Kesällä koti saa olla rennon simppeli. Ei ole intoa keskittyä yksityiskohtiin, kun aika tulee vietettyä lähinnä pihalla. Tänään laittelin paikkoja vähän kuntoon alkavaa viikkoa varten. Tykkään vaihtaa lakanat sunnuntaisin, siitä se viikko alkaa ihanasti. Kesäilta alkoi hämärtää ja sytytin makkarin ikkunalle kynttilän, ihan vaan kun oli niin seesteinen tunnelma. Ulkona oli puhdas tuoksu, rankkasateen siivottua maisemat. Ikkunanpieltä koristavassa kärhössä on vielä joitakin kukkia jäljellä, se on ihan lemppareitani, tykkään tuijotella sitä tuosta ikkunasta käsin.

Tällä kertaa petasin ikivanhat Himlan puolipellavalakanat, ovat jo pesuissa pehmenneet ja pellavainen sävykin on hailestunut kivasti. Tärkeintä sängyssä puhtaiden lakanoiden lisäksi ovat kevyt untuvatäkki ja kasa kuohkeita tyynyjä. Kesällä en kaipaa muita somisteita petaukseen.

Olohuoneen tyynykokoelmat vaihtuvat tiuhasti. Torkkupeitto on oltava aina käsillä, nyt huopamainen viltti on vaihtunut 1×2-merkin keveään merinovillapeittoon, tuo on mitä ihanin kesälläkin. Tyynyistä lempparein on äidin kirjoma, toivottavasti koirulaiset ei sitä kovin heittele lattialle, heillä kun on tapana tyhjentää sohvalta ylimääräiset tyynyt.

Kyllä kesän heleys on ihanaa sisälläkin.

5 Comments

 1. Olen pitänyt itseäni hieman outona, kun vain perjantaina voi vaihtaa lakanat, mutta kiva kuulla, että joku muukin vaihtaa lakanat jonain tiettynä päivänä. 🙂
  Mukavaa uutta viikkoa!
  T. Minna

 2. Heh, minäkin vaihdan lakanat aina sunnuntaisin.

  Anne nyt tarvitsen sinun apua eräässä asiassa. Olen pitkän harkinnan jälkeen päättänyt ostaa Egg-tuolin, mutta en osaa valita vaalean ja mustan värin väliltä. Sisustuksemme on vaalea: vaalea sohva, vaalea matto, haalea harmaa-beige seinä, Artek-tarjoiluvaunu. Värikkäitä graafisia tauluja. Egg tulisi ikkunan eteen.

  Apua, Anne, auta:)

  Minttu

 3. Anne

  Juu, jotenkin se on kiva rutiini, kun keskittyy tekemään tuon homman aina samana päivänä. Toki joskus innostun vaihtamaan muinakin päivinä, mutta yleisimmin se on sunnuntai.
  Ihanaa viikonloppua!

 4. Anne

  Sunnuntai-iltana on ihana käpertyä puhtaisiin lakanoihin, lohtua alkavalle viikolle 🙂

  Oi oi, ihanaan tuoliin olet päätynyt. Periaatteessa musta kuulostaisi ihanalta kontrastilta, ettei kaikesta tule ihan puuromaisen vaaleaa. Mutta musta kaipaa kaverikseen jotain muutakin mustaa, että tasapaino säilyy. Miten olisi musta pikkupöytä, jalkavalaisin, muutama taulunkehys tms. Tokihan tuo tuoli on upea missä vaan sävyssä…. Vaaleaan on vaikeampi ottaa kantaa näin näkemättä sävyjä.

  En tiä oliko tästä avuksi 😉

 5. Oli apua. En vain siltikään osaa päättää, ja pidän varmaan pienen tuumaistauon asiassa. Mutta se on totta mitä sanoit, se tuoli on upea missä värissä vain!