Onneksi eilen, vappuaattona, paistoi aurinko. Vietettiin päivä pihalla terassia siivoten, kesäkukkia laitellen ja syöden. Asuna oli lähinnä toppapuvut, mutta mitäpä siitä, kun sentään ei satanut ja sai paistatella auringossa.

Pääsiäiseksi hankitut narsissit ovat edelleen voimissaan. Niiden seuraksi ostettiin jo vähän kesäkukkia. Oven pieleen orvokeita ja terassille muutama sekalainen kukka.

Raivattiin terassilta kaikki talven aikana sinne kertyneet ”romut”, lakaistiin kunnolla lattia ja pestiin kaikki kalusteet ja grilli. Painepesuripesu jätetään suosiolla siihen hetkeen, kun siitepölyn tulo loppuu. Meillä tulee jo päivässä ohut vihreä huntu kaiken päälle, joten turha olisi ollut vielä tehdä perusteellista pesua.

Terassipöytänä on nyt meidän vanha ruokapöytä. Ihana kun nyt on tarpeeksi suuri ja tukeva pöytä ulkoruokailuhetkiin. Mietitään vielä, jääkö pöytä jalavan sävyiseksi, vai öljytäänkö se ihan tummaksi tai vaaleaksi. Seinän vierustalle tuotiin taas penkki, toisella puolella pöytää on Kartellin Audrey-tuolit, joita en muuten voisi tarpeeksi ylistää, niin mahtavat ulkotuolit.

Laventeli ja neilikka sulassa sovussa. Puulaatikko on sisältänyt joskus ilotulitteita, nyt nostin sen kukkapurkin alustaksi terassin kulmalle.

Tjaahas, nyt odottelen, että ulkona vähän kirkastuisi. Voisi mennä ihan pihalle saakka ihastelemaan sinne sirottelemiamme heliumpalloja – ostin sitten meillekin muutaman somisteeksi. Nyt ne ilostuttavat naapurustoa aitaan sidottuna rykelmänä.

8 Comments

 1. Ihanan näköistä… Oih mä niin kaipaan omaa pihaa just tähän vuodenaikaan.
  Aika lyhythän se kesäkausi tosin on, tänä aamuna täällä satoi vaakasuoraan lunta ja asteita oli koreat kaksi. Jännä "ylläri".
  Aurinkoista toukokuuta!

 2. Nättiä!
  Meidän pitäisi hankkia uudet terassituolit, vanhat hajoavat ruosteen alle. Nuo Audreyt näyttävät kivoilta, pinoutuvatko kuinka tiiviisti talvisäilytystä ajatellen vai nostatteko niitä sisälle talvella?

 3. Anne

  Oma piha on kyllä niin ihana. Muistan tuon saman fiiliksen siltä ajalta kun asuttiin kaupungissa. Etenkin keväällä ja kesällä oli hirveä polte omakotitaloon, syksyllä ja talvella se sitten aina hiipui.

  Täälläkin oli kuulemma aamulla ollut lumi maassa, sanoi mies – minä nukuin niin myöhään, että se oli jo onneksi sulanut :))

  Ihanaa toukokuuta myös sinne Tukholmaan!

 4. Anne

  Kiitti 🙂 kyllä kukkaset aina taikoo tunnelmaa.

  Meillä oli Audreyt ulkona terassilla ihan koko talven. Istuskeltiin niissä myös talvipäivinä. Tosin terassi on katettu, mutta kyllä niiden päälle välillä vähän luntakin oli vihmonut. Ei ole mitään merkkejä vaurioista. Tuolien runko on alumiinia, istuin ja selkä muovia. Ihan todella hyvät istua, pinottavat ja kevyet. Astetta kalliimmat terassituolit, mutta ylelliset. Suosittelen satsausta 🙂

 5. Anne

  Eilen oli kyllä mitä kaunein valo ulkona – aurinko helli täydeltä terältä. Tuuli vaan oli aikamoinen, täällä vielä kun ollaan ihan meren lähellä. Meinasi kaikki kamat lähteä litomaan 🙂

 6. Tuo ihana harmaa ruukku, mistähän mahtaa olla? ihania kuvia 😉 – päivi

 7. Anne

  Kiitti Päivi 🙂 Harmaa ruukku on tosi monta vuotta vanha, taisin ostaa sen aikanaan Hannasilta.