Leppoisat sunnuntaiterveiset täältä aurinkoiselta pihamaalta. Kyllä on taas ollut ihana touhuta kotosalla ja kyykkiä pihalla. Eilen kitkin kolme kottikärryllistä rikkiksiä ja silti vielä riittäisi kitkemistä, eikä alunperinkään meidän piha ollut kuitenkaa ruokoton.

Sain uuden pöydän tuohon sisääntulon eteen. Olin toivonut pientä ja kevyttä istuinryhmää, jota voi tarvittaessa siirrellä pihalla, vähän auringon ja fiiliksen mukaan. Sitten muistin meidän vanhat Magiksen klaffituolit, jotka olivat vain ajelehtineet talon päädyssä. Niiden seuraksi tukeva ja kevyt pöytä, joka löytyi Ikeasta. Näin muodostui ”kaffetteluryhmä”. Näen jo tuon pikkuisen pöytäsetin katettuna viinilasein, suloisin lautasin ja pellavaliinoin.

Sisääntulon edessä on liuskekivilaatoitus, josta tykkään ihan älyttömästi. Kävin heti kuvan napsaisun jälkeen saksimassa nuo ruohotupsut portaiden edestä, isäntä oli leikannut juuri nurmikon ja minä kuljen aina perässä leikkaamassa kaiki hapsottavat ruohotupsut. Minulle on kotona opetettu, ettei pihalla saa olla tupsuja ruohon leikkuun jälkeen 🙂 Yritän noudattaa tuota parhaani mukaan.

Pöytäryhmän taustalla näkyy seuraava projekti, eli aidan maalaus. Aidan pesu on jo aloitettu ja kohta päästään sutimaan valkoista maalia. Piha tulee muuttumaan tosi paljon, kun aita tulee hohtavan valkoiseksi.

Oven pielustalla, makkarin ikkunan alla on pieni penkki, jossa on kärhö jo hyvässä vauhdissa. Sen eteen istuttelin muutaman saran eli heinän ja muutaman pikkuorvokin. Tykkään sekoitella kukkivia ja heiniä sekaisin. Nyt vaan odottelen penkin rehevöitymistä.

Sisääntulorappusilla on isännän perintöruukku. Siinä meillä on ympäri vuoden jotain istutusta. Asetelma näkyy kivasti myös eteiseen lasi-ikkunan kautta. Rappuset on laatoitettu harmaalla kivimäisellä laatalla, josta pidän kovasti. Raput saisivat vain olla vielä suuremmat, joskus mietittiinkin niiden laajentamista, mutta tällä hetkellä on kyllä ajankohtaisempaakin puuhastelua.

Seuraavaksi taas painepesurin kimppuun. Aita on suihkittava puhtaaksi, samoin terassi. Minä toimin apulaisena, eli tavaroiden siirtelijänä.

Ihanaa sunnuntaita!

7 Comments

 1. Tykkään kovasti näistä pihajutuista, joten jos toivoa saa, niin niitä lisää.
  Blogisi kyllä pitää pintansa. Tykkään kovasti. Kiitos siis ja touhukasta sunnuntaita!

 2. Hain samaisen pöydän Ikeasta. Sain viimeinkin hankittua 2 Kartellin Mastersin valkoista
  tuolia parvekkeelle:) Pikkusen on hempula tuo pöytä mutta menee toistaiseksi.
  Meillä on aika kylmää , ei meinaa kesäkukkaset kasvaa.Toivotaan että lämpenee!
  Minustakin nämä pihajutut ovat kivoja joten lisää kiitos:)

 3. Anne

  Kiva kuulla, varmasti teen lisää pihajuttuja, nyt kun vihdoin alkaa vähän vehmaantua tuo kasvillisuuskin.

  Oli aika touhukas sunnuntai…huoh, nytpä saankin rentoutua hetken koneen ääressä ennen sänkyyn kömpimistä 🙂

 4. Anne

  Oi Mastersit on niin kivat! Pöytä on ihan ok, mä halusin juuri tuollaisen kevyen, jotta sitä jaksaa helpsti siirrellä pitkin pihaa tunnelman ja auringon mukaan. Meillä on Magiksen laippajalkainen tosi tukeva pyöreä pöytä, mutta se painaa kun synti, eli sitä ei siirrellä huvikseen ja sen takia se saakin olla paikallaan terassilla.

  Kylmää on ollut täälläkin välillä, onneksi aurinko sentään jaksaa välillä lämmittää.

  Pihajuttuja varmasti tulossa lisää kesän mittaan 🙂

 5. Anne

  Hihii, tosiaan äidin ja isin ohjeiden mukaan täytyy tupsukat siistiä. Mä nään ne heti aina joka paikassa, kun oon pienestä asti kuullut niistä :)) no joskus meidänkin pihalla on tupsuja, jos ei heti ole ennättänyt saksia. Mutta varsinkin ruohon leikkuun jälkeen ne kyllä tulee leikattua. Hyvä työnjako, että isäntä leikkaa ruohon ja mä meen saksimaan tupsut heti perään.