Nappailin tänään aamulla muutamia kuvia terassiltamme. Olemme halunneet tehdä lookista rennon ja kotoisan. Kalusteita on yhdistelty vaivattomasti keskenään. Alusta saakka oli selvää, että haluamme pitkän penkin seinän viereen. Sen edessä on nyt entinen massiivijalavainen ruokapöytämme. Toisella puolen pöytää on kaksi Kartellin Audrey-tuolia.

Tuolit on valittu huolella. Ensin koeistuttiin todella monta erilaista tuolivaihtoehtoa. Isännälle oli tärkeää ettei tuolissa ole käsinojia, näin niissä voi istua myös sivuttain. Samoin leveä ja tasainen istuinosa oli mieluisa. Tuolien runko on kevyttä ja tukevaa maalattua alumiinia, verkkomaiset istuin ja selkä tukevaa muovia. Tuolit ovat nyt kolmatta kesää käytössä ja niitä on säilytetty ympäri vuoden ulkona terassilla. Ovat edelleen kuin uudet, jahka ne pyyhkii rätillä. Vahva suositus näille.

Penkille on tulossa istuinpatjat. Meillä on kaksi penkkiä vieretysten, alun perin toinen oli kodinhoitohuoneessa, mutta halusimme kuitenkin oikein pitkän penkin, joten sekin sai siirtyä terassille. Pöydällä on Hayn ruukku, johon olen sujauttanut torilta ostamani sitruunaruohon taimen. Se on menossa yrttimaahan, mutta näyttää kyllä tosi kivalta ruukussakin. Penkin alla lehtikori, terassilla on aina luettavaa. Korista pilkistää isännän ostama lehtipaino, joka on hauska linnun mallinen. Sille on paljon käyttöä tuulisella säällä, eipähän lähde lukemiset lentoon.

Patjojen kankaaksi olen valinnut ihanan Johanna Gullichsenin kankaan. Seuraksi tulee muutama Johannan kankaasta valmistettu koristetyyny, kuvassa ensimmäinen valintani, hitusen khakin sävyyn taittava malli. Tykkään sekoitella noita kuoseja keskenään.

Seinällä roikkuu partyvalosarja, sillä on kaksi tarkoitusta; tunnelmavalo illalla ja peittää seinällä roikkuva sähköjohto. Nyt valoissa killuu vielä eilisten crepe-partyjen kyltti, heh.

Terassiltä löytyy pöytäryhmän lisäksi Kartellin Bubble Club-nojatuoli, Magiksen pikkupöytä ja Fatboyn säkkituoli. Suuri aurinkovarjo on Fatboyn ja kuosina Marimekon musta unikko.

Ollaan oikein tyytyväisiä tähän kalustukseen. Meillä on tässä monenlaisia löhöilypaikkoja. Istutaan paljon pöydän ympärillä, mutta myös niin, että isäntä istuu nojatuolissa ja minä makoilen säkkituolissa. Terassin kalustuksessa minulle tärkeintä on käytännöllisyys ja mukavuus, eikä kodikkuudesta ole haittaa.

20 Comments

 1. Kivan näköistä!
  Huolettoman, mutta laadukkaan oloiset valinnat.
  Sari

 2. Kukapa tuollaisella terassilla ei viihtyisi 🙂
  – Seijahannele

 3. Kivan näköistä! Rento, tyylikäs muttei ei liian "laitettu".
  Muutoinkin tapasi sisustaa on mieluisan näköistä!

 4. Hyvällä maulla yhdistetty laatutuotteita, kaunista, rentoa ja tyylikästä!

 5. Nuo valkoiset tuolit kivat. Mikä on niitten valmistaja ja mistä ne on hankittu?
  Ilona

 6. Anne

  Kiva kuulla 🙂 laadukkaista kalusteista nauttii pitkään ja ne ovat käytännöllisiä.

 7. Anne

  Terassin suunnittelu on mukavaa puuhaa. Kiva jos näistä oli inspikseksi!

 8. Anne

  Voi juuri tuohon kuvailemaasi tunnelmaan olemme pyrkineet 🙂

 9. Anne

  Kiitos, kivasti kuvailtu, tuollaista olemme pyrkineet tekemään.

 10. Anne

  Valkoiset tuolit ovat Kartellin Audrey-tuoleja ja ne on hankittu Sisustuksen Koodista.

 11. Hei, sitruunamelissa jää kasvimaalla helposti monivuotiseksi iloksi, joten ehdit sen laittaa maahan vielä loppukesälläkin, ehtii hyvin juurtua kunnolla ja kasvaa uudestaan ensi keväänä. Meidän vuosia sitten istutettu sitruunamelissamme kasvoi tänä kesänä lähes metrin korkuiseksi pensaaksi!

 12. Anne

  Vitsit, kiitos vinkistä, taidanpa ostaa sellaisen taimen. Tykkään monivuotisista rehevistä yrteistä.

 13. Anne

  Kiitos kovasti 🙂 tää on kyllä syntynyt ilman mitään erityistä suunnittelua, ollaan vaan ostettu mukavia kalusteita.