Oletteko jo ihan kyllästyneitä juhannustunnelmapostauksiin. Ei voi mitään, täältäkin pesee, mutta lähinnä syömispainotteista. Meidän juhannuksen teema oli tällä kertaa erityisesti syöminen. Mitäpä muuta sitä tekisi, kun pihatyöt on saatu hyvälle mallille, aitakin melkein valmiiksi maalattua (kts. kuva) ja vettä satoi niin ettei auringossa kellimisestä oikein tullut mitään.
Ei muuta kuin syömään.
 

Juhannusaatto alkoi isännän leipomalla leivällä. Grillissä paistunut leipä oli taivaallisen hyvää. Maistui ihan kiviuunissa paistetulle.

Aattoaamupäivänä paistoi kivasti aurinko. Niinpä söimme herkkuleipää lounaaksi terassin pöydän äärellä istuskellen. Leivällä aitoa voita, tietysti.

Juhannuskattausta sisällä, välillä oli vaan taivuttava ja nautittava ateriat sisätiloissa. Itse olisi tarjennut terassillakin, mutta ruoka olisi jäähtynyt turhan nopsasti. Kuvissa erästä kattausta.
Meidän juhannusjuomapuolta. Lähikaupassa oli tarjouksessa kivennäisvedet, ostettiin niitä vähän enemmän.  
Kuvan aineksista syntyi herkullinen maustevoi kanalle. Namskis. Suosittelemme tuota mille tahansa lihalle.
Vesimelonifetasalaatti joka valmistui alla olevien kanapalojen seuraksi. Hyvää ja raikasta. Minttu kruunasi makuelämyksen, niin ja Nicolas Vahen basilikaöljy.

Hovikokin rubilla silaamat ja grillaamat kanansiivet ja nuijat. Oli aika hyviä!
Ruokia syntyi juhannuksen aikana enemmänkin, tässä oli osa syömingeistä. Jatkoa seuraa myöhemmin.
Toivottavasti tekin nautitte paljon herkkuja!

2 Comments

  1. Kyllä vaan nautittiin, leivottiin ja herkuteltiin täälläkin! Jos nyt alkanut viiden viikon lomani menee samoissa merkeissä, voi olla tarpeen piipahtaa aleissa hankkimassa isompia vaatteita! 🙂 MrsMK

  2. Anne

    Ihan mahtista. Herkuttelu on niin kivaa ja varsinkin kun on aikaa rauhassa kokkailla ja nauttia tuotoksista. Heh mä muuten kävin vaa'alla huvikseni ja olin lihonut muutaman kilon sitten viimepunnituksen, josta tosin on varmaan vuosi aikaa 🙂