Aloitetaan herkuista, etenkin kun mulla on hirveä nälkä kun kirjoitan tätä. Söin eilen iltapalaksi ruisleipää, jonka olin kuorruttanut isännän itse savustamalla lohella. Taas kerran täytyy hehkuttaa Muurikan sähkösavustinta, ihan mieletön vempele ja isäntä kans, kun sitä käyttää. Lohi oli maustettu runsaalla viher- ja punapippurikuoruutteella. Nam. Onneksi lohta on vielä jääkaapissa lisääkin.

Eilisen asussa oli COSin alerekistä löytynyt kollari. Mihinkäs minä tästä hulluudesta pääsisin, näköjään erilaiset colleget ovat tehneet tilaa villapaidoille juuri nyt.

Töissä somistettiin pääsiäistä. Piia Jaala loihti maljakkoon vähän erilaisen pääsiäiskukka-asetelman. Eikö ole kaunis.

Olen nyt aika ihastunut tuollaisiin erilaisiin pikkutuoleihin sohvaryhmissä. Minusta ihan liian vähän käytetään nojatuolien kavereina pikkutuoleja. Hyvä syy keräillä ihanuuksia, kun niille löytää kätevästi paikan sohvaryhmän täydentäjinä. Tamminen Domus on vaan mieletön.

Vaikka pidän yksinkertaisista jutuista, osaan arvostaa mielenkiintoisia ja harkittuja yksityiskohtia. Kaikki on vaan aina kiinni siitä oikeasta suunnittelusta. Malene Birger on taitanut tässä vaatteessa tuon asian. Collegen leikkaus on modernisti pallomainen, etuosan brodeeraus on raikas ja mustat vetoketjut ryhdikkäät, mutteivat liian hallitsevat.

(college Malene Birger Jenny Storesta / farkut Nudie / kaulakoru Edblad)

Tässä vielä paita kokokuvassa ja minun iloinen nassuni. Päivän raportti taisi olla tässä.

11 Comments

 1. Ostin noin 10 v sitten Domus-tuolin kirppikseltä 5 eurolla. Se on olkkarissa ja tunnen aina itseni hyvin onnekkaaksi, kun sitä katselen. Toi sun college on hieno!

 2. Anne

  Hei ihan mahtavaa että löysit tänne ja vielä jäit lukijaksikin 🙂 lämpimästi tervetuloa!

  Niin, en voi tarpeeksi hehkuttaa Muurikan juttuja, sekä sähkösavustinta, että kesäkeittiövaunua, meillä nämä ovat useamman kerran viikossa käytössä. Kesällä ei varmaan paljon muilla kokatakkaan. 🙂

 3. Anne

  Wautsi Taru, mikä löytö! Domus hivelee silmää ja sulla siinä on vielä tuollainen kiva bonustarina, mahtista.

 4. Anne

  For you muru tietysti 😉 Kieltämättä tuo on aivan ihana, kaikkine hienoine viimeistelyineen ja muineen, vaikka vähän hinta kirpaisi… Mulla on myös Zaran yksivärinen luonnonvalkoinen kollari, mutta onhan siinä eroa tähän, ei voi mittään, niin se yleensä menee 🙂

 5. No nyt taisi löytyä se oikea eli se Muurikan savustuspönttö.Olen etsinyt täällä Ranskassa epätoivoisesti savustinta ja olen löynänytkin,mutta liian isoja tai kallita.Tämä Muurikan tuntuis ihan just sopivalta.Kysyisin vielä,mitä "puruja" laitat sinne sisälle ja onko sinulla se savustuskori ?

 6. Anne

  Suosittelen lämpimästi tuota Muurikkaa! Käytetään Muurikan leppäpuruja mutta myös muita puruja, esimerkiksi kirsikkaa. Eiköhän siihen käy mitkä vaan purut. Meillä on Muurikan pieni savustuskori, mutta savustimen ritilöille laitetaan aina isot asiat.

 7. Onko sinulla postausta tästä Muurikan savustimesta?Jos ei,niin voisitko tehdä ja antaa vaikka ideoita savustamiseen.Ymmärsinkö oikein esim. iso lohefile laitetaan suoraan ritilälle,kun se savustetaan.Ja jos haluan uuniperunoita laitan ne savustuskoriin (jonka olen ostan erikseen) ja silloin ei laiteta puruja,kun ei savusteta vaan käytetään pöttöä uunina.Muistatko tuliko mukana joku ohjekirja?Onko sinulla se pienempi vai isompi malli?Kiitos kovasti infosta!Kivaa alkavaa viikkoa.

 8. Anne

  Juu, minulla on postaus sähkösavustimesta, tässä

  http://muotimielessa.blogspot.fi/2014/02/muurikka-savustin.html

  Tosiaan tuota voi käyttää pelkkänä uunina, kun ei laita puruja. Ymmärsit ihan oikein! Meillä on se suurempi pönttö, jossa on kaksi tasoa, ylätaso ja alataso. Ollaan käytetty postauksessa näkyvää Muurikan koria juustoille ja vihanneksille siellä ylätasolla, ne ovat savustuneet samalla kun alatasolla on liha tai kala. Laitteen mukana tulee ohjekirja ja Muurikan sivuilla on minusta myös hyvin ohjeita ja vinkkejä. Muurikalla on myös hyvä Henri Alenin tekemä reseptivihkonen.