Aloitin aamuni tänään vähän erilaiseen tapaan. Astelin aamutuimaan Sokokselle, jossa nautin itsekseni aamukahvit, kakkupalan kera tietysti. Tarkoitus oli kuvailla Sokoksen uusia merkkejä teille, joten tässä tulee laajamittainen esittely niistä. Samalla tulee hyvä otos kevään pukeutumisteemoja.
Poimin huomioita mallistoista, toivottavasti saatte niistä inspiraatiota.

 
J.Lindeberg on ruotsalainen tyylikäs merkki. Mallistossa on nyt paljon valuvia paitoja, herkissä pehmoisissa sävyissä. Malliston runko koostuu pitkälti hyvin istuvista takeista, bleisereistä ja housuista. Niitä ryydittävät nuo liehuvaiset paidat ja mekot. Jos etsit oikein skarppeja farkkuja tai upeaa luonnonvaaleaa puuvillaneuletta, löydät nekin tästä mallistosta.

Yksinkertainen on kaunista. Reikäpintainen neule ja simppelit kapeat mustat housut. Jalkaan ballerinat tai lenkkarit, kokonaisuus toimii molemmilla.

En malttanut olla hypistelemättä noita ihania valuvia paitamateriaaleja. Puuterisen pehmoiset sävyt pukevat suomalaista ihoa. Tähän naiselliseen paitaan voi yhdistää perusalaosan lisäksi myös vaikkapa nahkahousut tai boyfriend-farkut. Naisellisen ja ronskin sekoitus on upeaa.

Halusin ehdottomasti vilauttaa kuvan yksinkertaista mekkoa. Malli on paitulimainen ja sopii varmasti aika hyvin eri vartalotyypeille, sillä se ei ole ihan ihoa nuoleva. Miksei tuon kanssa voisi pukea vaikka löysät valuvat housutkin. Nyt on kuulemma taas ajankohtaista pukea hame housujen päälle. Tässä se efekti tulee kivasti, sillä helma on kuitenkin tunikaa pidempi.

Filippa K on ollut jo vuosikausia oma suosikkimerkkini. Nojaan Filippaan perusvaatteideni osalta. Parhaat takit ja bleiserit olen ostanut heidän mallistoistaan, niitä olen myös käyttänyt todella pitkään. Useimmat meistä tietävätkin, kuinka taitava Filippa K on pukemaan toimistotyyliin. Mutta kokoelmassa on aina se toinenkin puoli. Ajan hengessä olevia printtejä, materiaaleja ja leikkauksia. Myös takeissa Filippa K yllättää joka sesonki, vaikka kivaa on myös se, että perustakkimallit säilyvät vuodesta toiseen mukana. 

Filippa K:n herkkää keväistä värimaailmaa. Teemana on täälläkin pastelliset roosat ja persikat, ripaus beigeä ja oliivia. Ja nyt näkyi myös kauniita siniharmaita teemoja.

Valuvaiset löysät housut sopivat kevääseen paremmin kuin hyvin. Pehmoisen neuleen ja muodikkaan cross body-laukun kanssa kokonaisuus on loistava. Tuohon asuun yhdistäisin kengiksi valkoiset tennarit, avokkaat tai sandaalit. Tyyli hiotaan kengillä.

Vähän uudempi tuttavuus on Morris. Mallisto on kovin preppy-henkinen ja ajaton. Kevääksi on tullut raikkaita college-paitoja, sellainen taitaakin olla yksi suosituimpia vaatekappaleita juuri nyt, sen verran paljon niitä näkyy eri merkkien mallistoissa. Morrikselta kannattaa katsoa erityisesti neulepaitoja, bleisereitä ja paitiksia. Erityismaininta myös miesten kokoelmalle, aivan upeita elegantteja miesten vaatteita.

Tiger of Sweden jatkaa ruotsalaismekkien linjaa, mutta heillä leikkaukset ja kuosit ovat ehkä astetta kokeilevampia. Juhlapukeutumiseen täältä löytää mielettömiä mekkoja ja jakkuja. Tigerin farkut ja laukut ovat myös erittäin kivoja. Löysin parikin laukkua, jotka mielelläni valitsisin itselleni.

Kevyt liehuhelmainen hame on ihan mahtavaa kuosia. Kaikki taiteelliset kuvioinnit näyttävät olevan nyt suosittuja. Pidän niistä kovasti, kuoseilla saa tuotua yksinkertaisiinkin vaatteisiin vähän ekstraa. Mustan ja persikkaisen sävyn yhdistelmä on yllättävän kiva. Siinäpä ballerinakenkäisille sopiva hame kevääksi.

Ihana tämä laukkumalli. Siinä on pitkä olkahihna, joten laukkua voi kantaa joko kainalossa tai hihnassa.

Dieselin tunnetuin tuote on varmasti superhyvin istuvat farkut. Skinzee-malli ainakin on nyt kovassa nosteessa, eikä sen mukavampia pillejä kuulemma voi olla. Mallistossa on kuitenkin myös muita ovelia vaatekappaleita. Esimerkiksi upea nahkatakki, metallinhohtoisia neuleita ja keveitä toppeja.

Katsokaa miten upea setti. Metallinhohtoiset kengät ja neule ovat hyvä pari pillifarkuille. Tuo metallinhohtoinen neule jäi vähän kaihertamaan.

G-Star on myös farkuistaan tunnettu. Heiltä löytyy vähän rouheampia farkkumalleja ja kankaita. Jos haet vaikkapa vahapintaisia farkkuja, katsasta G-Starin hylly. Mukana tietysti myös tuhtien farkkujen tyyliin sopivia muita vaatekappaleita. Tämä on vähän rokahtavampi farkkumerkki.

G-Starillakin on mahtava nahkatakki. Sokoksella oli muuten vaikka kuinka monella eri merkillä ihania mustia nahkatakkeja. Täytyisikö minunkin taipua kokeilemaan tuollaista. Hyvästä nahkatakista tulisi varmasti oikea luottovaate.

Maison Scotch on mielestäni kivasti boheemi merkki. He ovat onnistuneet tekemään raitapaitaklassikostakin astetta jännittävämmän. Kaikkien vaatteiden mukana tulee hauska koru. Yksityiskohtiin on panostettu. Mallistossa on raikkaita värejä ja kuoseja. Tässä aistii juuri keskieurooppalaista tunnelmaa.

En voinut olla yhdistelemättä tuota hurmaavaa hattua asukokonaisuuteen. Eikä varmasti yllätys, että ihastuin jälleen kerran neuleeseen. Tässä perusneuletta on maustettu erivärisellä lankasekoituksella, neonkeltaisella nauhayksityiskohdalla ja vetoketjuilla.

Ralph Lauren Denim & Supply mallisto on kyllä oma lukunsa. Olen nyt hiffannut farkkumalliston hienouden, ostin jo boyfriendit sieltä itselleni, mutta himotuslistalta löytyy myös juuri oikeanlaiset valkoiset kapeat farkut. Sellaiset joissa sävy ei ole kylmän valkoinen, vaan enemmän luun sävy. Kattavan farkkumalliston lisäksi Ralphin avulla voi kohdata oman sisäisen hippinsä, ainakin kesällä olisi ihan mahtava kulkea keveissä kirjotuissa paidoissa ja remmisandaaleissa. Sellaiselle joka pitää maanläheisistä runsaista yksityiskohdista, tämä mallisto on aarreaitta.

Ihana hippipaita, kesä tuli jo niin mieleen, kun tuota hypistelin. Tällaiset kirjotut intianpuuvillapaidat ovat ihan omia klassikoitaan.

 
Ralph Laurenin osastolta löytyi myös hienosti helmin kirjottu farkkupaita. Tämän kanssa ne valkoiset farkut ja harteille vaaleanharmaa kasmirneule – ihana rentoiluasu.
Näiden uusien vaatemerkkien lisäksi Sokoksiin on saatu uusia edustuksia jalkineisiin, koruihin ja kosmetiikkaan. 
Niin ja tämä sama kavalkadi toistuu tietysti myös miesten osastolla. Jätin kuvaamisen tällä kertaa vain naisten kokoelmiin, muuten tämä postaus olisi paisunut liian pitkäksi. 
Sokoksen sivuillakin jatkan vielä tätä teemaa, pääset sinne tästä.
”yhteistyö”

12 Comments

 1. Testasin just viime viikolla Dieselin Skinzeet ja oli kyllä varmasti parhaiten istuvat ja ihanimmat farkut joita olen koskaan kokeillut! Mutta samalla myös kalleimmat :/

 2. Ai että tykkään lukea (ja tehdä) itsekin tällaisia postauksia! Morris on sydämeni vienyt uutuus, jonka jakkuihin varsinkin olen ihastunut. Kaaren uudessa Sokoksessa olen käynyt jo muutaman kerran.

 3. Tykkään Turun uudistuneesta Sokoksesta (lue: Wickestä, jos olet paikallinen ;)). Osastot ovat selkeitä ja itselle mieluisat vaatteet bongaa helpolla. Onneksi olen tulossa taas pian Turkuun..
  Miia

 4. Tiger of Swedenin vaatteet. <3 Toisaalta voisin kuvitella kesällä rannalle juurikin noita hipahtavia Ralph Laureneja. 🙂

 5. Sokos on kyllä panostanut merkkeihin, tosi kiva! Ja kivoja postauksia, näitä olen lukenut mielelläni. Tuot kivasti oman "äänen" ja tyylisi näihin yhteistyöjuttuihin.
  – Veera

 6. Anne

  Se on uskomatonta, miten hyvin ne on leikattu muotoutumaan vartaloon. Ja mukautuvat aina kantajan kurveihin 🙂 Hih, kuule, olen monesti ostanut yli 200 euroa maksavia farkkuja, joten nuo tuntuu ihan kohtuuhintaisilta, kyllä laatufarkut vaan maksaa.

 7. Anne

  Tosi tosi kiva kuulla Marjukka. Mäkin tykkään tällaisista, toinen tekee aina erilaisia huomioita kuin itse 🙂 Morris onkin ihan sun tyylinen merkki!

 8. Anne

  Niin mäkin, siellä on aika hyvä jaottelu ja selkeästi tilaa. Tervetuloa vaan tänne Turkkuseen 🙂

 9. Anne

  Tigerilla on kaikkea kivaa kyllä 🙂 Mä just haaveilin hippitunikasta ja olkihatusta, joihin liittyy tietysti rantahiekka.

 10. Anne

  Voi miten mahtava kuulla 🙂 Olen kyllä tästä yhteistyökuviosta innoissani, sillä saan toteuttaa täysin omaa näkemystäni ja esitellä sellaisia juttuja joista pidän. Omassa vaatekaapissa ei kauaa ole esiteltävää, tämä laajentaa vaatetouhuja ja toisaalta esiteltyjä juttuja on saatavilla, jos joku niihin ihastuu. Ja suurin plussa tässä on se, että Sokos on suomalainen kauppa ja sinne kiikutetut ostosmenot kartuttavat suomen taloutta – tällaisena aikana itselle aika tosi tärkeä juttu.

 11. Mukavaa, että olet mukana tässä yhteistyössä. Olen täällä Helsingissä tosi harvoin viime vuosina käynyt Sokoksen tavaratalon puolella, kun ei tunnu löytyvän mitään. Imagon kohennus olisi ajankohtainen markkinoinnissa, jos tuollaisia juttuja tunnut löytävän blogiisi!.. Tohdinko ajatella "ääneen", kun mietin, että näin kookkaampana, plussakokoisena tulee mieleen aina vaan ns. "ruustinna-jakkupuvut", jos isompia kokoja pitäisi löytää..;) Muistelen, että olisi jokin Gossip-mallisto, mutta eipä nyt oikein säväyttänyt klassisuutta hakevalle viimeksi kun vilkaisin. Siniset farkut kivoilla pesuilla (eikä aina sitä ihoa nuolevaa skinnyä tai ääripää bootleg-kamaluutta), hyvälaatuisia valkoisia kauluspaitoja, skarppia toimistopukeutumista, klassisia trenssejä, preppy-tyyliä jne. olisi ihana löytää Suomestakin. Eikä aina tunikaa makkaroita peittämään:) Ihailen kovasti näitä postauksia, kiva tyyli sinulla!

  Hellu

 12. Anne

  Voi Hellu, kiitos kovasti kannustavasta palautteestasi 🙂

  On kyllä kiva kun Sokoksella on alettu panostaa meihin enemmän muotia seuraaviin asiakkaisiinkin. Uskoisin, että linja tulee jatkumaan aina vaan parempaan suuntaan.

  Olet kyllä oikeassa, että plussakokoisia vähän dissataan mallistojen suhteen. Itsekin sen olen huomannut, kun olen ollut vaateostoksilla isompien kokojen parissa. Tuntuu oudolta, että jos vaatekoko ylittää tietyn, kuvitellaan, että tunikat, kuvioidut trikoopaidat ja bootcut-farkut ovat ainoita oikeita valintoja. Eihän se ole koosta kiinni, jos haluaa pukeutua ajattoman tyylikkäästi. Kaikki on mittasuhteista kiinni, perusneuleen ja paitapuseron voi muotoilla monelle vartalotyypille, kun kiinnittää huomiota kaula-aukon kokoon, vartalolinjan leikkaukseen ja hihojen istutukseen jne. yksinkertaiset mallit saadaan toimimaan kaikille vartalotyypeille. Jaksaisin kyllä jatkaa tästä vaikka kuinka 🙂

  Tosi kiva kun kommentoit!