Hei elokuu ja viileämmät ilmat. Nyt voi taas pukeutua farkkuihin. Sokoksen yhteistyön merkeissä esittelen teille joitakin omia lemppareitani Sokoksen farkkuvalikoimista.

Sokoksella nyt elokuun ajan S-Etukortilla -20 % kaikista naisten farkuista!
 
(paita J Lindeberg / farkut Diesel Jogg jeans / laukku Kaiio / neule J Lindeberg 
/ farkut ja kengät Tiger of Sweden / kello DKNY)
Harmaa on yksi syksyn muotiväreistä, niin sisustuksessa kuin muodissakin. Harmaista farkuista olen pitänyt aina, ne tuovat monipuolisuutta farkkuvalikoimaan. Vasemmassa kuvassa minulla on superpehmoiset Dieselin Jogg jeans-farkut, jotka on valmistettu college-kankaasta. Malli on väljä, haaraosa on laskettu ja taskutkin ovat matalalla. Kuvauslainakappaleet olivat minulle vähän suuret, mutta silti ne näyttivät minusta todella kivoilta naisellisen paidan ja kenkien kanssa. Nythän väljälinjaiset farkut alkavat vähän kilpailla suosiosta klassisten pillifarkkujen kanssa.
Oikeanpuoleisessa kuvassa asu on ihanasti harmaa, miten kauniilta sen sävymaailma näyttää taas kesän jälkeen. Farkut ovat todella pilliä mallia Tigeriltä. Huomatkaa miten lahkeen ylimääräinen pituus näyttää ihan kivalta rutattuna, tämä toimii oikein kapeissa lahkeissa. Tällainen ylipitkä ruttaaminen sopii myös tosi kivasti nilkkureiden kanssa.

(neuletakki Filippa K / farkut Levis / kengät Tiger of Sweden / neulepaita Tommy Hilfiger / farkut Ralph Lauren)

Näissä kuvissa halusin osoittaa mikä ero erilaisilla farkkumalleilla on. Vasemmassa kuvassa on tyypilliset suoralahkeiset farkut Levikseltä, tällaiset näyttävät olevan suosittuja aikuisilla. Itse olen sitä mieltä, ettei ainakaan omalle vartalolleni tuollainen peruspuntti ole pukevin. Tyylistä tulee helposti vähän huomaamaton ja vanhanaikainen. Mutta toisenlaiselle vartalotyypille perusmalliset farkut voivat olla todella hyvät. Jos on kuitenkin aina turvautunut suoraan lahkeeseen, suosittelen kokeilemaan myös muita farkkumalleja. Eri farkkumerkeillä on eri käsitys slim-lahkeesta, nimittäin tämä on mallia Levis Curve ID slim leg.

Oikeanpuoleisessa kuvassa on Ralph Laurenin kapeat farkut, näissä on aika matala vyötärö. Itselleni se sopii hyvin, mutta joku ehkä kaipaa vähän korkeammalle nousevaa vyötärölinjaa. Kääräisin toisen lahkeen rullalle ja taittelin toisen lahkeen lyhyemmäksi, minusta vähän nafti lahkeenmitta sopii tällaisiin farkkuihin hyvin.

Olen vuosikausia etsinyt täydellisiä farkkuja. Nyt huomaan, että löydän melkein liikaakin niitä. Jotain on tapahtunut farkkurintamalla, sillä en muista koskaan löytäneeni näin helposti monia hyvin istuvia malleja. Tämän hetken lempifarkkuni ovat ehdottomasti Dieselin Skinzeet. Kävin tutustumassa keväällä Dieselillä erilaisiin farkkuihin, niiden ominaisuuksiin ja materiaaleihin. Sain valita itselleni yhdet farkut ja päädyin matalavyötäröiseen Skinzeehen.

Skinzeetä valmistetaan kolmella erilaisella vyötärökorkeudella. Kuva havainnollistaa noiden mallien eron. Siitä voi myös päätellä miten vyötärön korkeus vaikuttaa vartalon muotoihin ja mittasuhteisiin. Minä pidän sekä tuosta matalasta, että normaalista vyötäröstä. Korkea vyötärö vaatii vielä vähän makustelua.

Erikoista näissä farkuissa on napakkuus. Se syntyy materiaalista, puuvillan joukkoon on lisätty polyesteriä ja elastaania. Näiden kuitujen lanka on punottu kierteelle, jolloin se toimii ikään kuin vieteri. Kun materiaali antaa periksi, se pongahtaa venymisen jälkeen takaisin muotoonsa. Olen käyttänyt omia Skinzee-farkkujani (kuvassa vasemmalla) todella paljon, silti ne ovat edelleen kuin uudet. Älä siis valitse näistä liian tiukkaa, voit huoleti valita oman kokosi, se pitää muotonsa eikä veny.

(bootcut-farkut Esprit / huivi Marc O’Polo / neuletakki Filippa K / kello DKNY / neule J Lindeberg / laukku Kaiio / farkut Diesel / tuoksu Philosophy / kengät Tiger of Sweden / puuvilla-kasmirneule Tommy Hilfiger / farkut Filippa K / korut Edblad)

Farkkujen ostamiseen on hyvä varata kunnolla aikaa. Sovituskoppiin kannattaa ottaa iso pino eri merkkien farkkuja. Kokeilemalla löytyy itselle mieluisin malli, tai montakin. Älä tyrmää mitään farkkua ennen kuin olet kokeillut.

Olen koonnut jälleen myös Sokoksen sivuille pienen inspiraatiopläjäyksen farkuista, poimin siihen kivoja farkkutyylejä Pariisin muotiviikoilta. Pääset katsomaan koosteen tästä.

Millaisista farkuista sinä pidät eniten?

”yhteistyö”

17 Comments

 1. Kiitos kivasta jutusta! Huomasin heti, että näytät yhdessä kuvassa vaivaantuneelta, se olikin se jossa sinulla oli mielestäsi epämieluisat farkut. Näin se pukeutuminen vaikuttaa koko olemukseen.

 2. Kiva postaus! Olen aina pitänyt pillifarkuista eniten, mutta nyt kun katsoo näitä kuvia niin leveämmät farkut yhdistettyinä korkkareihin näyttävät supermageilta!

 3. Hei! Tykkään sellaisista farkuista, jotka sopivat! 🙂 Kun ei ole ihan mallimittainen, farkkujen etsintä käy ihan työstä. Nykyään on onneksi monen mallisia niin kuin postauksestasikin näkyy. Kovin vaaleat herättävät minussa jotain kaukaisia lukiomuistoja eli jotenkin tykkään tummista enemmän. Kiva kyllä, että kohta taas voi alkaa pitää farkkujakin, vaikka hellevaatteetkin ovat ihania ja ovat päässeet kovaan käyttöön tänä kesänä.

 4. Mulla on farkkuja joka lähtöön ja mielialan mukaan pukeudun niihin. Acnen pillit oli viime talven suosikki, kesä on mennyt valkoisissa farkuissa, saa nähdä mitä syksy tuo tullessaan. Dieseleitä mulla on aikamoinen kokoelma kaapissani, jotenkin *oikean* farkkumerkin farkut vaan on parempia.
  Kahden ekan asukuvan farkut on kovasti munkin mieleen ja ihana meikki sinulla on niissä 🙂

 5. Hei oli tosi hyvä juttu farkuista pitäs itsekin ostaa syksyllä uudet farkut ja kiitos viimeisestä oli niin ihanat herkut ja oli mukavaa kun nähtiin terv. Satu.

 6. Farkut ovat minun pukeutumiseni kulmakiviä. Mielestäni farkuissa on tärkeintä, että ne tuntuvat mukavilta ja ovat sopivat omalle vartalotyypille. Aika paljon tulee pidettyä kapeita malleja, joissa on jonkin verran kulutusta. Kesällä myös "revityt"-farkut ovat kivat. Erityisen tärkeää ainakin itselleni on, että taskut asettuvat farkuissa sopivalle kohtaa pepun päälle eivät liian alas.

 7. Minulle ainoat laatuaan ovat Lewis 501 napeilla. Nuoruuden nostalgiaako?
  Viimeisimmät boy friend malliset löysin Silivia Heachin mallistosta. Usein on hankalaa löytää sopivia malleja koska takapuolta löytyy ja vyötärö on kapea.
  Tärkeä ominaisuus on että farkut tuntuvat ja näytttävät hyvältä!

 8. Anne

  Kiva jos pidit jutusta 🙂
  Kai se on totta, että mukavat vaatteet vaikuttavat myös alitajuisesti oloon. Heh.

 9. Anne

  Kiva kuulla 🙂
  Minäkin suosin eniten pillejä, mutta tykkään vaihtelun vuoksi muistakin malleista. Väljät farkut on kyllä myös mukavat käytössä. Suoriakin lahkeita on kiva kokeilla, mutta mallin pitää olla silloin hyvin leikattu ja asustuksen, varsinkin kenkien oikeanlaiset, että kokonaisuudesta tulee just hyvä.

 10. Anne

  Hih, mäkin tykkään farkuista jotka sopivat. Joskus minun oli hankala löytää tarpeeksi pieniä farkkuja, onneksi tilanne on nykyään helpottunut. Mä tykkään oikeastaan kaiken värisistä farkuista, paitsi sellaisista oikein läikikkäiksi pestyistä.

  Juu, syksypukeutuminen on mun ihan lempparia, vaikka muuten rakastankin kesää.

 11. Anne

  Samma här 🙂 Farkut on niin monikäyttöisiä. Kun käyttää paljon farkkuja, niin tahtoo että kaapista löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja. Ja pienetkin leikkauserot tai pesujen sävyt on vaihtelua.

  Ja kiitos, kerrankin laitoin vähän enemmän meikkiä kuviin 🙂

 12. Anne

  Heissuli, oli kyllä kiva nähdä 🙂
  Ja osta sitten tarpeeksi pillilahkeiset!!

 13. Anne

  Niin minullakin, työn puolesta kun voi pukeutua farkkuihin. Tuo taskujen korkeus onkin myös mulle tärkeä asia. Itse en tykkää että ne ovat liian korkealla, minusta ei ole kivan näköistä jos peppuposki jatkuu taskun alle. Nämä on just niitä jokaisen omia mittasuhdejuttuja.

 14. Anne

  Nuo Levikset ovatkin jo klassikot. Vissiin kyllä tuosta 501-mallista on lukuisia versioita. Moni kapeavytäröinen on löytänyt helpotusta vähän matalammasta vyötärölinjasta, silloin istuvuus on rennompi.
  Ja joo, farkkujen pitää sekä näyttää, että tuntua hyviltä.