Vihdoinkin on taas aika, kun saa kerätä aterian aineksia omalta kasvimaalta. Viime vuodesta taas oppineena, olemme harkinneet tarkemmin mitä tulee käytettyä. Eilen illalla keräsin salaattiin pinaattia, rucolaa, roomansalaattia ja basilikaa. Lisäksi harvensin piparminttupuskaa maljakkoon ja drinksuihin. Pinaatti maistuu erityisen hyvältä tuoreeltaan salaatissa. 

Pakkohan se oli tekaista raikkaat drinksut uusiin laseihin. Meiltä löytyi vain yhtä kirkasta kaapista, lisäsin sitä ja kivennäisvettä limen ja piparmintun joukkoon. Nämä olivat enemmän nätit kuin hyvät juomat. 

Ruokalautaselta löytyi kesäinen fetasalaatti ja simppelisti maustettua grillattua broileria. Makoisaa oli. Keltainen tulinen chili on poimittu omasta puskasta, kuulemma verrattain tuliselta maistui.

Yksinkertaisen aterian kruunasi jälkkäri. Innokas kokkini pyöräytti meille ranskalaiseen henkeen makeita crepsejä. Näitä herkuteltiin sekä voi/sokeritäytteellä, että nutellalla. Katukeittiötyyliin crepsit kiepautettiin kertakäyttölautasille. Oli ihana muistella Pariisia nätä nautiskellessa.

Muistakaahan fiilistellä kesää ja nauttia ulkona syömisestä – enkä tällä tarkoita ravintoloita.

4 Comments

  1. Täällä ainakin yksi, joka on jokaisella solulla nauttinut ja fiilistellyt kesää; tuoksuja, ääniä, valoa ja ulkona istumista ja syömistä! Välillä ihan tuntuu, että pakahtuu onnesta..

  2. Anne

    Ihanaa, kyllä kesä on parhautta 🙂 Katselin juuri säätiedotuksia eteenpäin, näyttäisi aika ihanalta lämpöaallolta nuo lähiajat…jei!

  3. Aina täältä blogistasi saa inspiraatiota! 🙂 Eilen paistoimme lettuja pitkästä aikaa, hyviä tuli! Letut nautittiin perinteiseen tyyliin mansikkahillon kera. Terkuin MrsMK P.S. Ihanaa, että teet kunnon ruokaa, eikä mitään proteiinijauhepiperryksiä. 🙂

  4. Anne

    Ihana kuulla MrsMK, niin kiva kun jaksat aina ahkerasti komentoida 🙂
    Letut on niin namskis. Mekin tehtiin taas tänään crepsejä, suolaisia ja makeita. Taidetaan olla vähän koukussa niihin 🙂 Ja juu, meitsille ei uppoaisi proteiinijauhepiperrökset. Onneksi olen kirppuinen ja voin syödä mitä tekee mieli.