Kesähetkiä tällaisia. Meillä ei paljon muuta tehdä, kuin hoidetaan pihaa ja syödään. Isäntä on kokkaillut päivittäin pitkän kaavan mukaan ja me ollaan myös nautittu ruoasta pitkän kaavan mukaan terassilla löhöillen. Kaikki kokkailu on tapahtunut ulkona, kuvan ateriakin valmistui brikettigrillillä.

Eilen menu oli korealainen. Mausteista  possua ja riisiä – nam. Ihania makuyhdistelmiä.

Herkullisissa aineksissa marinoidut lihat pääsevät pannulle paistumaan. Mikä mieletön tuoksu tuosta syntyikään, se kantoi portille saakka – käytiin nuuhkimassa siellä.

Pakko kuvailla keppojakin, ovat niin nättejä. Ruoan ja astioiden kuvailu on kivaa. Kuten Maijan kanssa puheltiin töissä, tekee mieli koko ajan uusia kattausjuttuja, kun niitä kerran kuvaileekin.

Löysin taas jostain kaapin perältä vanhat tummat viinilasit, olipas vähän vaihtelua sekin. Ryppyisiä pellavaliinoja voisin hamstrata vaikka kuinka. Kuvassa Linumin haalea vaaleanpunainen kaitaliina, josta pidän juuri noin silittämättömänä.

Lupailin tarkempaa esittelyä keittiön Pappelina-matosta. Nappasin parit kuvat äsken iltamyöhällä, kamerassa oli sellainen linssi, jolla ei oikein yleiskuvaa saanut taltioitua. Minusta noiden hauskojen ja käytännöllisten mattojen idea onkin olla vähän pienikokoisempia. Ei niillä tarvitse vuorata käytävää tai keittiötä. Itse olen asetellut maton vain tiskipöydän eteen suojaamaan öljyttyä lattiaa vesiroisekeilta, matto on reilusti lyhyempi kuin kaapistoseinä, eikä se ole keskellä kaapistojen väliä, vaan enemmän kiinni tiskipöydässä. 

Matto on käännettävä, toinen puoli on musta. Ehkä otan tumman puolen käyttöön syksyllä, nyt viehättää valkoisempi versio. Minun mattoni kuosi on nimeltään Honey, leveys 70 cm, pituuksia löytyy useita, omani on 160 cm. Tuon kokoinen matto mahtuu hyvin pesukoneeseen. Maton voi pestä hienopesussa 30 astetta, ilman linkousta. Se kuivuu nopeasti jälleen käyttöön.  Mattoja saa tilattua meiltä Koodista.

Loppuun on pakko vielä laittaa mieletön naurisnippu, jonka äsken saimme ihanilta naapureiltamme. Kyllä vihannekset on parhautta ja vielä parempaa, kun niitä saa naapureilta.

Nyt painelen kastelemaan kasvimaan ja sitten peittoon. Huomenna lupaan vastailla kommentteihinne, anteeksi pitkä viive!

Comments are closed.