Sain vihdoin eilen illalla leivottua keräämistäni raparpereista piiraan. Laitan sen ohjeen tänne, jotta säilyy myös itsellä hyvin muistissa, sillä pidin piiraasta kovasti. Tässä on murupinta ja rahkaa raparperien seurana. Ohje on superhelppo ja siihen sopii myös marjat oivasti. Etenkin puolukoista tulisi varmasti tällä ohjeella ihana kirpeä piirakka.

RAHKAPIIRAS

muruseos

4 d vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voisulaa

pohjataikina

n. 2/3 muruseoksesta
1 dl piimää
1 muna

täyte

0,5 l raparperipaloja (tai marjoja)
1 tölkki rahkaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

pinnalle 

1/3 muruseoksesta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula, saat murumaisen seoksen. Ota siitä erilleen 1/3 ja lisää piimä ja muna. Kaada pohjataikina vuokaan ja sirottele pinnalle raparperipalaset. Valmista täyte ja kaada se seuraavaksi vuokaan. Lopuksi pinnalle muruseos.

Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 min.

Tuplaamalla ohjeen määrät saat uunipellillisen piirasta. Tämä on niin nopsa ja helppo sekoitella, että ehkä jaksan leipoa toisenkin piiraan tänä kesänä.

12 Comments

 1. Oi, kuinka herkulliselta tuo näyttää!
  Teen yleensä ensimmäisen raparperipiirakan miehen synttäreille, mutta viime viikolla juhlittiin ilman raparperipiirakkaa. Ehkä viikonloppuna kun tulee taas ruokavieraita..
  Hyvää lomaa!
  T. I May Say

 2. Näyttääpä herkulliselta, täytyypä viikonloppuna leipoa. Rentouttavaa lomaa!

 3. Vaikuttaa mukavan iisiltä ohjeelta, pitääpi ottaa testaukseen:)

  Muistan lukeneeni, että teillä on terassipöytänä hayn pukkijalat ja levy. Minkä kokoinen levy on? Meille on tulossa itsetehty levy, mutta pähkäilen sitä kokoa. Neljälle hengelle pitäisi olla helposti tilaa ( kaksi viereikkäin pitkillä sivuilla) lisäksi mietin, että saiskohan päähän vielä ns kaksi paikkaa viereille(ei siis jatkuvassa käytössä).. Kiitos jos ehdit auttamaan! 🙂

 4. Anne

  Helppo ohje, eli kannattaa kokeilla 🙂 ihan hyvääkin, tykkäsin kun pohja oli vähän piimäkakkumainen, sillä tykkään tosi paljon piimäkakusta. Pitäisikin leipoa sellaista joskus. Mä oon ihan todella laiska leipomaan, ehkä pari kertaa vuodessa tulee jotain leivonnaista väännettyä.

  Loma on kyllä ollut leppoisa. Täällä koneellakin notkuttu aika vähän.

 5. Anne

  Helppo ohje ja maittava piiras 🙂 Kiitos, yritän ottaa lomasta kaiken irti, nyt kun on vain kahden viikon pätkä tällä erää.

 6. Anne

  Joo, meillä oli ennen Hayn pukkijalat ja levyliikkeen kansi. Kannen koko oli 160 x 80 cm, siihen mahtui hyvin kuusikin henkeä. Normikoko 4-henkilölle on minimisti 120 cm pitkä, hyvä on jo 140 cm ja tuo 160 cm sitten jo tosi tilava. Kuuden hengen minimimitta tulisi olla 180 cm. Eli yhdelle istujalle pitäisi olla minimissään 60 cm tilaa.

  Jos mahtuu, suosittelen tuota 160 cm-pitkää kantta.

 7. Tein piirakan tuolla ohjeella kaksinkertaisena, puolet rahkaa ja puolet kermaviiliä. On niin hyvää, että taitaa jäädä vakioleivonnaisiin . Nami, nami!

 8. Anne

  Tämä on kyllä näppärä perusohje. Mäkin bongasin tämän netistä, en enää muista mistä, jostain ruokasivustolta, kun googletin raparperipiirasta. Taitaa olla aika suosittu ohje.

 9. Anne

  Oi joi, mun pitäisi pian leipoa uusi piirakka, mustikat odottaa jääkaapissa. Taidan koklata tän muunnosta tuon kermaviilin kera.