Sain tutustuttavakseni ihastuttavan uuden sisustuskirjan; ”Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisustuksiin”. Kirjan on kirjoittanut Sami Sykkö, sisustuksista vastaa Hanni Koroma ja valokuvista Jaanis Kerkis.

Ihastuin kovasti kirjan persoonallisiin koteihin, joissa välittyy aito kiinnostus omaa kotia kohtaan ja hyvä maku. Kaikki kodit ovat omanlaisiaan, eivätkä noudata millään tapaa sisustustrendejä. Tällaiset kodit ovat niin kauniita ja aitoja.

Sami Sykön tekstejä on aina ilo lukea, niin tässä kirjassakin. Odotan, että pääsen keskittymään lukupuoleen oikein kunnolla. Nyt olen vain maistellut pätkiä sieltä ja täältä.

Hanni Koroma osaa käytää hienosti erilaisia värejä ja materiaaleja. Hyvän suunnittelijan kädenjälki jää aina asukkaiden taakse. Koti näyttää asujiensa kodilta, ei sisustussuunnittelijan työltä.

Kiva ja virkistävä kirjauutuus. Suosittelen tätä lämpimästi kaikille sisustamisesta kiinnostuneille. Ihanaa vaihtelua blogimaailman sisustuskuville.

Kirja antoi myös ajattelemisen aihetta sisustamisesta yleensä. Itse seuraan ahkerasti sisusustublogeja ja lehtiä. Samoin pääsen tutustumaan valmistajien uusimpiin tuotteisiin ja villityksiin jo ennen kuin ne pääsevät kauppojen hyllylle.

Itselläni on kuitenkin aina ollut vakaa oma näkemys ja linja sisustamisessa. Minusta on kiva seurata aikaa ja kokeilla uusia juttuja. Kuitenkin olen sitä mieltä, että innokkaan sisustajan kannattaa tutustua omaan tyyliinsä, kun sen löytää, tekee vähemmän virhehankintoja ja enemmän aikaa kestäviä valintoja.

Hyvä muotoilu, aidot materiaalit ja rentous ovat oma reseptini onnistuneeseen sisustukseen.

4 Comments

  1. Ihan hyvä pointti tuo omasta tyylistä kiinni pitäminen. Kyllä sitä itsekin vierailee mieluiten kodeissa, jotka ovat persoonallisia eivätkä vain "blogeista tuttuja" ilmiöitä täynnä. Vaikka eihän niitä ole tarkoitus täysin välttääkään;) Mutta hyvä se on välillä pysähtyä miettimään omaa tyyliään. Kiitos kauniista blogista ja kirjavinkistä!

    http://santsi-kuppi.blogspot.fi

  2. Anne

    Minusta on ihan luonnollista, että sitä tulee poimittua ajan hermolla olevia juttuja kotiin, vaikka se perustyyli säilyykin. Kiitos kivasta kommentista 🙂

    Sinullakin on mukava blogi, kävin tutustumassa. Se Bertoia-tuoli on aivan ihana!