä reseptiä olette testailleet?
  Halaukset,
  P

 4. Anne

  Risottoa ja bataattikeittoa ja bataattiranskalaisia ja paljon vinkkejä 🙂

  Isot halit sinne meiltä molemmilta!!