Tiedätte, että rakastan yksinkertaisia ajattomia vaatteita. Vaikka joskus vähän hulluttelenkin ja hankin vaatekaappiin jonkin villin vaatteen, pukeudun enimmäkseen todella simppelisti. 
Tällä kertaa olen koonnut Sokoksen yhteistyön tiimoilta pienen listauksen omista klassikkosuosikeistani. Kaikki tähän postaukseen valitsemani vaatteet olen poiminut Sokoksen valikoimista.
 (merinovillaiset neulepoolo ja neuletakki House / farkut Tiger)

Pitkästä aikaa tykkään pukeutua päästä varpaisiin kokomustaan asuun. Kapoisat farkut tai housut ja yksinkertaiset neuleet muodostavat simppelin kokonaisuuden. Tässä asussa on ripaus ranskalaishenkistä tyyliä, jota ballerinat korostavat. Poolokaulukset ovat taas suosittuja. Löysin neulesetin Sokoksen omasta House-mallistosta. Materiaali on pehmoista ja ohutta villaa.

(bleiseri Esprit Collection ja raitapaita Esprit/ College Marco Polo / farkut Tiger)

Perusneuleiden lisäksi viihdyn hyvin erilaisissa t-paidoissa, yksivärisissä ja raidallisissa. Niiden kanssa puen mieluiten bleiserin. En edes muista koska en olisi omistanut mustaa bleiseriä. Suuriin vaaterakkauksiini on aina myös kuulunut meleerattu harmaa college-paita. College-paidasta pidän eniten väljälinjaisena.

Toimiva vaatekaappi perustuu yksinkertaisiin ja hillittyihin vaatekappaleisiin. Itse ajattelen, ettei yksinkertainen ole koskaan tylsä.

Puuvillaiset paitapuserot, etenkin valkoisena ja vaaleansinisenä kuuluvat omiin klassikkovaatesuosikkeihini. Jokaiselle vartalotyypille löytyy sopivan mallinen paitapusero. Itse suosin melko väljästi leikattua mallia, toiselle vartalotyypille voi sopia vähän kapealinjaisempi malli. Välttelilsin silti ihan ihoa myötäileviä paitapuseroita, minusta ne eivät imartele ketään.

(laskeutuva paitis Esprit Collection)

Pidän kovasti myös silkkipaidoista ja hyvin laskeutuvista polyesterpaitiksista. Laadukkaan tekokuidun tunnistaa kankaan raskaudesta, sen kuuluu valahtaa kunnolla.

Perusvaatteet neutraaleissa väreissä ovat kauniita myös vaatekaapin tai pukeutumishuoneen hyllyllä. Visuaalinen arvostaa sointuvia vaatepinoja.

 (raitapaidat Esprit / paitapuserot Tommy Hilfiger)

Raidallinen t-paita on ihanan raikas. Etenkin keväisin minun tekee mieli pukeutua raitoihin. Ohuet raitakuosit näyttävät kivoilta myös paitapuserossa.

Olen monet monituiset kerrat kertonut, miten rakastan valkoista t-paitaa. En keksi asua mihin sellaista ei voisi yhdistää. Parhaat t-paidat ovat mielestäni puuvillaisia. Pidän melko rennoista malleista, jotka laskeutuvat pehmeästi, olematta bodymaisia. V-kaulus on kiva yksityiskohta kuvan Tommy Hilfiger-paidassa.

 (harmaa neule Morris / luonnonvalkoinen neule Marco Polo)

Perusneuleita kannattaa hankkia ainakin muutama. Talvella ne ovat ihan joka päiväisessä käytössä, siksi on kiva olla vähän valinnanvaraa. Perusmallisiin neuleisiin lasken o-aukkoiset, v-aukkoiset ja poolokaulukselliset neuleet. 

(puuterin sävyiset neuletakki ja neulepaita Filippa K)
Ohuet neuleet voi pukea myös päällekkäin. Twinset on ollut unohduksissa jonkun aikaa, mutta minä muistuttelen jälleen sen hienoudesta. Tätityyli on kaukana, kun twinsettiin yhdistelee rohkeat asusteet ja modernit kengät. Pienillä jutuilla klassikot saadaan mielenkiintoisiksi. 
Oletko sinä rakentanut vaatekaapistosi klassikkojen varaan?
Voitte vielä kurkistaa Sokoksen sivuilta lisää aiheeseen liittyviä vinkkejä, sisältöön pääset tästä.
”yhteistyö”

34 Comments

 1. Ihania vaatteita! Mahtavaa lukea blogia jonka kirjoittajalla on aivan samanlainen vaatemaku ja värimaailma kuin itsellä! No, itse olen muutaman vaatekoon reilumpi mutta simppeli tyyli käy kaikille vartalotyypeille! Mukavaa kevään odotusta! Riitta K-V

 2. ihania juttuja! kun voittais vaikka lotossa, niin pistäisin heti vaatekaapin (sen muutaman vaatteen minkä omistan enään) uusiksi ja nää kaikki vois sinne hommailla.. vaikka tiedä löytyykö kivoja, isommalle leidille, joka on varmaan viis kokoo isompi, ku tän blogin omaava kaunis! 🙂

 3. Olipa kivoja asuja! Voisin ottaa kaappiini, minkä tahansa noista. Tai anteeksi: minulla taitaa olla jo ainekset kasassa melkein kaikkiin noihin asuihin 😉 Poolokaulukset ovat alkaneet itseänikin miellyttää pitkästä aikaa.

  Ja onpas sinulla kaunis meikki noissa kuvissa! Näytät hyvältä!

  Kiitos tyylikkäästä blogista! Tätä on ilo lukea!

 4. Ihanat kuvat! 🙂 Täytyykin päivittää vaatekaappi mustalla poolo-puserolla ensi tilassa. En ole pooloja muutamaan vuoteen käyttänytkään.

 5. Musta kashmirpoolo on yksi käytetyimpiä villiksiäni. Kyllä klassikkoihin kannattaa satsata. Tosi nättejä valintoja olit tehnyt!

 6. Hei Anne! Ensinnäkin haluan kiittää Sinua todella upeasta ja suurella ammattitaidolla toteutetusta blogistasi. Tyylikäs,kaunis ja monipuolinen blogisi erilaisine tyyli-, sisustus-, ruoka- ja lifestyle postauksineen on mielestäni yksi Suomen parhaita ja saan blogistasi inspiraatioita ja vinkkejä, joka kerta lukiessani sitä ja vaihtelet kivasti postausten aihepiiriä. Saat jopa arkisen siivouksenkin kuulostamaan mukavalta puuhalta 😉
  Tämän päiväinen postaus tuli todella tarpeeseen, kun olen juuri mietiskellyt miten saisin vaatekaapin toimimaan ja vähennettyä "minulla ei ole mitään päällepantavaa päiviä". Näiden vinkkien avulla onkin hyvä lähteä toteuttamaan toimivampaa vaatekaappia. Kiitos!

 7. Kiitos taas kerran ihanan tyylikkäästä postauksesta. Hyviä vinkkejä. Olen itse poolokaulusten ystävä – niitä ei vaan ole näkynyt muutamaan vuoteen.

  Pirteää pakkaspäivää.
  -Sari-

 8. Täälläkin yksi poolokaulusten ja twinsetien ystävä ; )

  Mikäs tuo ihana hame on kahdessa alimmassa kuvassa?

 9. Mitä mallia nuo Tigerin farkut parissa ensimmäisessä kuvassa ovat? Näyttävät täydellisiltä 🙂

 10. Voinen vastata tuohon hame-asiaan Annen puolesta. Kyseessä on studioni vaatevarastosta valittu "hame", jota Anne käytti mallinuken stailaamisessa kuviin.
  :o)

 11. It is all so gorgeous. I can't tell you how much I adore your blog. Your taste is phenomenal and I learn a lot from your posts. I love every single ensemble you've put together here – just perfect. When I see simple, classic style like yours on women (and men) it makes me stare, it is so beautiful and unfortunately uncommon nowadays.

 12. Anne

  Oi, ihana kuulla, kiitos 🙂
  Olet niin oikeassa, yksinkertaiset vaatteet todellakin sopivat kaikille vartalotyypeille.

  Mukavaa kevään odotusta myös sinulle!

 13. Anne

  Heh, tuli itselläkin noita lainatessa sellainen olo, että kun lunastais koko kasan, pärjäis aika pitkälle 🙂 Ja tällaisissa simmpeleissä vaatteissa on se hyvä puoli, että ne tosiaan sopivat kaikenlaisille vartalotyypeille, koska klassikoissa löytyy aina erilaisia leikkauksia.

 14. Anne

  Mulla on myös ainekset kasassa tällaisiin asuihin 🙂 mut silti tekee mieli aina vähän uutta, vaikka yleensä päädyn tähän kaavaan ostoksissa. Joskus vähän naurattaa, kun ostan ties monettako valkoista paitista, mustaa bleiseriä, harmaata neuletta tms. Mutta kaikkia tulee aina käytettyä!

  Ja poolot on kivoja, pitäisi ostaa itsellekin taas yksi lisää vaatekaapiin.

  Kiitokset vielä kivoista sanoista 🙂

 15. Anne

  Mä myös tykkään mustasta poolosta, omiani tulee käytettyä säännöllisesti. Ja tosiaan, itse ainakin huomaan käyttäväni eniten juuri noita ajattomia vaatteitani. Ovat niin helppoja yhdistää ja aina varmoja valintoja. Kiitos vaan kivasta palautteesta 🙂

 16. Anne

  Voi että, kiitos ihan hirmuisen paljon kivasta kommentistasi! Et tiedäkkään miten kiva oli kuulla nuo sanasi.

  Olen itse juurikin huomannut, että tällaisten perusvaatekappaleiden kanssa on niin helppo elää arjessa. Ei ole aamuisin niin paljon pähkäiltävää vaatevalintojen suhteen.

 17. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Poolot on kyllä kivoja ja se ettei niitä ole näkynyt niin paljon on kiva jutska, eipä ole päässyt kyllästymään.

 18. Anne

  Heh, Petri tuossa vastailikin. Valkkailin pantteriystävänä juuri tuon antamaan särmää neulepaitoihin 🙂

 19. Anne

  Oi, nyt en muista mallin nimeä, mutta nämä ovat matalampivyötäröiset, kun malleja oli myös korkeammalla vyötäröllä. Ovat muuten aivan ihanat jalassa, stretchiä on just sopivasti. Täydelliset ovat!

 20. Anne

  Voin vielä jossain vaiheessa kirjoitella tuosta mallista kun teen farkkupostausta 🙂 tulossa siis aiheesta lisää!

 21. Anne

  Kiva kuulla Ansku, juuri sitä toivoinkin. Mielestäni tuollaiset vaatteet sopivat ihan kaiken ikäisille naisille, niin nuorille, aikuisille kuin vanhemmillekin.

 22. Anne

  Thank you so much for your kind comment. You are right, I love simple style and I am glad that it inspires other people too. You can never go wrong with simple lines.

 23. Tiedätkö, ensimmäinen asusi voisi olla meikäläisen garderobista kasattu! Olen nimittäin viime aikoina pukeutunut usein kokomustaan ja nimenomaan mustaan ohueeseen merinovillapoolopaitaan ja mustiin pillifarkkuihin! Kaiken lisäksi lempifarkkuni ovat viimeisen vuoden jan olleet Tigerin mustat pillit, niissä on aivan paras leikkaus ja täydellinen kangas, puhumattakaan täydellisestä, aavistuksen haaltuneesta mustasta pesusta!

  Ja kyllä, klassikoita löytyy meikäläiseltäkin. Käytän todella paljon neuleita, kaikkina vuodenaikoina, ja rakastan laillasi myös raitapaitoja ja valkoisia kauluspaitoja.

 24. Kauniin klassisia yhdistelmiä! Mikä mahtaa olla tuo valkoinen jakkara, joka vilahtaa 3. ja 4. kuvassa, onkohan vanha klassikko vai uutta tuotantoa?

 25. Ai vitsi, tämä oli kiva postaus! Miten freesit kuvat, stylet vaatteet ja kaunis Anne. Valkoiset t-paidat, raitakuosi, perusneuleet, farkut, nilkkapituiset housut ja bleiserit – en voisi elää ilman. Neutraalinsävyiset vaatteet ovat kyllä siinä mielessä mahtavia, että ylä- ja alaosia pystyy yhdistelemään loputtomasti keskenään. Tästä tuli oikein sellainen keväinen inspis siivota ja järkkäillä vaatekaappi!

  PS. Olet tainnut sivuta aihetta aikaisemminkin, mutta kerrothan aina, jos löydät hintalaatusuhteeltaan hyviä valkoisia t-paitoja. Tarvitsen suosikkivaatettani hurjan määrän, joten en raaski maksaa yhdestä montaa kymppiä, mutta en myöskään halua rutkuja. Olen ollut vähän eksyksissä tämän hyvin hyvin tärkeän vaatekaappaleen suhteen. 🙂

 26. Anne

  Tiedän kyllä 🙂 meillä on niin samanlainen maku, sen olen monasti huomannut. Nuo Tigerin farkut yllättivät, olivat tosi hyvän malliset.

 27. Anne

  Tuo jakkara on klassikko, taitaa olla sieltä 60-luvulta ja on edelleen tuotannossa. Tam Tam-nimeltään ja ranskalainen taisi olla. Tämä jakkara löytyy myös Petrin studion rekvisiittavarastosta.

 28. Anne

  Kiitos Laura 🙂
  Nimenomaan, mulle tuli myös oman vaatekaapin järkkäilyinnostus kun kokosin näitä klassikoita kasaan. Kyllä tällaisille vaatekappaleille on aina käyttöä, siksi niihin investoidut pennoset saavat varmasti vastinetta käyttöaikana.

  Juu, vinkkaan kyllä, sillä täydellisiä ihania valkoisia teeppareita ei voi olla liikaa. Niitä tulee käytettyä niin paljon, että on syytä pitääkin kattavaa varastoa koko ajan.