Meidän uudella ruokapöydällä on nyt tällainen asetelma. Olen koonnut siihen eri sävyisiä metalleja, marmoria, kukkia ja kynttilää. Ihan perinteisiä asetelmaelementtejä siis. Kuparinen rukku ja hortensian hopeanvärinen kuppi ovat kirppislöytöjä. Mä onnistun aina bongaamaan jotain pientä kivaa lähikirppikseltä, siksi en käy siellä usein, kun tuota tavaraa on muutenkin jo kertynyt kaappeihin.

Öljylyhty on Georg Jensenin jo lopetettu malli, marmorialusta Hayn ja Nappulat Iittalan.

Kuparipönikässä on ihanasti tuoksuva laventeli, pidän niin paljon sen hennoista kukkavanoista. Toivottavasti saan sen säilymään hengissä pitkään. Hortensian katkaisin ruukussa olevasta hortensiasta, se on yllättävästi viihtynyt leikkokukkana jo päiväkausia.

Koska meidän ruokapöytä on pitkä, riittää kattausta varten meille kahdelle pöydän toinen pääty. Niinpä voin levitellä tällaista silmänruokaa pöydän toiseen päätyyn. Minusta taidetta on myös pöydille asetellut jutut, kuten kuuluisien valokuvaajien lehtileikkeet. Jonkun Paris Voguen mukana aikanaan tuli liite, jossa on vanhoja upeita, rohkeita, muotikuvia. Niitä on mukava selailla pöydän ääressä. Sitäpaitsi paremmalta nämä tässä näyttävät kuin pölyttymässä jossain nurkassa. Tuo mustavalkoinen kuva on Helmut Newtonin vuodelta 1968.

Kaunista perjantaita!

6 Comments

 1. Kaunista. Meilläkin pöydän toisessa päässä aina jotain asetelmia, toimii lapsiperheessäkin, jos pöytä tarpeeksi iso. Jään odottamaan lisäkuvia:). Leppoisaa perjantaita.

 2. Laventeli näyttää hauskalta kupariruukussa. Minä istutin viime syksynä ruukussa olleen laventelin pihalle ja on jännää nähdä onko se vielä hengissä 🙂

 3. Kaunis öljylamppu; valmistaja? 🙂
  Tarvittaisiin sähköttömälle mökille lisää valonlähteitä…

  Rentouttavaa viikonloppua!

 4. Anne

  Asetelmat on kivoja ja siksi on hyvä olla iiiso pöytä :))
  Ihanaa sunnuntaita!

 5. Anne

  Voi että jos saisin tuon laventelin pysymään hengissä 🙂 olen vähän huono ruukkukasvien suhteen, etenkin kukkivien. Toivottavasti sun laventeli selvisi talvesta!

 6. Anne

  Öljylamppu on Georg Jensenin valmistama, mutta valitetettavasti jo lopetettu malli.

  Mahtista sunnuntaita!