Kevään ja kesän juhlakausi on korkattu vappuna. Sokoksen uusi juhlakuvasto ilmestyi hetki sitten ja minulla on ollut kunnia olla mukana kuvaston sivuilla. Tähän liittyen Sokoksen yhteistyön teemana on tällä kertaa juhlapukeutuminen.

Lähestyn tässä blogipostauksessani teemaa omasta näkökulmastani, miten minä tykkään pukeutua erilaisiin juhliin. Lisään mukaan vielä ripauksen miestenkin juhlajuttuja. 
Poimin muutamia juhla-asuja kuvitteellisiin juhlatilanteisiin. 

Ensimmäisenä asu, jonka pukisin esimerkiksi puutarhajuhliin.

 
(neule Tiger of Sweden / pilkkuhousut Diesel / laukku Gianni Chiarini / korvakorut Snö of Sweden)

Ulkojuhliin voi pukeutua vähän rennommin ja suomen kesän epävakaiset sääolosuhteet huomioiden. Niinpä katseeni osui kevyeen neulepaitaan ja ihaniin valuviin housuihin. Neule on hennon vaaleanpunainen, selkäpuolella on koristuksena musta vetoketju.

Puuterin sävyinen nahkalaukku sopii sekä juhliin, että arkikäyttöön. Mukaan mahtuu kätevästi pieni kamera, meikkipussi ja muut tarpeelliset asiat.

Juhlahenkeä lisäävät hopeiset avokkaat, jotka ovat Icon-merkkiset. Metallinhohtoiset asusteet sopivat useisiin väreihin.

Pienet asusteet ovat tärkeitä, kuten korut ja tuoksu. Helmikorvakorut voivat olla myös vähän näyttävämmät, tässä hennon vaaleanpunaisen sävyisinä. Raikas tuoksu on suosikkini, Philosophyn amazing grace sopii myös juhlaan. Hennot sävyt jatkuvat asun eri osissa.

Ihastuin kovasti tähän yhdistelmään, minusta pilkkuhousut, laukku ja kengät ovat kerrassaan viehättävät yhdessä.

Laskeutuvat housut ovat mitä parhaimmat juhla-asuihin. Neulepaidan sijaan lämpimällä säällä yläosaksi voi valita kevyen topin.

Seuraava asukokonaisuus on ajateltu esimerkiksi hääjuhlavieraalle.

(mekko Filippa K / laukku Maria Oscar)

Herkkä kietaisumekko on juhlavaa, hyvin laskeutuvaa materiaalia. Kietaisumalli pukee useimpia vartalotyyppejä. Mekkoa voi muunnella myös erilaisin topein, esimerksi pitsitopilla yksinkertaisen vaatteen tyyli muuttuu ihan toisenlaiseksi.

Poimin mekon seuraksi pitkän kaulakorun ja näyttävän strassein koristellun laukun. Kaulakoru on Snö of Swedenin.

Niukka väriteema jatkuu myös kenkiin saakka. Sokoksen uusiin kenkämerkkeihin kuuluu Unisa, joka on tunnettu kauniista ja jalalle mukavista kengistä. Helmiäishohtoiset sling back-kengät ovat todella miellyttävät jalassa. Neutraalin sävyiset kengät ovat hienostuneet.

Erilaiset hatut tai kukkakoristeet sopivat hyvin juhlavaan lookkiin. Tällaisen kangaskukan voi kiinnittää vaikka hiuksiin.

Vinkkinä muistutan teitä myös elävien kukkien käyttämisestä juhla-asujen asusteena. Miten ihanan fiiliksen saa, kun korvan taakse sujauttaa tuoksuvan kukan. Orkidea sopii erityisen hyvin hiuskoruksi.

Seuraavassa asussa voisin saapua vaikka valmistujaisjuhliin, syntymäpäiville tai rippijuhliin.

(rusettipaita J. Lindeberg / farkut Tiger of Sweden)

Intohimoisena farkkujen ystävänä en voi sivuuttaa tyylikkäitä farkkuja juhla-asuvaihtoehdoista. Jotta asusta tulee juhlava, olen valinnut yläosaksi erittäin naisellisen paitapuseron, jonka kaunis rusettikaulus ei juuri lisäasusteita kaipaa.

(kengät Tiger of Sweden / laukku Gianni Chiarini / korut Edblad)
Rusettipaitiksen ja farkkujen asusteiksi sopii näyttävät korkokengät ja siro iltalaukku. Kun pukee farkut juhliin, on kenkiin ja laukkuun panostettava vähän enemmän.

Iltalaukku on Gianni Chiarinin ja ketjurannekoru Edbladin. Kuvassa maistiainen Sokoksen juhlakuvaston sivuilta.

Pastellinsävyisten vaatteiden kanssa ei ole pakko olla hillitty meikkisävyjen kanssa. Vastakohdaksi sopii yllättävän hyvin vaikka tehokkaan punaiset huulet ja kynnet. Kuvassa Lumenen uutuuskynsilakka, joka loihtii kynsille geelilakkamaisen pinnan, sävy 31 perhosten leikkiä. Huulipuna on myös kevään uusista Wild Rose sävyistä, numero 46 omenasato.

Lopuksi vielä pieni vinkki miesten juhlavaatevalintoihin. 

(puku ja paita J. Lindeberg / kravatti Filippa K)

Puku ja kauluspaita luovat perustan miehen juhla-asulle. Hillityn puvun sijaan voi olla astetta rohkeampi ja kokeilla vaikka upeaa sinistä sävyä. Tällainen väri on mieletön, se toimii ympäri vuoden, on näyttävä, muttei kuitenkaan huuda erikoisuudellaan. Koska puku itsessään säväyttää, sopii yksinkertainen valkoinen paita ja hillityn harmaa kravatti hyvin seuraksi.

Mieskin voi valita asua somistamaan elävän kukan. Tässä ikiklassinen neilikka kauniin hennon keltaisena.

Juhlakengät ovat linjakkaita ja kevyitä. Mustat kengät ovat Loydin.

Hiirenharmaa kravatti ja valkoinen paita ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan upeat. Laatu korostuu aina erityisen paljon hillityissä elementeissä.

Upeasti leikattu puku säilyy juhlavana, vaikka sen alle pukee rennomman t-paidan. Rohkea poimii printillä koristellun t-paidan vaikkapa puutarhajuhliin tai synttäreille. T-paita Dieselin. Rintapieleen voi sujauttaa myös liljan.

Tyylikäs t-paidallakin, vai mitä. Sain muuten Tomilta vähän apua näissä miesten asupoiminnoissa.

Juhliin on kiva valmistautua rauhassa. Jos juhlasi ovat tärkeät, muista napsaista muistoksi muutama valokuva jo valmisteluhetkistä ja juhliin valituista asusteista.

 Lisää juhlaan liittyvää vinkkiä voit lukea Sokoksen sivuilta, pääset sinne tästä.

”yhteistyö”

21 Comments

 1. Ihania sävyjä. Kivoja ideoita. Huomasin ettei sinunkaan valinnoissasi ollut kirkkaita kukkakuoseja tms vaikka niitäkin on nyt niin paljon tarjolla. Juuri olen itse esitellyt omat hankintani tämän kevään juhliin. Samalla nudella linjalla olen. Kengissä se olikin minulle uutta, mutta nyt hankkimani Clarksit on ihan suosikit. Toinen vaihtoehto oli juuri Unisa, näitä molempia sai Sokokselta.

 2. Aivan ihanat valinnat! Tykästyin erityisesti tuohon Filippa K:n mekkoon. Sehän sopisi tosi hyvin sinne häihin, mihin olemme menossa… Ja muuten voisi käyttää töissäkin. 🙂

 3. Kyllä on sievä tuo J. Lindbergin pussy bow paita. Toppi alle?

  Yt,
  Johanna

 4. Anne

  Juu, olen nyt totaalisen ihastunut herkkiin puuteimaisiin sävyihin, se näkyy näissä valinnoissa 🙂 Tosin täytyy sanoa, että pidän myös printeistä ja voisin ostaa itselleni jonkinlaisen kukkamekon kesäksi. Tähän postaukseen halusin yhtenäisen tunnelman ja siksi osaltaan kaikki valikoitui noin sävy sävyyn. Sokkarilla on tosiaan kivoja uusia kenkämerkkejä, itse en vielä omista yksiäkään Unisan kenkiä, mutta kun kokeilin noita kuvauslainakenkiä, huomasin, että ovat tosi mukavat jalalle.

 5. Anne

  Kuule olen varma, että tuo mekkomalli sopisi sulle tosi hyvin. Itsekin sovittelin sitä ja yllätyin miten kivasti se istui päälle. Kietaisumalli on siitä kiitollinen, että sitä voi säädellä vartalon linjojen mukaan. Totta myös tuo jatkokäyttö, sopisi hyvin töihinkin erilaisin asustein. 🙂

 6. Anne

  On tosi sievä 🙂 periaatteessa materiaali ei ole hirmuisen läpinäkyvää, jos alla on puuterisen väriset rintsikat. Mutta itse tykkään pukea aina jonkin topin paitojen alle.

 7. Heippa 🙂 Osaisitko sisustuksen ammattilaisena sanoa mitään tyylikästä 90cm pyöreää pöytää? Pitkään hankintalistalla oli artekin 90b, mutta se on yksinkertaisesti liian pieni meille. kiitos :))

 8. Anne

  Osaan varmasti 🙂 tarkoitat ilmeisesti ruokapöytää. Minusta kaunein pyöreä ruokapöytä on Stuan Zero, nyt se on saatavilla ihan kokovalkoisena jalkaa myöten. Minulla on ollut aikanaan tuo pöytä itselläni ja nyt se mun pöytä on uusiokäytössä Pihkalan Maijalla.

  http://www.stua.com/eng/coleccion/zero.html

 9. Kiitos hienosti kootuista juhla-asuideoista! Kiva, kun olit miettinyt kenkiä ja asusteita myöten kaikki valmiiksi, sain hyviä vinkkejä itsellenikin. Mites tuo Filippa K:n mekon pituus? Heillä on usein mekot ja hameet harmillisesti liian lyhyitä mulle ( 178cm), vaikka muuten olisi kauniita malleja. Puuterinen roosa kyllä houkuttelee!

 10. Anne

  Kiitos itsellesi mukavasta kommentista! Näitä on niin kiva miettiä 🙂

  Minusta tuo Filipan mekko ei ole kovin lyhyttä mallia, sillä kietaisumekko näyttää paremmalta hitusen pidemmällä helmalla. Eli uskoisin, että se ei sinullakaan näytä naftilta. Ei kun testaamaan!

 11. Heippa, tuossa Sokoksen juhlakuvaston aukeamalla, joka sinunkin kuvassa on, on Kaiion värikkään mekon kanssa valkoinen jakku. Kuvastossa ei kuitenkaan mainita missään jakun merkkiä tai hintaa. Onko jakku omasi ja jos on, minkä merkkinen se on? Itselläni on jo valmiina kukkakuosinen kotelomekko, jonka kaveriksi tarvitsisin jakun, joka ei tekisi kokonaisuudesta tätimäistä, ja tuo jakku olisi juuri sellainen.

 12. Anne

  Heippa,
  Jakku on Sokokselta ja Tiger of Swedenin mallistoa. Ihastuin kovasti juurikin kuviollisen mekon ja tuon valkoisen vetkoketjujakun yhdistelmään. Eli sopisi varmasti mainiosti myös kukkakuosisen mekon kaveriksi. Bonuksena jakulla on lisäkäyttöä myös vaikka farkkujen ja teepparin parina. Monikäyttöiset juhlajutut on mahtavia. Ja joo, tuo vähän moto-henkinen jakku ei tosiaan ole tätimäinen 🙂

 13. Oi, kiitos, tästä oli paljon apua, täytyypä käydä pyörähtämässä Sokoksella, jos löytäisin tuon sieltä. Totta, tuolle löytyisi varmasti myöhemminkin paljon käyttöä! 🙂

 14. Suviliini

  Huh, onneksi olen raskaana ja vatsa on jo sen verran iso pallo, etten voi ostaa mitään normaalivaatteita tällä hetkellä.. Muuten nimittäin haluaisin kaikki nää, mitä olet esitellyt eli ihania vaatteita olet valinnut! 🙂

 15. Olet sinä vain tyylitietoinen nainen! Kiitos tuhannesti näistä ja muistakin vinkeistä. En ole aiemmin tullut kiittäneeksi, vaikka olet niin monesti ilahduttanut minua kauniilla kuvillasi ja upeilla asuillasi. Ihailen!

 16. Anne

  Oi kiitos kovasti ihanasta palautteestasi! Ilahdutit minua kovasti 🙂

 17. Sinulla on kiva, vähän erilainen ote näihin juhla-asuihin. Tykkään valinnoistasi kovasti, vaikka kaikki eivät itselleni sovikaan. Tarjoat aina kivasti inspiraatiota. 🙂 Satutko tietämään, mikä tuon Gianni Chiarini -laukun hinta on?

 18. Samainen J.Lindebergin puku hankittu kevään ja kesän juhliin! Tuo sininen väri on mahtava.

 19. Anne

  Tosi kiva kuulla 🙂 olen erityisen iloinen kun kuulen, että joku on saanut jutuistani inspistä. Nyt en muista tarkalleen tuon laukun hintaa, mutta olisko ollut jotain 159 € tai sinne päin. Ihana laukku!

 20. Anne

  Onnea, tuo puku on ihan mielettömän upea! Väri on niin hienostunut, näyttävä, muttei tosiaan yhtään liian räikeä.