Tadaa, seuraa katsaus persoonallista sisustamista.

Tänään kun saavuin töistä kotiin, oli olohuoneeseen ilmestynyt jotain uutta ja isoa. Tässäpä se.

Hieno tiipii-mallinen teltta. Isäntä oli tilannut meille teltan, jota ei toki ole tarkoitus käyttää sisätiloissa. Mutta koska ostos oli jännittävä, oli se pitänyt kuitenkin katsoa kunnolla. Joten kun kerran lattialla on tilaa, oli komeus kasattu keskelle olkkaria.

Aivan ihana erikoinen teltta. Korkeutta on reilusti yli kaksi metriä ja lattiapintaakin hyvin vaikka neljälle nukkujalle. En ole ikinä ennen nähnyt tämän mallista telttaa.

Teltan kiinnitykseen oli käytetty luovuutta. Onneksi olkkarista löytyy erähenkisiä elementtejä. Näköjään välillä on levähdetty ja tankattu nestettä sekä luettu päivän tärkeät mainosuutiset.

 Teltan kiinnitykseen käy mikä tahansa painava, kuten vinot lehtipinot.

 Artekin jakkaraa voi käyttää näinkin. On muuten hieno tuo nahkapintainen juhlajakkara.

Siellä hän makoili leppoisasti lueskellen kun saavuin kotiin. Nyt ollaan testattu teltan toimivuus myös käytännössä.

Eipä tässä muuta kuin odotan kovasti, että pääsen kesäisellä säällä kokeilemaan telttailua!

14 Comments

 1. Teltasta tulee niin lapsuus mieleen, muistan yhden kesän, kun käskytin vaarini laittamaan kanssani teltan pystyyn pihalle. Muistan, että nukuin siellä koko kesän satoi tai paistoi. Teltta oli aito 70-lukulainen, joten sateella se vuorattiin muovikatoksella, ettei vesi tullut sisään, muovipohja siinä sentään oli. 😀

 2. Anne

  Mullakin tulee niin lapsuusmuistot mieleen telttailusta. Me kierrettiin aina kesäisin suomea ja välillä yövyttiin sellaisessa isossa oranssissa teltassa, jossa oli sininen pohja. Ja juu, muistan myös nuo kirkkaat muovit telttojen päällä siihen aikaan 🙂

  Jospa tänä kesänä päästäisiin vähän telttailemaan, muuallekin kuin kotipihalle – sillä siellä ainakin haluan nukkua teltassa :))

 3. Hei!
  Mikä lamppu teillä on ruokapöydän yllä?
  Pia

 4. Haha 🙂 Tää on joku miesten juttu. Muistan myös kun viitisen vuotta sitten mies tuli retkimessuilta uuden teltan kanssa kotiin ja pystytti sen olkkariin. Siinä sitä kuivatestailtiin muutama päivä. Olin kiitollinen, ettei sentään naulannut tappipidikkeitä parkettiin. Kuulemma kasaus pitää opetella kuivissa olosuhteissa.

 5. Ihana, piti oikein ääneen nauraa 🙂 Meilläkin on ollut toi sama teltta, se oli varmaan 70-luvun suosituin malli, kun muistan että niitä oli kaikilla! Ja teltta puutarhassahan oli ihan must lapsena ja siellä kyllä melkein sitten vaan lapsuuden kesät nukuttiinkin. Ja ne nuoruuden festari-reissut, missä myös telttailtiin, vasta kivoja olivatkin;)

 6. Anne

  Hih, joo, silloin melkein kaikki teltat oli oransseja. Sitten suosittu oli myös sellainen kuplamallinen teltta 🙂 Ihania muistoja!

 7. Anne

  Valaisin on Flosin Viscontea. Se on alunperin suunniteltu 60-luvulla ja otettu uudelleen tuotantoon joitakin vuosia sitten. Ihana ihana valaisin!

 8. Anne

  No niin, just näin. Onhan se helpompi testata hetimiten ja vielä kuivissa olosuhteissa 🙂 pystyy hahmottamaan kokoamisen ja teltan koon. Kivahan tuolla oli istua hetki olohuoneen keskellä.