Sain tuossa idiksen, että tekisin jonkinlaisen postauksen valokuvaamisesta. Itse olen tosiaan ollut ihan noviisi valokuvaamisen suhteen silloin 6-vuotta sitten, kun aloitin bloggaamisen. Olen vuosien varrella kerännyt sekä taitoa, että kokemusta kalustosta.

Ajattelin, että kertoisin yksinkertaisella tavalla minkälaisia kameroita suosittelen, mitä säätöjä itse käytän kuvaamisessa ja vielä vähän vinkkejä kuvan käsittelemiseen.

Olen neuvonut aika monelle niitä ihan perussäätöjä ja siitä tuli mieleen, että ehkä voisin jakaa vinkkejä täälläkin. Itse ainakin luen ja kuuntelen innolla valokuvaamiseen liittyviä huomioita. Oma opettajani on ollut Petri, kiitos hänelle. Täydellisestä nollatilanteesta on tultu jo hyvän matkaa eteenpäin. Valokuvaus on siitä kiva harrastus, että jokaisella on oma näkemys, siinä voi toteuttaa itseään, eikä hommassa tule koskaan ”valmiiksi”.

Olisiko teillä joitakin kysymyksiä tai ajatuksia liittyen tähän. Miltä tällainen simppeli valokuvausopastus kuulostaisi – kiinnostaako?

16 Comments

 1. Kiitos – kiinnostaa kovasti. Itse räpsin kuvani miten sattuu – minulla on järkkäri, jota osaan joten kuten käyttää automaattiominaisuuksilla – ja jota en viitsi mukanani kantaa. Pokkarilla ja kännykällä räpsin sitten suurimman osan kuvistani.
  Tarkoitus on ollut kursseille mennä, mutta toistaiseksi ei vielä ole sellaiseen aikaan oikeaa kurssia osunut, että minä olisin sinne päässyt.

 2. Mielellään lukisin vinkkejä, valaistuksesta, valaistuksen säätämisestä sekä lisävalosta, mahdollisesti kameran jaloista ja niiden hyödyistä yms yms, asettelusta jne. Kiva jos viitsit jakaa kokemuksiasi. Kauniit kuvat tässäkin postauksessa 🙂

 3. Tosi kiva idea! Itse imen innolla kaikki valokuvaukseen liittyvät vinkit. Jossain vaiheessa, ehkä piankin, olen hankkimassa uutta kameraa, joten kaikki kokemukset erilaisista kameroista ovat tervetullutta luettavaa. Myös kuvaukseen liittyvistä jutuista voi löytää aina uusia vinkkejä itselleen.

 4. Aivan upeaa olisi! Olen tammikuussa aloittanut bloggaamisen, ja olisi erittäin kiva saada vinkkejä ja ohjeita valokuvaamiseen.

 5. Hei mahtava idea! Aloitin bloggaamisen joulukuussa saatuani ensimmäisen kamerani joululahjaksi. Kaikki neuvot ja vinkit ovat tarpeen! 🙂

 6. Anne

  Voi että, nyt pian tutustumaan muihin kuin automaattiasetuksiin, kamerasta saa niin paljon enemmän irti. Sitten vaan luet ohjeeni kun saan postauksen tehtyä 🙂

 7. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Yritän tehdä monipuolisen "neuvontapaketin".

 8. Anne

  Mäkin tykkään lukea kaiken valokuvaamisen liittyvän, toisten nikseistä on aina iloa 🙂

 9. Ihana idea!
  Saako kysyä mikä tämä ihana tapettisi on? Se on todella kaunis kaikessa herkkyydessään.

 10. Anne

  Kiva kuulla 🙂
  Tapetti on Mulberryn kokoelmista. Siinä on pioneita – lempikukkiani 🙂