Maaliskuu alkoi tänään. Päätin että nyt on virallisesti kevät. Juuri nyt haaveilen kukista ja yrteistä, heleästä valosta, siististä kodista, valkoisuudesta, eteerisyydestä, keveydestä ja ilosta. Niistä on kevät tehty.

Viime keväänä olohuoneessa oli suuri pöytä täynnä pieniä taimia. Isäntä hoiti kuukausitolkulla pieniä kasvin alkuja, kasteli keitetyllä vedellä ja huolehti ettei aurinko paahtanut liian kuumasti. Kesällä meidän kasvimaa pursusi sitten ihanista antimista. Tämän vuoden sato on vielä mietinnässä, nyt tulee jo kiire päättää mitä laittaa kasvamaan. Kohta on taas aika istutella siemeniä ja odotella kasvun iloa. Meidän naapuri muuten kylvi jo eilen helmikuussa perunat maahan.

Tänä vuonna osataan miettiä entistäkin tarkemmin, mitä aiotaan kasvattaa ja kuinka paljon. Joka vuosi sitä oppii paremmaksi puutarhuriksi, eikä varmasti koskaan tule valmiiksi – sehän on just kiva juttu.

Onko teillä jo kylvösuunnitelmat valmiina?

4 Comments

  1. Hei, saisitko tehtyä postausta noista kylvöhommista? Jo viime keväänä haaveilin omasta pienestä yrttitarhasta, mutta jotenkin hirveän vaikea aloittaa, kun ei tiedä mitä lajeja saisi selviämään ja mistä edes aloittaa. Netistä on kyllä löytynyt jotain ohjeita, mutta kummasti sitä aina luottaa "tuttuihin" eli bloggareihin 😉

  2. Anne

    Kiitos idiksestä, voitaisiin tehdä aiheesta postaus – sitten kun saadaan kylvöt tehtyä 🙂 Tuo kuva on viime keväältä, vielä ei olla päästy tuohon vaiheeseen.

    Mut kannattaa varmaan miettiä mitä yrttejä ja salaatteja itse käyttää eniten ja aloittaa niistä. Salaatit on tosin nopeat, niitä ei tarvitse esikasvatella.

    Palataan aiheeseen!

  3. Minulla on jo tomaatit ja chilit kasvamassa. Joululahjaksi saatu kylvövalo mahdollisti sen, että pystyin laittamaan chilin siemenet jo tammikuussa multaan ja nyt on hyvät, 15 senttiset taimet kasvamassa. Maaliskuussa kylvän yrteistä basilikan (8 erilaisen siemeniä hankittu) ja vähän alkukevään käyttöä varten timjamia (vaikka sitä onkin useita erilaisia maassa talvehtimassa, niin joka vuosi laitan vähän lisää). Sisäkasvatukseen pääsee vielä vappuna perinteisesti kylvetyt kurkut ja kurpitsat, sekä lamopinaatti. Kaikki loput siemenet kylvän toukokuun alussa kasvihuoneeseen tai laitan suoraan lavoihin.

  4. Kohta laitellaan kädet multaan ja nyt jo valmiina odottamassa useita lajikkeita. Ajattelin myös postata itse kylvöstä ja koko prosessin etenemisestä. Mopo taitaa kummasti karata käsistä…