Kesä alkaa näillä hetkillä ja kohta juhlitaan ylioppilaita ja muita valmistuvia. Muutenkin tähän aikaan vuodesta ollaan erityisen sosiaalisia ja erilaisia juhlia on paljon. Sokoksen yhteistyön merkeissä katsastan tällä kertaa kodin somistamista juhlia varten ja samalla pohdin vähän lahjojen ja tuliaisten valintaa.

Somistin meidän olohuonetta Sokoksen tuotteilla.

Juhlia varten tekee mieli freesata sisustusta, eikä siihen tarvita välttämättä suuria asioita. Itse tykkään siivota kaikki pienet yksityiskohdat pois ja aloittaa freesaamisen puhtaalta pöydältä, niin sanotusti. Juhliin voi miettiä teeman, esimerkiksi tunnusvärin, jota noudattaa somistuksesta pöytäkattaukseen ja kukkiin saakka. Näin lookista tulee harkittu ja juhlava.

Valitsin sohvalle mustavalkoisia Marimekon tyynyjä, graafiset kuosit ovat tehokkaita ja raikkaita. Joukossa on pehmennyksenä yksi neulepintainen tyyny. Tällaiset mustavalkoiset tyynyt sopivat minusta hyvin myös lahjoiksi, graafinen kuosi sopii todella moneen tyyliin.


Mustavalkoisten tyynyjen graafisuuden voi rikkoa yhdellä värillisellä tyynyllä – huomatkaa erilaisten kuosien yhdistely.

Tiedättehän miten rakastan koota erilaisia installaatioita. Meidän sohvapöydällä on aina jonkinlainen asetelma. Mielenkiintoisimmat kokonaisuudet syntyvät kun valitsee sekalaisia elementtejä. Kuvassa on Alessin teräskulho, Asan keraaminen maljakko, Finnmarin kynttilä ja Pentikin tuikkukippo.

Kesällä juhlien teemaväri voi olla myös reipas, sellainen väri jota ei välttämättä muuten ehkä valitsisikaan huoneeseen. Tässä olen poiminut esimerkiksi pinkin ja oranssin sävyisiä tekstiilejä. Tyynyt ovat Pentikin valikoimista ja huopa Lapuan Kankurien. Tällaiset raikkaat tekstiilit voi siirtää juhlien jälkeen vaikkapa terassille.

Sekoittele tekstiileissä erilaisia raitoja ja kuvioita, tyynytkin voivat olla eri kokoisia. Väriskaala yhdistää setin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Värikkäillä tekstiileillä tuodaan iloinen kesäilme kotiin.

Nämä näyttäisivät muuten ihanilta myös makuuhuoneessa. Miettikäähän noita tyynyjä valkoisten pellavalakanoiden seurana ja torkkupeittoa jalkopäädyssä.

Kotoa olisi hyvä löytyä erilaisia pieniä maljakoita. Aina ei tarvitse ostaa kokonaista kukkakimppua, pikkumaljakkoon sujautettu yksittäinen kukkanen antaa myös paljon iloa. Tällaisista erilaisista vaaseista on myös hyötyä somistusten rakentamisessa. Siksipä pieni maljakko on myös aina hyvä lahjaidea, sillä näitähän voi yhdistellä ihan miten tahansa.

Kuvassa Leonardon ja House Collectionin maljakoita sekä Iittalan tuikkukippo, joka myös toimii kukalle. Pöytäkattauksissa ihan loistavia koristeita, näitä voi sirotella noutopöytään tai kattaukseen.

Kokeile tasoille erilaisia asetelmia. Ryhmittely on tärkeää, asettele tiiviisti ja vähän epäsymmetrisesti. Vältä työntämästä esineitä liian lähelle seinää tai ripottelemasta niitä suoriin riveihin.

Väriä saa myös pienillä yksityiskohdilla. Lahjaksi voi viedä myös tehostevärejä, ainakin pienten esineiden muodossa.

Vielä erilainen asetelma sohvapöydälle. Leonardon kirkas pullea maljakko on loistava erilaisille kukille. Seuranaan Asan kivialusta ja pari pientä tuikkua.

Ihania kesäjuhlia!

Samaan teemaan liittyen seuraa taas jatkoa Sokoksen sivuilla, tässä.

Tehtiin myös aiheeseen liittyvä video, näet sen tästä.

”yhteistyö”

8 Comments

 1. Hyvä video, olet hyvin luonteva esiintyjä! Kiitos tyynyvinkistä, olen ollut vanhanaikainen :). MrsMK

 2. hei, keneltä tuo neuletyyny on? 🙂
  Näyttää napakalta ja hyvälaatuiselta. (?)
  t. mimi

 3. Anne

  Mulla on itsellä noita Asan kivialustoja muutama, ovat ihan mahtavia myös ruoan tarjoiluun! Maljakkohulluna tietysti myös ihailen aina eri malllisia ja värisiä yksilöitä, noitahan ei voi olla liikaa 🙂

 4. Anne

  Ih, kiitos 🙂 Joo, pienillä asioilla saa kyllä muutosta, vaikkapa tyynyjen asettelulla – kannattaa kokeilla erilaisia installaatioita.

 5. Anne

  Neuletyyny on Moltexin, se on oikein napakan tuntuinen, juuri hyvä peruslisätyyny 🙂