Arvatkaas mitä, meillä on uusi olohuone! Siis täällä samassa kodissa toki, mutta ihan erilainen, vaikka kalusteet on samat. Sattui nimittäin niin, että eräänä iltana isäntä varovasti kyseli minulta, että mitäpä tuumaisin jos kokeiltaisiin vaihtaa ruokatilan ja sohvaryhmän paikkoja keskenään. Sanoi ettei tarvii, mutta hän vaan ajatteli että jos kokeiltaisiin.

No minähän olen avoin ehdotuksille, vaikka olenkin aika omapäinen sisustuksen suhteen. Mutta sunnuntaina sitten vaihdoimme järjestyksen ja kuulkaa nyt vaan soimaan itseäni, etten kuunnellut tuota toista silloin kun muutimme. Tämä nimittäin toimii oikeasti paljon paremmin. Olin liian fiksautunut telkkarin takia siihen edelliseen järjestykseen. Käytäntö kuitenkin osoitti, ettei olohuoneessa katsota telkkua, kun sitä varten on oma huone. Joten toosaa ei tarvitse ottaa huomioon kalustesijoittelussa, telkku saikin siirtyä toistaiseksi makkarin lipaston päälle.

Nappasin yllä olevan kuvan aamulla kun lähdin töihin, siinä on kaikki vielä hujan hajan johtoineen kaikkineen, mutta parempaa kuvamateriaalia ei vielä ole tarjolla. Tuo möykky matolla on muuten meidän tytön rakkaimpia leluja, se on sellainen villalangan solmu, heh.

Olohuoneeseen tuli uusi matto, edellinen saa olla meidän talvimatto ja tämä Asko mixed kesän matto. Kuvassa sovitellaan myös uutta valaisinta sohvapöydän päälle, se ei tuossa ole ollenkaan oikeassa kohdassa. Mutta voi miten ihastuin tuohon Tom Dixonin Mirror Ball-valaisimeen. Se sopii tosi hyvin meidän aika hempeään ja perinteiseen tyyliin, tuo vähän funkyä tänne. Olin ensin ajatellut Artekin Golden Bell-valaisinta, mutta tuo on kyllä tänne vielä parempi hauskuudessaan.

Huomenna minä olen Helsingissä, mutta perjantaina on vapaapäivä. Sitten yritän laittaa tänne kunnollista esittelyä. Jippii, olen ihan innoissani.

Kohta tulee vielä tämän päivän asukuvapostaus.

26 Comments

 1. Hyvältä näyttää, ihanan valoisaa. Minä haaveilen Dixonin kultaisesta pallosta, mutta en vain ole keksinyt sille oikeaa paikaa. No uuteen kotiin tulevat Dixonin Pipet lohduttaa jo kummasti Dixon kuumetta.

 2. Aivan ihanalta näyttää! Tosi kiva, kun voitte tuolla tavalla vaihdella huoneiden paikkoja. 🙂

 3. Sohva sopii tuohon kuin nenä päähän. Tosin mä en tahdo saada katsettani irti Rosy Angelista – tykkään siitä aina vaan. Jopa niin paljon, että kunhan pääsen uuteen kotiin joskus, se voisi muuttaa meille.

 4. Anne

  Kiitti, joo valoa meidän olkkarissa onneksi riittää ja nyt sitä tulee onneksi niin pitkään jo 🙂 Mä voisin hamstrata kaikkia ihania Dixonin valaisimia, jos vaan paikkoja riittäis. Ne kultaiset on herkkuja!

 5. Anne

  Kiitti, tää tosiaan toimii. Joo on kyllä kiva, että on mahdollisuus vaihdella järkkää. Vaikka nyt taisi löytyä se optimaalinen 🙂

 6. Anne

  Juu, en edes olisi uskonut miten hyvältä se tuossa näyttää. Ja nyt sohvaa vastapäätä on takka, me kun poltetaan sitä paljon, voi kölliä sohvalla ja ihailla takkatulta 🙂

  Rosy on kiva, me haettiin se taas välillä varastosta käyttöön.

 7. Ihanat valaisimet! Sopivat tosi hyvin yhteen vaikka ovat kaikki erityylisiä… Saanko kysellä minkä valmistajan (ja mikä malli) sohva teillä on? Kauniin klassinen.

 8. Näyttää hyvältä! Ihana katsella tuosta sohvalta isoista ikkunoista aukeavaa näkymää!

 9. Kuin kukkaan puhjennut! Toivoisin juttua valaisinten asettelusta ja vinkkejä johtojen piilotteluun. Jäin myös miettimään miten kattovalaisin siirretään kohdalleen siististi, kun pistokeen paikka on missä on. t: Maria

 10. Anne

  Kiitti 🙂 joo, valaisin on just se pieni "överijuttu" tuossa. Sellaista tarvitaan, jottei kokonaisuus ole liian valju.

 11. Anne

  Design-valaisimet on siitä kivoja, että niitä voi surutta sekoitella keskenään. Vaikka ovat eri paria, sopivat aina yhteen kummallisen hyvin. Se on sitä designin hienoutta.

  Meidän sohva on tanskalaisen Soren Lundin valmistama. Nimenomaan tosi klassinen.

 12. Anne

  Kiitti 🙂 Joo, sohvasta tuli hetkessä meidän lempparipaikka 🙂

 13. Anne

  Hih, hienosti sanottu, mutta totta. Kuva ei tee oikeutta kokonaisuudelle, toivottavasti ennätän pian kuvata tilan kunnolla 🙂 Johtojen piilottelu on se ongelma, kuten kuvasta näkyy, sitä pitää vielä miettiä vähäsen. Tosin kuvasin niin alhaalta, ettei johdot normisti näy noin paljon.

  Kattovalaisimen ajattelin siirtää rennosti niin, että sähkö pysyy paikallaan, mutta laitamme valkoisen koukun oikeaan kohtaan ja johto vedetään sen kautta. Jos ei voi peittää, kannattaa antaa näkyä luonnollisesti 🙂

  Voisin jossain vaiheessa tehdä jotakin vinkkipostausta näihin liittyen.

 14. <3 ihana! Arvaappa kenen kotona sohva kääntyy tänä ikkunoiden eteen…..:)

  Ines

 15. Hei! Tuo sohvapöytä on aivan ihana, sopisi myös omaan olkkariin keventämään flyygelin ja melko suurten sohvan ja nojatuolien täyttämää tilaa. Minkä valmistajan pöytä on? terv. satunnainen lukija

 16. Anne

  Kiitti Kerttu 🙂 jos huomenna, sunnuntaina vihdoin ennätän stailata (siivota) ja kuvata :))