Näissä meikäläisen kesäpostauksissa on aika samanlainen kaava. Tähän väliin jälleen tällaisia syömisjuttuja. Meillä oli eilen illalla taas rakkaita ystäviä kyläilemässä ja nautiskeltiin ukkosen raikastamasta ilmasta meidän terassilla. 

Isäntä pääsi lempparipuuhaansa, eli kokkaamaan al fresco. Tällä kertaa ruoka valmistui Muurikalla. Herkullisessa paistoksessa on naapurilta saatua kesäkurpitsaa höystettynä chorizolla ja bratwurstilla sekä tuoreilla sipulilla ja chileillä. Tällaiset hyvin maustetut ruoat ovat niin herkullisia. Ja taas pakko kehaista tuota Muurikan kesäkeittiövaunua*saatu, se sopii mitä parhaiten tällaiseen seurueessa kokkailuun. Ruoan paistelu on leppoisa ”ohjelmanumero”.

Alkujuomana meidän suosikiksi noussut sinipulloinen Prosecco-kuohari ja ruokajuomana lempeä rosé-viini.

Levitin pöydälle Artekin valkoisen Siena-vahakangasliinan, se tuo ripauksen juhlavuutta. Servetit ovat Nicolas Vahen, niissä on pieniä tähtösiä. Toin kattaukseen minttukimpun tuomaan freesiyttä ja kesäisyyttä. Pöydällä palamassa pari lasiin valettua kynttilää. Yksinkertaista.

Ihana ruokailla rennosti ja hitaasti. Nyt ampparitkaan eivät kiusanneet, kun ilma oli vähän viileämpi. Tällaiset kesäruoat ovat ihan suosikkejani. Salaattikin on koottu oman maan aineksista melkein kokonaan, kurkku saatiin naapurista ja tomaatit on lähitilan tuotantoa. Noh, mozzarella sitten italiasta.

Jälkkäriksi tekaisin nopean pavlovan. Valmiille marenkipohjalle on koottu vaniljaista kermarahkaa ja kasa marjoja. Pinnalle sirottelin tomusokeria ja muutaman mintunlehden.

Kiitos ihanille ystäville vierailusta!

5 Comments

 1. Blogisi on juuri siksi mielenkiintoinen, kun kirjoitat monipuolisesti, ruokaa, muotia, sisustusta ym. En ainakaan minä jaksa lukea blogia, jossa jokainen postaus on samaa aihetta.
  Mutta taas kerran ihanat tarjoilut ja todella hyvät kuvat. Onni on omistaa kokkava mies, terveisiä hänelle ja oikein mukavaa sunnuntaita sinne Turkuun!
  T. Minna

 2. Anne

  Eikö, rakastan ulkona kokkailua ja syömistä. Nyt vaan nuo ampiaiset on olleet kiusana….

 3. Anne

  Voi miten kivasti sanottu.
  On se kyllä kiva kun toinenkin osallistuu ruoan laittoon, se on aina vähän erilaista kun toinen kokkaa. Ihanaa viikkoa!

 4. oli kyllä niin ihanat herkut ja pavlovaa aattelin tänään itekin tehä laitan vadelmia ja mustikoita,kiitos vielä kerran ihanasta illasta.