Nyt katsastetaan kevättakkeihin, poimin Sokoksen valikoimasta omia suosikkitakkejani. Miten ihana onkaan karistaa talvipompat harteilta ja pukeutua kevyisiin, ilmaviin kevättakkeihin. Tänä vuonna kevät tulee nähtävästi aikaisin, keveämmän takin saa ottaa jo nyt käyttöön.

Sokoksella on muuten nyt tulevana viikonloppuna, torstaista sunnuntaihin,  -20% alennus takeista !

(pilottitakki Filippa K / college ja farkut Peak / laukku Tiger of Sweden ja kengät Vagabond)

Filippa K:n beigeä pilottitakkia olen halunnut testailla aiemminkin. Tämän värinen versio miellytti minua kovasti, pehmeä sävy tasapainottaa poikamaisia viboja. Mitä pidätte yhdistelmästä? Itse ihastuin sekä takin malliin, että koko asun osasiin. Valkoiset farkut ovat ehdoton hankinta toivelistallani.

(trenssi Rils / college ja farkut Peak / laukku Tiger of Sweden / tossut Converse)

Jokaisen naisen vaatekaapista tulisi löytyä ajaton trenssi. Kyllä se vaan pitää pintansa muodin heilahduksista huolimatta. Musta trenssi on skarppi, sen kanssa rennompikin tyyli muuttuu hetkessä tyylikkääksi. Oma lempiyhdistelmäni juuri nyt on trenssi ja Converset, valkoisena mieluiten.

(parkatakki Ichi / paitapusero Tommy Hilfiger / farkut Peak /
 laukku Gianni Chiarini / tossut Converse)
Armytakki kuuluu tietysti myös keväisiin takkisuosikeihin. Sokoksen  takkiosastolta bongasin Ichin parkatakin, jonka malli on kivan väljä ja rento. Mielikuvissa sen voisi pukea rennon mekon pariksi ja jalkaan nilkkurit. Armytakin tyyliä voi helposti vaihdella muiden asujen mukaan. Armytakkiin sopii hienosti ruskeat asusteet.
(takki Filippa K / paitapusero Tommy Hilfiger / farkut Peak /
 laukku Tiger of Sweden / tossut Converse)

Tämä upea pellavasekoitetakki vei sydämeni ensi näkemältä. Katsokaa miten takkia muuttamalla asun fiilis vaihtuu tyystin. Samat paita ja farkut näyttävät armytakin parina rennoilta, kun taas tämän näyttävän ja skarpin takin avulla tyylistä tulee suorastaan kansainvälinen. Tällaisella asulla kelpaisi liikkua vaikkapa muotiviikkojen hälinässä.

Ylänappi kiinni ja laukku hartioiden yli. Pienillä hienosäädöillä on ratkaiseva merkitys pukeutumisessa. Miten napitat, miten käärit hihat, miten paidan helma asettuu housujen kanssa – kokeile miten nämä asiat vaikuttavat asun ilmeeseen.

Suosikkiasussa kelpaa nauttia auringosta.

(takki Esprit / paita Ralph Lauren / farkut Peak)

Halusin kokeilla myös vähän naisellisempaa kokonaisuutta. Espritillä on kiva kuviollinen versio kipparitakista. Sen kanssa halusin ehdottomasti pukea naisellisen puuvillapaidan. Kokonaisuuteen olisi sopinut hyvin myös mustat housut. Täytyy sanoa, että ihastuin myös tällaiseen hempeämpään tyyliin.

Lainailin Sokokselta myös joitakin kevään kenkäuutuuksia kuvattavaksi. Omia suosikkejani olivat jo asukuvissa näkyneet Conversen tennarit ja Vagabondin herrainkengät, sekä niiden lisäksi myös tällaiset herkut.

Kesäksi taitaa tulla oikea sandaalikuume. Niin paljon muotilehdissä on saanut ihastella erilaisia malleja. Terveyskenkätyyliset raskaammat sandaalit ovat uusinta uutta. Samoin nilkkaremmilliset yksinkertaiset sandaalimallit, jollaiset jo bongasinkin Sokokselta. Nämä ovat Paul Green-merkiltä. Yksinkertaiset ja tyylikkäät.

Vagabondin herrainkengät ovat yksinkertaiset. Sisällä on pehmeät nahkapohjat, jotka on kuvioitu kauniisti. Visuaalinen kiittää tällaisista pienistä hienoista yksityiskohdista.

Ballerinoja on aina, nyt niiden kärjet voivat olla myös terävän malliset. Tällaiset löysin Filippa K:n osastolta. Metallinhohtoinen pinta on upea, näillä saa hillityn pilkahduksen kimallusta asukokonaisuuteen.

Tällaisia takki- ja kenkäpoimintoja tällä kertaa. Mitkä olivat teidän suosikkejanne, kuulisin mielelläni, sillä itse ihastuin kovasti noihin kaikkiin asukokonaisuuksiin. Pukeutuminen on niin kivaa ja erilaisten asukokonaisuuksien kokeilu. Yllättävätkin jutut toimivat yhdessä kun jaksaa kokeilla.

Sokoksen sivuilla pohdiskelen asukokonaisuuksia parkatakkien ympärille, pääset kurkkaamaan vinkit tästä.

”yhteistyö”

12 Comments

 1. Musta trenssi Ril`s ja kamelin värinen Filippa K , mitkä ihanuudet. 🙂 Ainoastaan sä voit näyttää noin hyvältä pilottitakissa! Petri on ottanut tosi makeita kuvia. xx

 2. Todella kivoja asuyhdistelmiä kaikki. Olet kyllä mestari kokoamaan näitä asukokonaisuuksia!

 3. You rock girl! Minä tykästyin hilebaltsuihin sekä Esprit -takkiin. Samalla tulikin mieleen, että voisin nyt ottaa käyttöön minulla olevan aika samantyylisen takin ja heivata vihreän parkan, jossa kuljen suunnilleen koko ajan vähän sivummalle. Ja valkoiset Conssit täytyy löytää jostain muuttolaatikosta! Takatalvi, älä tule enää, ethän.

 4. Oi oi, tahatonta komiikkaa 🙂
  kiitos piristävästä kommentista

 5. Ihania takkeja totta vieköön :). Silmääni pisti kivan värinen kynsilakkasi, mikähän merkki ja sävy?
  Karlisa

 6. Anne

  Niin kivoja takkei kaikki kyllä 🙂 Ja hei, kiitos vaan kohteliaisuudesta! Petri on taas tehnyt hyvää työtä!

 7. Anne

  Kaikenlaiset takit on ihania, mä tykkään että on muutama takki / kausi, kun ei jaksa kuitenkaan ihan joka päivä käyttää samaa takkia. Ja hyvä takki käy vuosia käytössä. Mun täytyisi ostaa uudet valkoiset Converset, nykyiset on aika kuluneet, monta vuotta olleet kovassa käytössä.

  Ja ei, en kestä takatalvea – toivottavasti se menee nopsaan ohi.

 8. Anne

  Kiitos Karliisa, takit ovat aika kivoja kyllä. Tuo kynsilakka on Chanelin 505 Particuliere, takavuosien hittilakkaväri 🙂

 9. Anne

  Kiva kuulla, kiitti Karla 🙂
  Juu, nyt hurahdin valkoisiin farkkuihin, täytyy ehdottomasti hankkia sellaiset raikastamaan kevätgarderobia.