Kun käänsin äsken katseeni työpöytäni äärestä, oli näkymä tuollainen. Pysähdyn välillä ajattelemaan asioita, käännän katseen koneelta ja ihastelen olkkarimme tunnelmaa. Suonette anteeksi, etten pöyhinyt tyynyjä, järjestänyt huonekaluja asentoon ja suoristanut mattoa ennen kuvan nappaisemista. Halusin tallentaa tällaisen autenttisen näyn. Minua ei haittaa vaikkei sisustus ole joka hetki ojennuksessa, kauniit asiat ovat kauniita myös pienessä epäjärjestyksessäkin.

Kuvasta voi bongata, että olen vähän aikaa sitten loikoillut nojatuolissa torkkupeitto jalkojen ympärillä ja uusi Elle Decoration lukemisenani. Noustuani jätin tyynyt lysyyn, peiton kasaan ja lehden pöydän kulmalle. Ehkä menen jatkamaan tuota lukemista kohta, jos en, taittelen ja ojentelen kamat asentoon ennen nukkumaan menoa.

Otatteko te rennosti sisustuksen suhteen?

Ruokapöydällä on uusi oliivipuu. Meidän pari vuotta vanhalle oliiville kävi talven aikana köpelösti, se unohtui ulos ja kuoli sitten kylmyyteen. Oliivipuu kestää pakkasta -10 asteeseen saakka, mutta tänä talvena nuo asteet taisivat rikkoutua muutamaan otteeseen. Ostin sitten menetetyn tilalle uuden, pienemmän oliivin, jota ajattelin ainakin jonkin aikaa pitää ihan sisällä.

Halusin puulleni kauniin ruukun, jos se kerran saa olla kunniapaikalla ruokapöydällä. Piia Jaalalta löysin kauniin luunvalkoisen ruukun, jonka pinta on krakeloitu. Pidän tällaisista vähän kauhtuneen oloisista ruukuista, jotka antavat pehmeyttä moderniin sisustukseen
Ruokapöydästä on tullut minulle eräänlainen keräyspaikka. Sinne asettelen asioita, joita haluan juuri sillä hetkellä katsella. Tyhjä ruokapöytä tekisi tilasta kolkon, sillä takana on suuri tyhjä seinä. 
Millä sinä mieluiten somistat juuri nyt kotia?

2 Comments

  1. Tuoltahan se koti yleensä oikomatta näyttää! 😀 Ihania asuja sulla tossa edellisessä postauksessa, mm. se puuterinen rusettipaita on meganamu. Haluaisin meille olohuoneeseen matalan, 2-osaisen stringhyllykön (valkoisen), mutta en ole ihan varma istuuko se tiiliseinän kanssa? Siihen voisi tehdä kivoja asetelmia ja laittaa kirjoja jne. ja ostamani printitkin sopisi sen päälle.

  2. Anne

    No niinhän se tekee 🙂 ja kuvan ulkopuolella kaaos oli vielä suurempi – siis koirien lelut ja muut ajelehtivat lattialla.
    Tiäkkö se rusettipaita on niin mieletön, voisin just kuvitella sen sulle!

    Eikö teillä ole jo matala taso olkkarissa, miten muistan että sulla on Muuramen taso..vai onko se eri paikassa. Mutta ihan hyvä idis tuo String, ja miksei se sopisi tiiliseinään, sopii varmasti. Avohyllyssä sen tunnelman ratkaisee just se mitä siinä on esillä. Kirjat ja lehdet tuo lämpöä, taulut persoonallisuutta. Eli peukutan 🙂