Kesällä töihin pukeudutaan kepeästi ja ilmavasti. Valitsin Sokokselta minulle mieleisiä kesään sopivia työasuja. Kuljin vaateosastolla ja poimin satunnaisesti minua miellyttäviä vaatekappaleita. Kootessani niitä yhteen, huomasin valinneeni sattumalta aika toimivan paletin yhdisteltävyyden kannalta. Kaikkia lainaamiani vaatteita saattoi yhdistellä keskenään, niistä syntyi vaikka kuinka monta erilaista asukokonaisuutta. Ei siis tarvita isoa määrää vaatekappaleita kivojen asukokonaisuuksien luomiseen.

Seuraavassa omia asusuosikkejani kesään.

Asujen tueksi valitsin myös muutamia erilaisia kenkiä. Kenkävalinnoissa näkyy aika hyvin tämän hetken kenkämuoti. Nyt sandaalit ovat yksinkertaisia, joko siroja tai vähän terveyskenkämäisen tukevia. Valkoiset kengät ovat ajankohtaisia, etenkin lenkkareissa ja tennareissa. Ballerinoissa näkyy paljon terävälinjaisia kärkiä.

 
(t-paita Filippa K / housut NoaNoa / sandaalit G-Star / kaulakoru Edblad)

Kesäkuumalla vilpoiset kankaat tuntuvat hyviltä ihoa vasten. Pellavaiset t-paidat ovat edelleen suosikkeja. Uusia ihastuksia puolestaan ovat kuviolliset väljät housut.

Vaatteiden mitoitus on nyt väljenemään päin. Lahkeet saavat olla valuvaisia ja tulla vähän kasaan kengän päälle. Tällaisessa asussa voisi mennä vaikkapa töiden jälkeen iltamenoihin, kun vaihtaisi jalkaan korkeat korot ja ottaisi kainaloon ylellisen iltalaukun, sekä lisäisi näyttävät korvikset tai kaulakorun. 

(Tyttönen tykkää myös kauniista kengistä, mutta hän ei koskaan leiki kengillä, katsoo vain)

(pikeepaita Tommy Hilfiger / shortsit Filippa K)
Mitä te tuumitte pikeepaidoista. Itse en oikein innostu sellaisista ihoa myötäilevistä perinteisistä malleista, mutta olen alkanut taipua tälle paitaklassikolle uusissa muodoissaan. Tässä myös shortsit työasussa.

Tämä pikeepaita on valmistettu valuvasta kankaasta ja sen malli on väljälinjainen. Materiaali ja leikkaus tekevät paidasta ajankohtaisen.

(bleiseri Filippa K / pikeepaita Tommy Hilfiger / kuviohousut Mexx)

Kesällä voi olla myös viileää, säätilat ovat ailahtelevia tai toimistossa on todella tehokas ilmastointi. Musta bleiseri toimii työpukeutumisessa ympäri vuoden. Tällainen rento housuasu muuttuu kätevästi asuste- ja kenkävalinnoilla eri tyyliseksi. Miettikää tuohon siroa pikkulaukkua ja lenkkareita, tai tote-mallista laukkua ja siroja ballerinoja. 

 (pellavainen t-paita Filippa K / housut Mexx / lenkkarit Vagabond)

Valkoiset lenkkarit voivat sopia myös työasuihin. Kengät ovat tärkeä osa asun tyylin määrittelyssä.

 (raitapaita ja farkut J. Lindeberg)

Raitapaita kuuluu eittämättä kesän työasuihin. Kesän farkuissa toimii vaalea tasainen pesu.

Viimeistellyt yksityiskohdat tekevät raitapaidasta erityisen. Hihansuiden vetoketjut voivat olla joko kiinni, tai ne voi avata, jolloin hihansuusta tulee kauniin mallinen.

(paitapusero Tiger of Sweden / farkut J. Lindeberg / ballerinat Unisa)

Pastellinsävyinen paitapusero on heleä, sävy näyttää kauniilta vähän päivettynyttä ihoa vasten. Tässä on tyylikäs farkkuasu työpäiviin. J. Lindebergin farkut ovat tosi naisellista mallia, vyötärö on aika korkea, samoin takataskujen paikat. Tällainen farkkumalli korostaa vartalon naisellisia muotoja.

 (mekko NoaNoa / sandaalit Vagabond)

Armyhenkinen valuvakankainen mekko on ihan mahtava. Voisin kuvitella tämän sopivan todella monen tyyliselle vartalolle. Vyötärön kiristysnauhan avulla väljyyttä ja vyötärön korkeutta on helppo säätää itselle sopivaksi. Ja arvostan aina sivutaskuja hameissa ja mekoissa. Tässä yhdistelin mekon tukeviin sandaaleihin, mutta miettikäähän taas kenkävalintaa. Jos tuossa olisikin naiselliset korkeat sandaalit kiilakannoilla ja ranteissa kasat kultakoruja, asun henki olisi erilainen.

Vagabondin sandaalit kuvastavat hyvin kenkien uusia linjoja. Koska vaatteiden linjat ovat väljentymässä, myös kenkien on tultava vähän ”tukevammiksi”. Näin asukokonaisuuksien mittasuhteet säilyvät oikeina. Syksyllä muodissa nähdäänkin varmasti jo uudenlaisia siluetteja.

Mikä on teidän kesän lempityöasu?

Olen jatkanut taas lisää aiheesta Sokoksen sivuilla, pääset kurkkaamaan jutun tästä.

”yhteistyö”

6 Comments

 1. Ikuisena raitapaitafanina en voinut olla ihastelematta Filippa K:n paitaa. Edellisessä postauksessa ollut Tiger of Swedenin keltainen takki oli myös upea-miltä se näyttää muuten napit kiinni? Onko hieman oversized boyfriend-tyyppinen takki? Vaatekaapistani löytyy keltainen Helly Hansenin sadetakki ja värinä sopii hyvin vaaleahiuksiselle (kuten kuvastasikin näkyy).

 2. Kivoja asuja taas, etenkin tuo armyvihreä mekko! Omat suosikkityöasuni kesällä ovat valkoiset pellavahousut mustalla yläosalla tai mustat pellavahousut, öhöm, valkoisella yläosalla (esIm. Mujin rento pellavapaita tai fiinimpänä Vuokon valkoinen pellavajakku).MrsMK

 3. Anne

  Tarkoititko J. Lindebergin raitapaitaa – se on niin ihanan mallinen, tää on vaarallista touhua, sovittaessaan ihastuu ihan liian moniin vaatteisiin 🙂

  Keltainen takki on sellainen vähän jopa pallomaisesti leikattu väljä malli. Tosi kivan erilainen ja sen kangas on mieletöntä ylellistä ja aika ryhdikästä. En ole ennen niin innostunut keltaisesta, mutta tuon takin sävy on mulle just hyvä.

 4. Anne

  Arvasin, että armymekko on monen mieleen. Se on ajaton malli ja kiva rennontyylikäs.

  Mä haluaisin löytää hyvän valkoisen pellavapaitksen, täydellinen olisikin ollut Sokoksella Marc O'Pololla, mutta ei ollut enää mun kokoa kun menin ostaan sitä..yyh. Pellava on taas kivaa!