Sain Modernisti Kodikas-blogin Kertulta haasteen, jossa tulee esitellä kotoa löytyvät Ikean huonekalut. Sattuneesta syystä meidän kotoa ei kovin montaa Ikean kalustetta löydy. Hassua, että ne pari juttua ovat aika isoja, nimittäin meidän sänky on Ikean runkopatja, samoin minun pukeutumishuoneen kaapistoratkaisu.
Meillä oli aiemmin Hästensin sänky, jonka koimme liian pehmeäksi. Tähän kotiin muutettaessa möin Hästensin pois ja hankimme tilalle Ikean runkopatjasängyn. Ikean versiossakin on käytetty luonnonmateriaaleja, puuvillaa, villavanua ja luonnonkumia. Petari meillä on Unikulmasta. Oikein hyvä runkosänky kohtuuhintaan tämä Ikealainen.
Tässä piti esitellä huonekaluja, mutta en malta olla esittelemättä myös näitä pieniä muovilaatikoita. Olen ihan hurahtanut kaikenlaisiin säilyttimiin, ja nämä ovat mielestäni ihan huippuja. Meiltä löytyy tällaisia joka huoneesta ja monenlaisessa käytössä. Pukeutumishuoneessa heitän laatikkoon kaiken sekalaisen sälän ja yritän muistaa joskus käydä sisällön läpi… Keittiössä meillä on suurempi tällainen leipälaatikkona työtasolla, ihan kätevä leipäpussien pitopaikaksi.

Voiko säilytyslaatikoita ja pussukoita olla liikaa. Tänään tuskailin siivoushommissa. Kun sain yhden kohdan valmiiksi, kertyi epämääräistä tavaraa toiseen paikkaan. Jos kaikkea ei halua hävittää tai viedä varastoon, voi niitä piilottaa näppärästi nätteihin säilyttimiin.

Ikeasta on siis pukeutumishuoneen kaapistoni. Toisessa päässä tätä seinää on umpiovellinen Pax-vaatekaappi ja sitä jatkaa tällainen avohyllyratkaisu. Haaveilin tosi pitkään avonaisesta säilytystilasta ja näteistä esillepanoista. Kieltämättä ratkaisu ei aina ole kovin kaunis. Toisaalta, kun on kyseessä pukeutumishuone, haluan, että siihen liittyvää tarvetta on esillä. Muutenhan huone näyttäisi vain työhuoneelta tai vastaavalta.

Rekki melkein ojennuksessa. Suuri osa vaatteista on kaapissa ovien takana, mutta tähän tangolle nostan aina kulloinkin eniten käyttämäni vaatteet. 
Eipä ollut kovin näyttävät Ikealaiset meillä. Jotain vielä varmasti löytyisi, kuten kodinhoitohuoneen seinähylly ja jotakin astiapuolta. 
Heitänpä haasteella seuraavia bloggareita:

13 Comments

 1. Kivoja kuvia Ikealaisista : ) Meillä tulee sängyn uusiminen kohta ajankohtaiseksi, joten suositukset kiinnostavat kovasti. Onko teillä muuten kaksi runkopatjaa vieretysten vai yksi leveämpi runkopatja? Satutko muistamaan mihin patjamalliin päädyitte?

 2. Oletko esitellyt jossain vanhassa postauksessa pukeutumishuonettasi? Kiinnostaisi lukea siitä lisää. Jaan tuon hurahtamisen säilyttimiin. Voiko koreja, laatikoita ja pussukoita olla liikaa? ?

  -Kati

 3. Minäkin kyselisin ikean patjan nimeä? Landelle tarvitsemme parisängyn, tuo olisi varmaan budjettiin sopiva ja tykkäämme myös kiinteämmästä sekä luonnonmateriaaleista.
  Kiitos!

 4. Hei kiitos haasteesta! Postausideat onkin mulla just nyt jotenkin ihan kortilla, joten tää tuli hyvään saumaan. Toteuttelen varmaan nyt viikonloppuna. 🙂

 5. Kiitos leipälaatikko vinkistä. Se on ollut murheenkryyni meillä kauan ja olen miettinyt, mitä keksisin korin tilalle. Nyt tiedän kauniin valkoisen muovilaatikon!

 6. Minuakin kiinnostaisi patjamalli, koska haen vähän kovempaa patjaa. Aikaisemmin Ikeasta ostamani oli ihan liian pehmeä. Nina

 7. Anne

  Meillä taitaa olla Sultan Songli. Niitä on eri jäykkyysasteita, valittiin se jäykin. Mulle ehkä parempi olisi ollut pehmeä tai medium, mutta haluttiin yhtenäinen patja (160 cm), joten päätin että voin nukkua kovemmalla, kun viimeksi meidän Hästens oli pehmeä ja tuo toinen sopeutui siihen 🙂
  Toki oltaisiin voitu ottaa eri vahvuiset ja yhtenäinen petari, mutta nyt päätettiin näin.

 8. Anne

  Olen sitä jossain postauksessa jonkin verran esitellyt. Hävettää tunnustaa, mutta huone ei ole vielä valmis, joten siitä ei ole sellaista oikein kattavaa postausta. Jospa saan tämän kevään aikana vihdoin sen valmiiksi (sellaiseksi kuin olen ajatellut), niin sitten voin kuvata sen paremmin.

  Ja ei säilyttimiä ei voi olla liikaa…

 9. Anne

  Meillä tosiaan taisi olla Sultan Songli. Oikein hyvä on ollut, ei moittimista. Tai jos nyt jotain ihan pientä, niin sängyn reunalla kun istuu, ei se ole ihan yhtä "tukeva" kun Hästens, mutta onhan niissä jonkinmoinen hintaero. Nukkuessa en eroa huomaa laadussa. Ja hyvään petariin kandee satsata.

 10. Anne

  Kiva jos oli vinkiksi 🙂 Se on kyllä ollut siinä käytössä mitä mainioin.

 11. Anne

  Sultan Songli on patja. Runkopatjojahan on useampaa kovuusastetta, vähän oma paino vaikuttaa jäykkysasteen valintaan, tietysti myös mieltymykset. Meillä on nyt se jäykin, itselle ehkä vähän kova, mutta hyvin oon nukkunut 🙂

 12. Heippa! Siis uskomatonta – se Svenskt tennin tulppaani -tapetti on kummitellut koko ajan mielessä, kun olen miettinyt pianohuoneen peräseinää eli täydellinen ehdotus, tack. Ainoastaan se punainen häiritsee. Tykkään kyllä esim punaisesta vaatteesta silloin tällöin, mutta sisustuksessa kaihdan "ferrari väritystä, puna-musta-valk". Pelkään punaista :). Toisaalta kokonaisuus ratkaisee. Niin freesi klassikko. Mietitään 🙂