Jaahas, viikonloppu edessä, taas pähkäillään hyviä syömisiä. Tässä teille herkullinen makkaravinkki. Hovikokkini valmisti päivänä eräänä meille grillimakkaraa vähän erilaiseen tapaan. Tavalliset (laadukkaat) grillimakkarat saivat ennen grillausta pienen kylvyn, joka antoi niille rutkasti lisää makua.

Me olemme tarkkoja makkaran suhteen ja useiden testailujen jälkeen mielestämme yksi parhaita on Korpelan grillimakkara. Valmista makkaroille kylpy paistinpannulle kaatamalla nesteeksi olutta ja lisäämällä liemeen pilkottua sipulia, yrttejä (meillä oli nyt persiljaa) sekä valkosipulia. Tee makkaroihin lovet, jotta maut pääsevät imeytymään sisälle saakka. Keittele makkaroita makuliemessä tovi, mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Anna makkaroiden jäähtyä kunnolla ennen lopullista grillaamista. Makukylvyn voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteenkin. Sitten vain tosiaan grillaamaan pinta herkulliseksi ja nauttimaan.

Makkarat maistuivat kyllä todella maukkailta käsittelyn jälkeen.

Me nautiskelimme yksinkertaisista lisukkeista, eli keitetyistä uusista perunoista voin ja tillin kera. Loppusilauksena hyvä sinappi, tai useita hyviä sinappeja kuten meillä, emme ole vielä löytäneet sitä ihan lempparia. Saa vinkata jos tiedätte loistavia sinappivaihtoehtoja.

Maukasta viikonloppua!

3 Comments

  1. Ihan ykkösinappia on Ruoveden herkun konjakkisinappi! Samaa tavaraa on Pirkan parhaat-sarjan konjakkisinappi. Kruunaa kyllä makkaran, minä tosin syön aika harvoin makkaraa, kun tykkään vain muutamista raakamakkaroista…

  2. Anne

    Kiitti vinkistä, noita sinappeja en ole testannutkaan, täytyypä katsoa jos bongailen niitä kaupasta.