Sukkahousut ovat tällä kertaa Sokos-yhteistyöni teemana. Halusin itse kirjoittaa tästä aiheesta, sillä olen vannoutunut sukkahousujen käyttäjä. Tiedän että monet odottavat hetkeä, kun saa hylätä talven jäljiltä paksut sukkikset laatikon perukoille. Itse hyödynnän sukkahousuja pukeutumisessa lähes ympäri vuoden, sillä onneksi nykyään löytyy sopivat minkälaiseen asuun tahansa.

Talvella olen vilukissa ja käytän tietysti sukkiksia pysyäkseni lämpimänä. Pikkukenkäkelien vihdoin saavuttua, saattaa edelleen olla viileä, kuten nyt, silloin tarvitsen edelleen sukkahousuja, mutta mielellään ihon värisiä. Minusta mustat sukat vain eivät näytä kivoilta pikkukenkien tai edes lenkkarien kanssa. Pidän paljaiden nilkkojen vaikutelmasta. Onneksi on olemassa huomaamattomia sukkiksia. Itselläni on nimenomaan avainasia tuo huomaamattomuus.

Kun on vielä vähän viileämpää ja valitsen sukkikset pitkien housujen alle, poimin usein perinteisen 20 denierisen vaihtoehdon. Tässä Amarin Soft Matt-sukkahousut, joissa on himmeä kiilto ja napakka housuosa. Sävynä Suntan, joka on hyvä perusvalinta. Sukkahousu ei saa olla liian vaalea, muttei toisaalta liian tummakaan.

Joskus käytän tällaisia sukkahousuja myös vähän sähköisten suorien housujen alla, sillä liukas sukkismateriaali antaa housujen laskeutua kauniisti.

Kokeilin ensimmäistä kertaa 17-denierisiä sukkahousuja, Voguen Sideria Control-mallissa on himmeä kiilto ja housuosa on kauniin pitsimäinen. Sain kaksi eri väriä, Suntanin ja Venicen. Paketissa väriero näytti aika suurelta, mutta kun ohuen sukan pukee päälle, molemmat sävyt olivat ihan hyviä.

Kuvassa minulla on jalassani vaaleampi Venice-sävy. Nämä sukkahousut sopisivat hyvin myös hameen kanssa käytettäväksi, sillä ovat todella huomaamattomat. Kiilto on aika vähäinen, se korostuu vain voimakkaassa auringossa. Sukkahousut vain siistivät ihon pinnan tasaisemman näköiseksi. 

Minä en tiennyt aikaisemmin, että saatavilla on myös sellaisia sukkahousuja, joiden materiaali on kehitetty estämään silmäpakoja. Näiden pitäisi pysyä hyvin ehjänä. Voguen Run Resistant-sukkahousut ovat 15 denieriset, kuvan sävy Suntan. Plussaa mattamaisesta pinnasta.

Kun on kesäkauden aika ja tulee käytettyä enemmän mekkoja, siirryn ihan ohuen ohuisiin sukkahousuihin. Vaikka tarkenisi ilman sukkahousujakin, ehkä haluaa vähän ”silottaa” säärien ihoa. Itse tarvitsen ainakin alkukesästä vähän apua mekon ja vaalean ihon yhdistelmään. Tällöin sopivat esimerkiksi Hudsonin Light 8-sukkahousut, nimensä mukaisesti ohuet ja kevyet 8 denierin vahvuiset sukkahousut. Vinkkaanpa, että nämä ovat tulossa Sokoksen kesäkuun S-etutuotteeksi.

Kuvassa näkee miten kauniisti ohut sukkahousu silottaa jalan pinnan ja on kovin huomaamaton. Sävyn nimi on osuvasti Transparent. Kärjissä on ohut sauma, jonka voi kääntää varpaiden alle jos jalkaan pukee sandaalit.

Monet suosivat kesällä mekkojen kanssa myös stay up-sukkia. Itse en ole niihin oikein koskaan tottunut, mutta kauniitahan nuo ovat leveine pitseineen.

Luonnonvalkoiset stay up-sukat sopisivat vaikka morsiamelle hääpuvun alle. Ihanan romanttiset. Kuvan Voguen Silky Stay Upit ovat 20 denierin vahvuiset ja sävy Meringue.

Sukkahousuilla voi tietysti myös asustaa. Tässä modernein kuvioinnein somistetut Voguen Vintage Lines-sukkahousut. Yhdistäisin nämä yksinkertaisen pikkumustan kanssa, sukkahousut olisivat koko asun juju.

Pääset katsomaan Sokokselle tekemäni jutun tästä.

(Kuvien kengät olen lainannut äidin vaatekaapista, farkut ovat Dieselin Skinzeet)

Kannattaa tutkiskella sukkahousuhyllyllä vaihtoehtoja!

”yhteistyö”

20 Comments

 1. Itse tykkään myös sukkahousuista, ihan samoista syistä kuin sinäkin. Kiitos kovasti näistä vinkeistä, pitääpä laittaa ne ylös ja mennä sukkahousuostoksille!

 2. Minä olen kanssa sukkahousuihminen. Haalin laadukkaita sukkiksia alekoreista ja käytän tarjoukset hyväkseni.

 3. Hei, kiitos tästä postauksesta, itsekin olen pähkäillyt samojen probleemien kanssa. En ole edes tajunnut, että noinkin ohuita sukkiksia on olemassa. Wolfordilta olen löytänyt myös tosi hyviä polvisukkia jotka samalla edistävät verenkiertoa, kun varsinkin kesällä on tulee toimistotöissä pidettyä housuja ja korkkareita. Sukkahousut taas saattavat silloin alkaa ahdistamaan. Itse huomaan usein päivän lopussa, että sukkahousut "puristavat" varpaista. Siksi polvisukat ovat usein helpommat. Mutta otan nämä vinkit talteen, tosi hyvä postaus.

 4. Jostain syystä olen pitänyt, että sukkahousut ovat ihan 'out', mutta tämä juttu on ihan hyvä. Erityisesti yllä oleva kuva, jossa sinulla on ruskeat kengät – en olisi uskonut, että siinä on mitään sukkiksia. Täällä päin nuo sukkismarkkinat ovat vähän enemmän niitä puristavia malleja tai olisko se se 'total control' ! 🙂
  Hyvä postaus hieman ehkä yllättävästä aiheesta. Hyvää kevättä.

 5. Löysin nuo Voguen Sideria Control 17 denierin sukkahousut juhlamekon kavereiksi kesäkauden alkumetreillä avuliaan myyjän avustuksella Sokokselta. Tykästyin kovasti – hinta kohtuullinen, todella mukavat päällä ja kaunistivat raakojen kanankoipien värisiä koipeliinejani : ) Kiitos näistä muistakin hyvistä vinkeistä Anne!

 6. Itsekin tykkään käyttää sukkahousuja mielummin kuin pitkiä kalsareita farkkujen alla. Huomattavasti mukavammat. Ongelmallista siinä on se, että olen mies. Miesten sukkahousujen käyttöä pidetään kuitenkin melko yleisesti outona, vaikka useat yritykset valmistavat erityisesti miehille tehtyjä sukkahousuja.

 7. Samoilla linjoilla Anne! Tykkään myös käyttää ohuita sukkahousuja säärten ihon värin tasoittamiseen; minulla on polvissa lapsuudesta aika pahat arvet, mutta 10 den sukkahousut tasoittavat niitä kummasti.
  Ostin nyt peep toe -sukkikset, joissa varvasosa on auki ja näin sopisivat vastaaviin avokkaisiin. Huomasin kuitenkin, että kengän pitää niiden kanssa olla melko umpinainen, muuten saumat näkyvät.

 8. Anne

  Kiva jos näistä löytyi vinkkiä 🙂 Kyllä se vaan niin on, etten oikein tule toimeen ilman sukkiksia. Omat sääret eivät ole kovin kaunis näky kalkkunanvalkoisina ja tietysti olen myös vilukissa :))

 9. Anne

  Minäkin etsin sukkiksia myös tarjouksista, usein alekoreista löytää niitä erikoisempia värejä ja kuoseja, perussukkikset harvoin päätyvät löytökoreihin.

 10. Anne

  Minäkin opin taas vähän uutta, kun sain näitä uusia sukkahousuja testiin. Olen vaan aina sokeasti ostanut tiettyjä samoja sukkahousuja, mutta tosiaan kannattaa tutkiskella valikoimia ja tuntuu, että laatu kehittyy myös tässä asiassa koko ajan 🙂 Ihan kesällä en käytä sukkiksia housujen kanssa, mutta tosiaan joskus polvisukkia kyllä. En oikein tykkää sujauttaa ihan paljaita jalkoja kenkiin, ja jos en käytä sukkia, suojaan kengät ainakin pohjallisilla.
  Kiva kuulla, että oli vinkkiä!

 11. Anne

  No sitähän sanotaan maailmalla, että sukkahousut ovat totaalinen nou nou ja jos nyt jotain sukkahousuja on käytettävä, on niiden oltavat mustat, täysin peittävät ja matat. Mutta täällä meidän ilmastossa tuota käytäntöä on aika hankala noudattaa, ellei halua täristä kylmästä 🙂

  Mä en ole vielä törmännyt kovin puristaviin malleihin, mutta kai niitä sellaisia kasaan vetäviä sukkiksiakin on tietty, heh. Mutta kannattaa katsella eri vaihtoehtoja, tuntuu että tarjontaa on kyllä paljon. Ja tosiaankin, myös lähes huomaamattomia sukkahousuja.

 12. Anne

  Nuo Sideriat tuntui tosi hyviltä päällä ja ihanan huomaamattomat myös. Kieltämättä kanankoipiefekti saa sukkiksilla helpotusta 🙂 Kiitos itsellesi kivasta kommentista!

 13. Anne

  Jotenkin on turvallisempi olo sukkiksissa, tosin sitten ihan kuumimmalla helteellä ja kun koivet on ehkä vähän saaneet ilmaa ja aurinkoa, voi olla ilman apujakin 🙂 Mä huomasin myös, että oli tullut noita kärjistä avoimia sukkiksia, täytyy hankkia yhdet sellaiset testiin. Periaatteessa en sandaalien tai avokärkisten kenkien kanssa käytä sukkahousuja, mutta joskus vaan täytyy ja on hyvä että silloin löytyy vaihtoehtoja.

 14. Minä myös tykkään käyttää sukkahousuja, kesälläkin. Ei nyt näillä helteillä, mutta vielä reilu
  kuukausi sitten ennen kuin tuli kesä kuljeskelin sukkahousuissa ja hameessa. En ole vieläkään
  oppinut käyttämään ihan ohuimpia sukkahousuja, vaan 25-30 deniä on minimi. No ihan muutama päivä sitten oli vähän pakko pukea sukkahousut erääseen iltatilaisuuteen. Nihkeä oli olo koko illan kun sukkahousut suorastaan liimautuivat ihoon kiinni. Muutoin käytän kyllä sukkahousuja lähes ympäri vuoden.

  Voguen sukkispakkauksia näkyy tällä blogi sivulla useampia. Itsekin olen Vogue fani. Suosikkina
  Pleasure ja Opaque Brillante -mallit. Myös Colore 40 sukkahousuja kuluu käytössä. Mutta olenkohan ihan hakoteillä kun käytän sandaalien/sandalettien kanssa sukkahousuja joissa on huomaamaton
  kärkivahvike. Minua haittaa tässä kohtaa vain se, että sukkahousujen kärkisauma näkyy, ellei ole
  paennut varpaiden alle. Aika paljon tulee käytettyä muita kuin mustia ja ihonvärisiä sukkahousuja. Esim mariini, tummanharmaa, viinipunainen sopii aika usein mustien sukkahousujen tilalle.

 15. Hei Anne ja suuri KIITOS Sinulle hyvistä vihjeistä sukkahousujen käytössä ja tästä palstasta-)
  Olen itse ammatiltani tanssinopettaja omassa koulussani sekä ompelia ja naisten käsitöiden aktiiviharrastaja ja nyt perustamassa myös oman ompelu/käsityöseuran hämeeseen ja kerron tässä vähän miten itse käytän sukkahousuja niin työssäni,vapaalla kuin harrastuksissani-)
  Hei,olen paljon ihmisten kanssa tekemisissä ja etenkin naisten kanssa ja itse käytän sukkahousuja aina enkä ilman sukkahousuja osaa edes pukeutua ,minulle sukkahousut ovat todellakin jokapäiväinen,hyvin näkyvissä oleva ja välttämäton vaate.Pukeutumisessani käytän melkeinpäs aina hametta ja mielelläni lyhyehköä tai puolihametta joten sukkahousut ovatkin minulla hyvin näkyvänä vaatteena ja todella haastavassa osassa.
  Tanssikoulussani valitsen aina kurssin luonteen mukaan minkälaisen hameen laitan päälleni ja esim lavatanssien peruskursseille,tai jive kurssille voisin laittaa ohutkankaisen lennokkaan monivärisen ja kuviollisen väljän ja polven yläpuolelle ylettyvän tanssihameeni jonka alle esim mustat verkkosukkahousut tai nätit kuviosukkahousut sekä juhlavampiin kuten häävalssi/häätanssien opetuksessa laittaisin mustan liituraita jakku kokonaisuuteen kuuluvan hameeni alle esin Norlyn Silky Control kiiltäväpintaiset ja muotoilevat sukkahousut jotka ovatkin oma suosikkini,ne tukevat koko jalan mitalta todella hyvin ja muotoileva housuosa on kyllä ihan loistava,todella hyvät sukkahousut-)
  Ompeluseurassani naisten kanssa minulla yleinsä Norlyn 15-20 dernierin perus sukkahousut punaisen tai mustan puolihameen tai tummansinisen farkkuhameen kanssa ja yleinsä ommellessani minulla on mustat,ruskeat tai tummansiniset sukkahousut valkoisten sandaalien kanssa ja todella hyvin näkyvissä-)
  Naisystävieni kanssa ravintolassa,clubilla tai kun lähdetään yhdessä esim ulos syömään voisin laittaa tosi nätin mustan tai harmaan laskos puolihameen päälleni ja mustat verkkosukkahousut tai vähän vahvemmat ja näyttävämmät kuviosukkahousut korkokenkien kanssa niin että oma naisellisuuteni tulisi mahdollisimman hyvin sielä näkyville kun taan esim pikkujouluihin voisin laittaa ihan itse kehittämän ja aikas villin versioni verkkosukkahoususta,pikkujouissa minulla vois olla lyhyt punaruudullinen Skottihame ja kirkkaan punaiset sukkahousut joiden päälle vadän vielä mustat verkkosukkahousut ja mielellään vielä suuremmalla verkolla että molemmat sukkahousuni näkyvät oikein kunnolla ja erottuvat ja kegät minulla tässä asussa esim punaiset korolliset sandaalit tai mustat korolliset avokkaat ja tätä asua olen käyttänyt myös naisten soololatinokursseilla mutta eri hameen kanssa-)
  Paksut villaiset palmikkosukkahousut ovat minulle myös todella mieluisat ja sopivat lyhyen Skottihameeni ja lyhyen punaisen hameeni kanssa todella hyvin,palmikkosukkiksia minulla kymmenet luonnonvalkoisena,punaisena sekä tummansinisenä,tosi ihanat ja tyttömäiset-)
  Ompeliana ja aktiivisena naisten käsityöharrastajana uusin haasteeni on kutoa itse oma neuletakki ja pusero sekä hame ja kudon asuuni sopivat kahdet villaiset sukkahousut itse,toiset raidallisena ja toiset kuviollisena ja näin talvella käytän myös kudottuja villaisia pitkiä sukkia,esim lyhyen hameen kanssa laitan ne 20 dernierin mustien sukkahousujen päälle niin että myös sukkahousut jäävät vähän näkyviin hameeni ja sukan väliin ja käytän myös säärystimiä samaan tyyliin..
  Tässä vähän miten minä käytän sukkahousuja ja uusia vinkkejä ottaisin kyllä mielelläni myös vastaan toisilta sukkahousujen käyttäjiltä.ja
  PS;Ompeluseurassani olis myös hyvin tilaa vielä joten jos joku täällä kinnostui ompelemisesta/käsitöistä niin ompeluseurani uusi sp os paivinompelukerho@gmail.com ja puh,nro,0405261611 joten Lämpimästi tervetuloa
  Terveisin Päivi Nissi

 16. Niin juu kyllä minäkin sukkahousuja pidän vaikka olen mies niin kaipaan sitä mieskin voisi vapaammin pukeutua vaikka sukkahousuihin ilman mitään että joku leimaa transvestiitiksi että minusta naiset kun ne saavat pukeutua vaikka minä miesten kauluspaitaan ja mies ei sukkahousuihin niin se minusta väärin ja se mitä haluan sanoa on että ei sukkahousut miestä naiseksi tee vaan että mieskin voisi nauttia sukkahousuista ja kulkea kaupungissa että joku tulisi haukkumaan joksikin muuksi niin että antakaa miestenkin pukeutua vapaasti samalla tavalla kun mitä naiset tälläkin hetkellä tekevät ja mieskin voi sukkahousuja yhdistää vaikka shortsien kanssa ja vaikka eri värisiä mieskin saa iloa elämään erivärisistä sukkahousuista.

 17. Kiitos! Olen kanssasi todella samaa mieltä, itse olen koko kesäkauden käyttänyt pitkien housujen kanssa ohuita 15-20 denierin ihonvärisiä sukkia/polvisukkia. Tekevät olon mukavaksi, kengätkään eivät hierrä, ja ihon väri tasoittuu todella kauniiksi sheivatuissa jaloissa, käytän myös usein vaaleaa kynsilakkaa, joka tekee ihanan säväyksen jaloille. Toivoisin, että me miehet pikkuhiljaa vapauttaisimme itsemme mieheyden tiukoista kahleista, ja ottaisimme oppia naisten pukeutumisesta myös muuten, itselläni on lähes aina päällä jotain naisilta lainattua. Naisille on tehty niin paljon erilaisia mahdollisuuksia olla oma neutraali itsensä tai haluamansa 'rooli', että meidän olisi hyvä haalia siitä oma osuutemme itseämme ilahduttamaan.

 18. Mitenhän meidän Vogue fanien nyt käy. Nanson Tornion sukkahousutehdas menee kiinni syksyllä. Eikä Voguen sukkahousujen kohtalosta ole tietoa. Täytyy varmaan hamstrata noita omia suosikkimalleja, Pleasure, Opaque Brillante ja Colore 40. Ei oikein kiinnostaisi ryhtyä käymään läpi eri sukkahousumerkkejä ja malleja taas kerran. Mutta kaiken varalta, jos on jollakulla ehdotuksia hyvistä sukkahousuista, voi esittää vinkkejä.