Mikä ihana sunnuntai tänään on ollut. On tullut touhuttua pihalla ensimmäistä kertaa kunnolla tämän kevään aikana. Tosi hyvin on kasvit selvinneet talvesta, muutama neilikka ja laventeli taitavat olla menetettyjä, muuten kaikki jatkavat kasvamistaan tänä kesänä.

Sisällä touhuaminen jäi tähän iltaan ja ennen kuin alan heiluttaa imuria, vilautan teille meidän äidin tekemää aivan upeaa tyynyä. Äiti on hullaantunut kirjontaan ja ihailin Kokkolassa mitä upeampia hänen merkkaamiaan tyynyjä. Tuollaisissa töissä oma mielikuvitus ja näkemys pääsee valloilleen, sillä äiti ei käytä valmiita malleja, vaan taikoo kuviot omasta päästään. Tämän arvokkaampia tekstiilejä ei voi olla!

Maljakossa muutama nuupahtanut leikkokukka. Olen katkonut sekalaiset, korkeasta kimpusta vielä selvinneet yksilöt, matalaan vaasiin. Tuo krysanteemi on ainakin kaksi viikkoa vanha.

Olohuoneen ikkunan alla on nyt telkkaritaso, kun järjestyksen muutoksessa telkkari siirtyi makuuhuoneeseen. Olin halunnut tuohon jonkinlaista ikkunalautaa, nyt sen virkaa toimittaa matala taso. Ajattelin jatkaa tuota samaa tasoa toisella samanlaisella osalla, meiltä löytyy tätä Stuan Sapporo-sarjaa kotoa enemmänkin. Siitä on koottu työ/telkkarihuoneen suuri kirjahylly ja vielä matala tasokin. Sieltä nappaan yhden lisäosan tuohon ikkunan alle. Sitten siihen mahtuu hyvin jotain kivaa, jota en vielä ole keksinyt. Nyt olen iskenyt tasolle mitä sattuu.

Muhkea löhötuoli on myös siitä hyvä, että siihen mahtuu koristetyynyjä. En tiedä siirränkö tuon upean tyynyn vielä sohvalle, vai jääkö se tuohon tuolille. Ehkä kaveriksi voisin kokeilla kaapista Linumin haaleaa roosaa pellavatyynyä.

Asiasta ihan kolmanteen; kuvasin nämä kuvat ysin maissa jo aika hämärässä valossa. Kyllä hyvät kamerat on vaan aika tehokkaita. Käytin näissä kuvissa ISO-arvoa 1000 ja aukkoa 2.8, suljinaikaa säädin tarpeen mukaan. Otin kuvat RAW-formaatissa, joten pystyin jälkikäteen vielä kirkastamaan valotusta, ilman, että kuvat hirmusti olisivat kärsineet. Normaalisti vältän noin suuren ISO-arvon käyttöä, mutta tosiaan täyskennoisella kameralla siitä ei ole kovin huolta. Yleensä kuvaan ihan jpg-muodossa, mutta pimeällä turvaudun RAW-muotoon.

Tulipas tässä sekalaista asiaa, oli vissiin vähän puheripuli. Taitaa muuten imuroinnit kuitenkin jäädä tältä illalta…

4 Comments

  1. Todella tarkkaa jälkeä klo 21. RAW on kyllä ehdoton, suosin myös itse nykyisessä sitä. Mitä kameraa muuten käytät?

  2. Anne

    Kiitos Johanna 🙂 Meinasin näköjään unohtaa vastailla näihin kommentteihin, sitä tämä tohinatossun elämä välillä on.

  3. Anne

    Anteeksi sinullekin, kun tämä vastaus kesti, ei ollut tarkoitus!
    Koen RAW:n vähän raskaaksi käyttää ja välttelen sitä aina kun valoa on tarpeeksi, niin että pärjää jpg-muodolla. Minulla on Canonin Eos 5D Mark II-kamera, tosin kuvaan suurimman osan blogikuvistani Olympuksen EPL-5-minijärkkärillä. Tämän postauksen kuvat on kyllä otettu Canonilla. Molempiin kameroihin olen todella tyytyväinen.