Tähän väliin pieni trendiennustus. Meidän sohvapöydän yllä killuu siis nykyisin uusi valaisin, Tom Dixonin pieni Mirror Ball. Tämä sohvapöytävalaisinjuttu sai ensin alkunsa Muuton E27-valaisimesta, se on niin helppo sijoittaa hauskaksi yksityiskohdaksi minne vaan. Sellaisen ripustin sohvapöydän ylle. Aikani sitä katsottuani, kaipasin astetta näyttävämpää lamppua ja sellaisen nyt löysimme.

Ennustankin, että sohvapöydän yllä killuvista valaisimista voisi tulla uusi ”trendi”. On oikeastaan tosi kivan näköistä kun valaisin tavallaan kokoaa ryhmän intiimiksi ja antaa hauskan säväyksen kokonaisuuteen. Tähän sopii hyvin melko pienet valaisimet, sillä näyttää hyvältä jos lamppu roikkuu suhteellisen alhaalla.

Lisään vielä, että katon valaisinpistoke ei ollut suoraan oikeassa kohdassa, vaan lampun johto on ohjattu koukun kautta oikeaan paikkaan. Ei kannata pelätä valaisimen paikan siirtoa ja tehdä siitä ongelmaa, antaa johdon vaan rennosti kulkea oikeaan paikkaan.


Oletko sinä innostunut killuttimista sohvapöydän ylle?

16 Comments

 1. Ehdottomasti innostunut. Meillä on näin ollutkin jo edellisessä talossa (oli muuten juuuri tuollainen pallo lamppu) ja varmasti tulee uuteen taloon myös. Pitäisi vaan osata vielä lampopu päättää. Tuo Dixonin pallo messinkisenä on tällä hetkellä yksi vaihtoehto, mutta harmi kun sitä ei saa tuossa pienemmässä koossa. 45 cm pelkään olevan liian iso.

 2. Näyttää tosi kauniille. Pitäisi itsekin hinata olkkarin kattolamppu sohvapöydän päälle. Aikeina on ollut siirtää keittiöstä Poulsenin Collage olkkariin, mutta se saattaa olla himpun liian suuri. Sovittamallahan asia selviää kunhan vain jaksaisi ryhtyä toimeen. Näistä kauniista kuvista saa kyllä inspiraatiota. Jos lamppu osoittautuu liian isoksi, niin sittenpähän pääsen lamppukaupoille valitsemaan pienempää 🙂

 3. Ihana kuvakulma!

  Roikkuva valaisin olisi aivan ihana meidänkin olkkariin ja olen sitä jo ehtinyt miettiäkin, mutta ei taida sopia meille, kun eteisessä roikkuu jo ja sitten on se iso Tolomeo… Mutta kiva ihastella muiden kuvissa. 🙂

 4. Erittäin kaunis valaisin, ja kyllähän se tosiaan kokoaa oleskeluryhmän ehjäksi kokonaisuudeksi. Sanon siis "kyllä" sohvapöydän päällä toikkuville killuttimille 🙂

 5. Hih, olen tainnut tietämättäni olla trendikäs jo vuosia, meillä nimittäin on ollut lamppu sohvapöydän yllä jo liki 10 vuotta 🙂

 6. Anne

  Oi että teillä on kivat hetket kun saa suunnitella uutta taloa!
  Mä tykkään myös messingistä tosi paljon. Se 45 cm ei välttämättä ole liian iso, jos sohvapöytäkin on verrattain kookas. Mutta tosiaan, ihan pienen pöydän ylle sitä ei kannata ehkä valita.

 7. Anne

  Kannattaa ehdottomasti koklailla, sillähän se selviää 🙂 Ihana kuulla, että saat inspistä täältä!

 8. Anne

  Joo, vähän erilaista vaihteeksi, kun sain eteisen tauluseinänkin valmiiksi 🙂 Totta, teillä on jo niin kivat valaisimet tilassa. Mä niin ihailen teidän makkarin sitä roikkuvaa kirppisvalaisinta, siinä on just sitä samaa jujua kun tässä sohvapöytävalaisinjutussa.

 9. Anne

  Jee, kiva kuulla 🙂 On se muuten ihme, miten paljon valaisimilla voi vaikuttaa sisustukseen. Suomessa jätetään liian usein valaisimet paitsioon, ne ovat niitä tärkeimpiä asusteita sisustamisessa.

 10. Anne

  Hih, jei 🙂 Jostain syystä viimevuosina ei ole hirmusti näkynyt olkkarissa roikkuvia valaisimia, kun monesti on upotetut halogeenit tms. Mutta niiden lisäksi piristeeksi voi valita jonkin somistusvalaisimen.

 11. Ihana lamppu! Teillä on niin kaunista, ilmavaa ja raikasta 🙂

 12. Mulla on ollut jo useamman vuoden olohuoneen ainoa kattovalaisin juuri sohvapöydän ylle – ja melko matalalle – ripustettuna. Valaisin on edelleen sama vanha kullanvärinen Tord Boontjen Garland, koska tykkään siitä aina vaan. Makoisa on kyllä tuo teidänkin Tom Dixon!

 13. Anne

  Voi kiittii 🙂 tykkään kyllä itsekin tuosta valaisimesta kovasti.

 14. Anne

  Voi Garland on niin suloinen, ihanan naisellinen valaisin. Ja just tänään mietin, että kulta on aika magee väri sisustuksessa, niin kuin kaikki metallivärit 🙂

 15. Ihania kuvia! 🙂 Täällä roikkuu olohuoneessa sohvapöydän päällä se boconceptin roikkavalaisin, siihen tulee sitten aikanaan se PH3,5/2 keräilyvalaisin kuparisella hatulla, kun saan sen (toimitusaika 3 kk!!).