Rakastan farkkuja. Pukeudun useampina päivinä farkkuihin kun ei farkkuihin. Sokoksen yhteistyön merkeissä pääsin tällä kertaa tutustumaan farkkuihin oikein kunnolla.

Sokoksella on helmikuun ajan S-Etukortilla  -20 %-alennus kaikista normaalihintaisista
 naisten ja miesten farkuista.

 (kuvassa vasemmalta: Ralph Laurenin boyfriend-farkku, pillifarkut Tiger ja Diesel)

Omassa vaatekaapissa farkkuja on toistakymmentä paria. Käytännössä kuitenkin tulee käytettyä eniten niitä muutamia suosikkeja. Suosikkini ovat perussiniset, ei liikaa kulutetut farkut. Kun haluan pukeutua astetta tyylikkäämmin, valitsen mustat tai tummanharmaat farkut.

Suosituin farkkumalli on tällä hetkellä kapealahkeinen pillifarkku – se pukeekin kaikkia vartalotyyppejä. Itse valitsen aina oikean koon pilleistä, jottei niistä tule ihan legginsin näköisiä. Jotkut neuvovat ostamaan niin pienet farkut, että ne mahtuvat juuri ja juuri päälle, sillä farkut venyvät aina vähän käytössä. Mutta minusta farkkujen ei tarvitse olla ihan ihoa nuolevat – makuasioita.

Farkkuihin voi yhdistää mitä tahansa yläosia. Kevään tullen kevyet puuvillaiset paidat näyttävät raikkailta. Keveään kirjailtuun Noa Noan paitikseen sopii sekä rennot boyfriend-farkut, että siistit mustat pillifarkut. Yleisilmeesta tulee ihan erilainen farkkuvalinnan ansiosta.


Raitapaitasesonki on myös täällä. Raidallinen puuvillaneule on Maison Scotch-merkkinen. Sen pukisin mielelläni ihan tummansinisiin farkkuihin. Merihenkistä ja klassista.

Kapoisten lahkeiden valtakautena löytyy toki valikoimista myös leveämpää farkkupunttia. Espritin tummansinisissä farkuissa on prässit ja lahje levenee maltillisesti. Bootcuttien tai leveiden lahkeiden kanssa on vaara, että kokonaisuus ei näytä modernilta. Parhaiten leveää linjaa imartelevat lyhyet, niukkalinjaiset yläosat sekä korkeat korot kengissä.

 (vasemmalla Leviksen Curve Id-malliston suoralahkeiset farkut ja oikealla Dieselin stretchiä sisältävät Skinzee-pillifarkut)

Pidän kovasti rennoista boyfriend-farkuista, usein niissä on runsaasti kulutuksia ja rispauksia. Saman tyylisen rennon vaikutelman voi tehdä myös valitsemalla suoralahkeiset farkut kokoa tai kahta suurempina kuin normaali tuumakoko. Kun farkkujen antaa valahtaa vähän lanteilta ja kun kääräisee lahkeet rennosti, boyfriend-vaikutelma on saavutettu.

Ihastuin palavasti Leviksen farkkujen heleän siniseen sävyyn. Voimakkaasti kulutetut pesut ovat onneksi väistyneet ja nyt kulutukset näyttävät siltä, että ne ovat syntyneet luonnollisesti käytön ja pesujen seurauksena.

Yhdet ihan tummansiniset kuluttamattomat farkut saisivat tilaa vaatekaapistani. Näissä Lindebergin farkuissa tikaukset erottuvat kivasti. Erittäin hyvä vaihtoehto ihan mustille farkuille.

Tigerin kapeassa farkkumallissa on kaksi eri vyötärön korkeutta. Korkeampi vyötärö sopii litteävatsaiselle ja pyöreälanteiselle. Jos on vähän masua ja/tai suoralinjainen lantio, pukee matala vyötärö paremmin. Kuvassa erottaa hyvin vyötärölinjan korkeuseron, muuten lahkeiden malli on sama molemmissa.

 (farkkupaita Diesel ja revityt farkut Ralph Lauren)

Katsastin samalla myös miesten farkkuvalikoimia. Samat linjat kulkevat myös miesten puolella, pesut ovat maltillisempia ja lahkeat kapeampia.

Kokofarkkuinen asu on hauska, kunhan muistaa valita reilusti eri sävyiset yläosan ja alaosan. Ihan tummansininen farkkupaita on hillitty, joten ronskisti revityt ja paikatut farkut ovat pääosassa.

 (vyö Filippa K ja farkut Tiger)

Tigerilta löytyy kuulemma miesten puolen kapealahkeisimmat mallit. Kuvan farkut näyttävät siltä, kun niitä olisi käytetty monta vuotta ja ne olisivat hioutuneet käyttäjän kroppaan sopiviksi. Ovat varmasti jo ostettaessa mukavat, siltä näyttää. Tällaisiin peruskulutettuihin farkkuihin sopii hyvin asialliset kauluspaidat, t-paidat ja ajattomat neuleet.

Huomaa muuten vyön sirous. Miehillä on usein aika massiivisia ja leveitä vöitä. Tuollainen sirompi malli on kuitenkin aika tyylikäs, pieni yksityiskohta, jolla asuun tulee moderniutta.

Harmaa college-paita on yksi farkkujen parhaista seuralaisista. Asusteilla tällaisesta kokonaisuudesta tulee joko rennompi tai siistimpi.

Leviksen klassikot 501-farkut tummansinisinä. Niiden kanssa käy yhdistää pikkutakki ja nahkakengät tai rento t-paita ja lenkkarit.

Onneksi meillä on farkut, pukeutumishuolet ainakin puolittuvat. Toisaalta, täydellisten farkkujen etsintä ei lopu ikinä, mutta onhan se aika kivaa puuhaa.


Vai oletko sinä jo löytänyt ”täydelliset farkut”?

Aiheesta löytyy jälleen lisää Sokoksen sivuilta, pääset sinne tästä.

”yhteistyö”

19 Comments

 1. Kivoja malleja olet poiminut! Vaikka nautinkin suunnattomasti raskaudestani, niin odotan jo kovasti että pääsen taas pukeutumaan FARKKUIHIN tän mammahousu/legginssikauden jälkeen..! (…toivottavasti mahdun sitten vielä farkkuihini…)

 2. Samoilla linjoilla muuten farkkuasioissa, mutta oma mielipiteeni korkean ja matalan vyötärölinjan sekä mahakkaan olemuksen yhdistelmästä on hieman toinen. Itse omistan maharellukan ja koen, että matala vyötärölinja on erittäin epäpukeva ja epämukava, kun maha pyörähtää vyötärön yli ja roikkuu siinä kaikkien silmänilona 🙂 Sen sijaan korkeampi linjaus tukee ryhtiäni, silottaa vatsanseutua ja tuntuu paremmalta. Toki on ostettava muuten oikeanmalliset farkut, että vyötärö ei ahdista…

 3. Hei kiitos mielenkiintoisesta farkkupostauksesta! Tuli taas tarve pukeutua vaikka töihinkin sinisiinkin farkkuihin lähes talven kestäneen mustan kauden jälkeen! Niin mun juttu. Matalaa vyötäröä en itselleni kyllä huoli, toisaalta liian korkeakin on huono…ja puristaa ei saa. Myyjät aina yrittää ostattaa niin pienet että on kuin sukkahousut päällä – ei tykkää;)

 4. Hei, oliko tuo valkoinen NoaNoan paitakin siis Sokoksen uutukaisia juttuja?

 5. Anne

  Kiva jos näistä oli inspikseksi 🙂 farkut on kyllä parhautta, kyllä niistä kerkeet sitten nauttia varmasti tarpeeksi, nyt sun on aika nauttia tuosta ihanasta mammaolotilasta. Oi että.

 6. Anne

  Totta kyllä, joskus korkea vyötärö napakoittaa pömppistä, kokeilemallahan se hyvä malli selviää. Itsellä (vaikka laiheliini olenkin) on vähän pömppis maha ja se korostuu korkean vyötärön kanssa 🙂 Onneksi farkkuja on vaikka miten montaa mallia.

 7. Anne

  Kiva kuulla että tykäsit postauksesta! Farkut vaan toimii aina. Pitää vaan kokeilla ja löytää se itselle sopivin ja mukavin farkkumalli. Onneksi yleensä vyötärö on piilossa paidan alla. Itse käytän tosi harvoin paitaa farkkujen sisällä. Ja juu, mä en tykkää liian sukkahousumaisista farkuista.

 8. Anne

  Oli, se on ihan uutuuksia. Tosi ihana hento ja herkkä paituli. Sopii nätisti sekä sinisiin, että mustiin farkkuihin. Keväällä rakastan juuri tuollaisia paitoja.

 9. Löysin reilu vuosi sitten omalle kropalleni täydellisen farkkumallin, juurikin tuon kuvissasikin näkyvän Tiger of Swedenin Slender-mallin. Siinä on varsin matala vyötärö, josta kaikki eivät tykkää. Itse kun olen tällainen lyhyt, 152-senttinen, haluan farkkuni aina matalavyötäröisinä, sillä itseäni pidemmille normaalikorkuiset vyötäröt ovat normaalikorkuisia mutta minulle korkeavyötäröisiä, ja ne painavat inhasti napaa.

  Tykkään myös, että vaikka Slenderin malli on pilli, on farkkukangas napakkaa, kunnon farkkua eikä liian ohutta. Farkkujen pitää paitsi tuntua myös näyttää farkuilta eikä leggareilta tai trikoilta!

 10. olen kyllä eri mieltä eräästä asiasta, pillifarkut ei kyllä sovi tällaiselle p*rsjalkaiselle maatuskalle jolla on vielä melko paksut jalat muuhun vartaloon verrattuna… Kadehdin teitä pitkiä gasellijalkoja 🙂

 11. Hei,
  Kysyisin sellasta eetä kuinka olet saanut Muuton e27 lampun roikkumaan pienellä määrällä johtoa? Tekisi mieli tilata kyseinen lamppu mutta 4metrin johto on aivan liian pitkä:)

 12. Anne

  Nuo Tigerin farkut on kyllä hyvän malliset. Mulle myös matala vyötärö passaa paremmin, kun olen aika lyhykäinen. Ja samaa mieltä, farkut on farkut ja leggarit leggarit.

 13. Anne

  Mäkin olen aika lyhyt (163 cm) mun mielestä pituus ei vaikuta farkun lahkeen malliin, päin vastoin lyhyemmälle leveä lahje ei ole niin hyvä. Ja mietipä jalkojen mittasuhteita, jos on esim. bootcutit, niissä kapein kohta osuu usein jalan leveimpään kohtaan, eli reiteen ja sitten se leveämpi lahkeen osa peittää jalan kapeimman linjan, eli polvista alaspäin ja nilkan. Pillit puolestaan tuovat esille jalan kapenemisen. Olen ihan varma, että kapea lahje pukee myös täyteläisempää jalan muotoa. Kun valitset kapean farkun, kiinnitä huomiota yläosan helman pituuteen, se kannattaa valita päättymään lantion alle kapeimpaan kohtaan, tällaiset asiat myös vaikuttavat paljon. Haastan sinut kokeilemaan pillejä! 🙂

 14. Anne

  Valaisimessa se juttu on nimenomaan tuo pitkä johto. Se kieputetaan rullalle sieltä katon kiinnityskohdasta, eli se ylimääräinen johtokieppi on osa valaisinta 🙂 Ja tässähän ei sitten käytetä kattokuppia, vaan töpseli saa olla ihan näkösällä.

 15. ihana postaus! Jotenkin farkut+valkoinen paitis tai farkut+raitapaita tuntuu nyt niin raikkaalta ja ihanalta yhdistelmältä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

 16. Anne

  Kiva kuulla Wikke 🙂 Juu, kevään kolkutellessa kaikki raikkaat jutut kolahtaa. Ja perinteiset yhdistelmät ovat niitä varmoja valintoja joihin ei kyllästy.

 17. Tällainen näkemys farkkujen malleista vielä, että minua sykähdyttää kyllä bootcut-leikkaus pillien sijaan siksi, että mielestäni peffa näyttää siinä sopusuhtaisemmalta lahkeen alaosan runsauden ansiosta. Jotenkin pidän naisella sellaisesta cokis-pullon muotoisesta figuurista, kun taas pillifarkut luovat minulle mielikuvan sikarin muotoisesta hahmosta.
  (havainnoinniksi: http://www.net-a-porter.com/product/402013 )

  Pidän joskus harvoin kyllä esim. pillisammareita, mutta silloin puen myös hieman enemmän huomiota keräävät kengät. Ja ehdottomasti lyhyen mutta ei missään nimessä pintaa nuolevan yläosan. Vaikka normaalipainoinen/-vartaloinen olenkin, pillit yhdistämällä pitkään yläosaan saan aikaan käpylehmähenkisen peilikuvan 😀

 18. Hei,

  olisko sulla noiden leviksen suoramallisten farkkujen täydellistä mallia tai mallinumeroa. Ne näyttävät täydellisiltä ja haluaisin juuri sellaiset 😀 Kiitos.

 19. Anne

  Nuo Levikset on curve id-mallistosta ja suora lahje, muuta en valitettavasti enää muista. Ovat kyllä tosi ihanat, käypä Sokoksella katsomassa Leviksen hyllystä, uskon että löydät sieltä!