Ajattelin vinkata teille, että meillä on Koodissa helmikuun ajan valkoisista String-hyllystön osista tarjous. Samalla sain sysäyksen kuvailla omasta olohuoneesta löytyvän String-kokonaisuuden.

Riisuin tänään hyllystä kaikki tavarat pois, pesin sen ja järkkäilin osan tavaroista siihen takaisin. Pidän tästä kevyestä hyllystöstä eniten jokseenkin ilmavana, ei liian täyteen tavaraa ahdettuna. Valitettavasti kätevä avohylly saattaa välillä täyttyä huomaamattakin liikaa. Siksi tällaiset siivouspäivät ovat tarpeellisia.

Halusin tuohon ruokapöydän taakse jotain korkeaa, sillä sohvaryhmässä meillä on matala taso ja eteisessä lipasto. Nämä kaikki näkyvät kerralla, enkä pidä sellaisesta näkymästä, jossa on eri kokoisia puolikorkeita tasoja.

Nyrkkisääntö voisi olla, että yhteen tilaan yksi matala taso tai kaapisto ja yksi korkea – jos siis säilytystilaa tulee kahteen kohtaan. Meillä suomalaisilla on tapana haalia erilaisia säilyttimiä, etenkin lipastoja.

String on kivan kevyt ratkaisu, joten sen kanssa samaan huoneeseen sopii hyvin vielä toisenlainen kaapistoratkaisu.

Meidän kirjoista suurin osa on autotallin hyllystössä. Edellisessä kodissa oli kaksi kokonaista seinällistä kirjahyllyä, enkä halunnut tänne ihan niin paljon kirjoja esille. Muuten kyllä puhun kirjojen ja lehtien puolesta sisustamisessa. Minusta ne tuovat sisustukseen eloa ja lämpöä. 

Tyhjä tila kirjahyllyssä on ihan ok. Esineet kannattaa muutenkin aina ryhmitellä osasiin, sen sijaan että asettelisi ne pitkiin riveihin. Kirjojen järjestely onkin vaikeampaa. Yritin keventää kirjapuolta sijoittamalla osan kirjoista vaakaan ja osan pystyyn. Kuvista näkee hyvin järjestyksen epäkohdat. Olen jo vähän entrannut tuotakin kirjakokonaisuutta.

Kirjahyllyn vieressä ikkunalla kukoistaa isännän perimä todella vanha joulukaktus. Se näyttää nauttivan lisääntyvästä valosta, lehdet oikein hohtavat enegrisinä. Kasvi tarvitsee nyt keväällä uuden ruukun. Saapas nähdä mistä löytäisin jonkin kivan.

Järjestelyintoa vaan teillekin!

15 Comments

 1. Hylly näyttää tosi kivalta ja kiva, kun jaoit tuon sisustuksen nyrkkisäännön, antaa itsellekin ajateltavaa, kun nyt mietin vauvan huoneen sisustusta muun muassa. Olisinkiva kuulla, itä muita nyrkkisääntöjä sinulla on niin sisustuksen kuin pukeutumisenkin suhteen. Etenkin sisustuspuolella tavallinen tallaaja ei aina osaa hahmottaa, mikä jossakin asiassa on omassa kodissa pielessä, tietää vaan että joku asia ei toimi….

 2. Kaunis se on mutta kavahdan sitä tällä hetkellä samasta syystä kuin kaikkia blogi-ilmiöitä, on Hayn kamoja, Ikean mustaraitamattoja, Ouarain-jäljitelmiä…jaiks. On todella sääli että näinkin arvokkaat kuin kirjahyllyt menettävät "makuaan" tuon takia. Kuinkahan sille käy kun hullaannus menee ohi? Missä sun kirjat ennen Stringvillitystä olivat, teidän kaupunkiasunnossa?

 3. Kiva juttu! Tuon stringin järjestely on yleensä hauskaa puuhaa, meillä toki vain pieniä pocket-versioita. Ne tuovat huoneeseen "sitä jotain" ja saa kivasti vaihdeltua ilmettä muutamilla esineillä. Tauluista en ole koskaan omilla seinillä välittänyt, näistä hyllyistä kyllä! Ja nämä blogi-ilmiöt ei minua haittaa, jos on kiva ja omaan silmään mätsää, niin voin matkia ihan reilusti!!! Täältä saa kivoja vinkkejä, osa sopii kukkarolle, osa ei. Kiitos siis kaikille bloggaajille!

 4. Anne

  Ihana jos vinkeistä tykätään, rakastan nimittäin tuollaista ohjeistamista 🙂 se on jäänyt vähän päälle, kun teen sitä työkseni. Ehdottomasti aion jatkossakin antaa erilaisia vinkkejä, aina kun se aiheeseen sopii.
  Ja jos joskus joku askarruttaa, aina voi kysyä myös meilitse neuvoa!

 5. Anne

  Minä en itse jaksa ajatella liikaa mitä muilla bloggareilla on. Klassikot ovat kuitenkin syystä klassikoita, niiden muoto toimii ja jaksaa miellyttää kauan. Se on sitten selvä, että sisustuksesta kiinnostuneet ihastuvat helposti tällaisiin tuotteisiin. Itse olen pitänyt Stringistä jo ennen blogikukoistusta. Ajattelen myös niin, että vain pieni otos suomalaisista kodeista näkyy blogien kautta, tuskin String-hyllyä tms. on kuitenkaan kattavasti suomalaisissa kodeissa. Meidän näissä ympyröissä se vaan joskus unohtuu.

  Kuitenkin, pointti on, että suosittelen ostamaan ajatonta, laadukasta ja klassista – vertaamatta sitä siihen kenellä muulla jotain on, vaan ostamalla itseään varten.

  Meidän vanhassa kodissa oli 50-luvun kiinteät kirjastohyllyt työhuoneen kahdella seinällä, niitä ei valitettavasti voinut ottaa mukaan muutettaessa 🙂

 6. Anne

  Mä oon liian laiska järkkäilemään, heh, muuten tykkään siivouksesta kovasti, mutta järjestely on se inhottavin osuus. Enkä taida olla kauhean järjestelmällinen ihminen. Mutta somistaminen on kivaa, jos ei tarvii miettiä mihin yli jääneet kamat sulloo 🙂

  Minustakin on mahtava että blogeista saa vinkkejä ja idiksiä, sehän on sitä jakamisen iloa. OIvalluksia toiselta toiselle.

 7. Juu mutta ehkä tällä ajetaankin vaikkapa sitä takaa että itse esimerkiksi olen seurannut erittäin tiiviisti ja läheltä sisustusalaa jo lähes 30 vuotta, eikä vuotta paria sitten String-hyllyjä näkynyt missään eikä kenenkään lehtiin kuvatuissa kodeissa. Joten vaikka se onkin klassikko, niin selkeästi se on noussut samaan hypetyssarjaan kuin vaikkapa Kartellin muovit jotka tällä hetkellä näyttää jo melko kauheilta. ;P Toivottavasti olen väärässä, hylly nimittäin on yksi kauneimmistä ja keveimmistä näkemistäni. 🙂

 8. Täällä myös yksi lukija, joka tykkää kovasti sisustus- ja pukeutumisvinkeistäsi ja pohdinnoistasi. Kiva että jaksat ja tykkäät niitä kertoilla : )

  t. Mildred

 9. Anne

  Juu, ymmärrän pointin 🙂 ja totta, kyllähän jotkin tuotteet vähän "kuluvat" hypessä. Yritän kuitenkin itse valita omaan kotiini sellaisia juttuja joihin ihastun ja tiedän pitäväni niistä pitkään. Toki kokemus lisää tietoa ja ei tule niin paljon sellaisia epävarmoja hankintoja.

  Minusta Kartellin muovit eivät näytä vieläkään kauheilta, tosin itse en ole niistä hirmusti koskaan pitänyt 😉 Mutta ehkä maltti on valttia, jos läpinäkyvää on ripaus, sitä jaksaa katsoa kauemmin kuin jos sillä vuoraa liikaa alaa. Ja minusta se läpinäkyvyys yhdistettynä korkeakiiltoiseen ja bling blingiin tekee itsessään tyylivalinnan, joka ei ole kyllä klassinen. Läpinäkyvät Kartellit yhdistettynä toisenlaiseen komboon ovat ihan eri asia. Nämä on juuri näitä kivoja pähkäilyjä.

  Kiva kun herätit ajatuksia ja keskustelua, tykkään kovasti pohtia tällaisia juttuja.

 10. Anne

  Ihana kuulla Mildred! Tykkään tosiaan jakaa näitä asioita teidän lukijoiden kanssa, mahtavinta on kun saa vielä palautetta, että niistä jutuista pidetään.

 11. Kiitos. Tuli tämän innoittamana raivattua omakin kirjahylly näin iltapuhteiksi 🙂
  Ihastuttava tuo joulukaktus!

 12. Anne

  Niin kiva jos sait täältä "siivoustsemppiä" sitä aina välillä tarvitaan 🙂
  Joulukaktus on kaunis ja tällä suuri tunnearvokin vielä.

 13. Luin vasta nyt tämän postauksen ajatuksella, kun pohdin stringiä meidän olkkariin. Laittaisitko sinä matalan vai korkean? Tuolla ohjeistit että ei kahta matalaa tasoa samaan tilaan. Meillä on tilassa siis jo Muuramen matala tv-taso.

 14. Anne

  Vastailinkin jo sun omaan blogiin 🙂 Eli molemmat kivoja, mutta ehkä kallistun ennemmin korkeaan, se tuo tunnelmaa jotenkin enemmän huoneeseen.