Vihdoinkin sain kuvattua mun huonetta tänne blogin puolelle. Meidän pienin makkari on minun valtakuntaani. Täällä on vaatesäilytykseni ja sen lisäksi työpisteeni. Vietän tosi paljon aikaa tuon pöydän ääressä. Pöytä on usein aika täynnä tavaraa; lehtiä, uusia kosmetiikkatuotteita, kameroita, paperitöitä jne.

Työpöytä syntyi Ikean halvoista pukkijaloista ja terassin vanhasta pöydänkannesta. Toistaiseksi saa olla tuollainen, katsotaan jos keksin jotain muuta jossain vaiheessa. Työtuolina on Kartellin Mademoiselle, joka on verhoiltu Missonin kankaalla. Tuoli oli vanhan kodin eteisessä ja nyt se palvelee tässä. Voin sanoa, että tuo on ihan äärimmäisen mukava työtuoli. Olen usein käpertyneenä sykkyrälle tuolilla ja tällaisessa verhoillussa kangastuolissa se onnistuu mukavasti. Lisäksi se on miellyttävä istuskella myös yöpaidassa, sillä usein tulee vietettyä myöhään illalla aikaa koneen äärellä. Mukava tuoli on avainasia työpisteellä.

Tapetti on Mulberryn viehkeä pionikukkatapetti. En ole vielä kahdessa vuodessa kyllästynyt siihen, ei kannata siis pelätä tapetteja, ne ovat aika virkistäviä. Seinälle on kertynyt kaikenlaista rekvisiittaa.

Pieni työpisteen tarkistaja Lettunen. Koirulaisetkin tykkäävät hypätä tuolle työtuolille. Siitä näkee hyvin ikkunasta ulos.

Isäntä totesi kerran, että mulla ei ole vierastuolia huoneessa. Niinpä hankin sinne Hayn mustan pinnatuolin. Valitettavasti se on usein täynnä vaatteita, ja huoneessa vierailija joutuu istahtamaan lattialle. Yritän parantaa tapani ja viskata vaatteet viereiselle rekille, kummallista miksi se on joskus niin vaikeaa. Missä te pidätte puolipitoiset vaatteet?

Tässäkin huoneessa on minttua maljakossa, se raikastaa niin kivasti. Pidän siitä, että työpöydällä on tuoreita kukkia tai muuta vihreää. Valaisin on Artemiden Tizio. Haaveilin siitä jo teinityttönä, edelleenkin tykkään. Tällaiset vähemmän nähdyt klassikot on erityisen jees.

Tämmöinen pesä minulla. Kuvailen toisen kerran tuon vaatesäilytysseinustan. Nyt se on vähän käymistilassa, en oikein tiedä mitä siinä pitäisi säilytellä esillä. Hellevaatteet kun eivät ole niitä parhaita roikotettavia, kaipaan villapaitoja, mutten syksyä.

Nyt suunnittelemaan ruokaa, meille tulee tänään vieraita.

19 Comments

 1. Sun oma kammio näyttää ihanalta! Tykkään tapetista, keveistä pukkijaloista – kaikesta. Mulla on ollut keväästä asti armoton sisustuskuume niskassa, ja kotona olen toteuttanut sitä pienillä järjestelymuutoksilla ja muilla pienillä asioilla kuten sohvan tyynyjä vaihtamalla – nykyiseen kotiin kun ei kannata mahduttaa enempää uusia huonekaluja, ettei tilasta tule liian tukkoisa, enkä myöskään halua luopua nykyisistä huonekaluistani; tykkään niistä edelleen ihan hulluna.

  Siksi olenkin käynyt kesän aikana useammassa asuntonäytössä. Toiveissa olisi nimittäin joskus vielä yhtä huonetta suurempi koti (nykyään asun kaksiossa), mutta kaikin puolin täydellistä ja silti budjettiin sopivaa ei ole vielä tullut vastaan. Rakastan kyllä nykyistä kotiani valtavasti, mutta joskus täytyy saada se kolmaskin huone työhuoneeksi. Luotan siis kohtaloon, joka jossain vaiheessa tuo eteeni juuri sen oikean kodin, kuten se toi tämänkin kodin.

 2. Tuo sun huone on niin ihastuttava! Tapettia ihailen aina ja tuo valaisin on niin jännä kontrasti sen kanssa. 🙂
  Ihanaa, kun koirulaiset on aina pitämässä seuraa. <3

 3. Kaunis huone, haaveilen itsekin tuollaisesta. Ehkä sitten kun tuo meidän esikoinen (neiti 17 vee) muuttaa kotoa pois, teen hänen huoneestaan tuollaisen.

 4. Moi, kirjoittelet niin kivalla tyylillä 🙂 tykkään!

  terveisin Tiina

 5. Ihana termi tuo puolipitoinen vaate. Varastan termin itselleni jos sallit? Hyvä kysymys niiden säilyttäminen koska puhtaiden vaatteiden joukkoonhan niitä ei periaatteessa haluaisi laittaa. Toisaalta kun tilaa ei ole rajattomasti, olen itse toiminut niin, että pidetyt mutta ei vielä pesuun menevät jätän hetkeksi tuulettumaan esim henkarille vaatehuoneeseen ilmavasti johonkin naulakkoon tms, ja ns pukeutumispaidat tai vastaavat pesuun tai sitten omalle hyllylleen, omaan kasaan.
  Tätä postausta lukiessani päätin lopullisesti, että minäkin haluan nyt oman työpisteen, ja piste 🙂 mukavaa vkloppua

 6. Minun puolipitoiset jakkuni ovat rekissä. Housuille olen keksinyt eriomaisen säilytyspaikan, ne ovat kuntopyörän sarvien päällä. Joku voisi tietysti epäillä, että kuntopyörää ei juuri käytetä… Huomasin, että sinäkin luet Porter'ta, mitä olet pitänyt? Itse tykkään kovasti, on melkein britti-Voguen tasoa. Kun se alkoi ilmestyä, odotin jotain mainoslehtistä. Merja / MrsMK

 7. Anne

  Kiitti, kyllähän tuossa sopessa viihtyy 🙂

  Sisustusvimma on aina kiva, se virkistää kun saa jotain pientäkin muutosta aikaan kotona. Jo pelkkä kunnollinen siivous saa ainakin meitsin ihan eri fiiliksiin. Ja totta, ei kannata ahtaa liikaa tavaraa, mikään ei sitten pääse oikeuksiinsa. Itsekin koitan pitää aina maltin siinä, vaikka vaikeeta onkin.

  Toivottavasti se unelmien asunto löytyy, ja miksei löytyisi. Parasta on, kun etsinnällä ei ole kiire.

 8. Anne

  Kiitos murunen 🙂 kunhan saisin vaan pidettyä tämän kuvan kaltaisessa järjestyksessä…arvaa onko tuoli nyt tyhjä…

 9. Anne

  Suosittelen, odotin monta vuotta, että sain tällaisen oman sopen. On ihana valita vaatteta ja sovitella niitä, kun on tilaa. Samoin tykkään vetäytyä omaan rauhaan koneen ääreen. Täällä on hyvä haveilla ja työskennellä.

 10. Anne

  Olipas kivasti sanottu 🙂 itse aina ajattelen, ettei kirjoittaminen tosiaan ole se vahvuuteni.

 11. Anne

  Kiva kuulla, että pidit postauksesta 🙂 Koirulaiset on kyllä niin söpöjä, nytkin tuossa vieressä nuokkuvat.

 12. Anne

  Varasta toki, vaikken voi ottaa siitä kunniaa itselleni, sillä minusta se on ihan yleinen sanonta 🙂 Ja tosiaan, vaikka mulla on rekki, tuottaa tuo vaaterumba välillä vähän päänvaivaa. Rekissä kun haluaisin säilyttää ne kivoimmat vaatteet, enkä niitä jotka olen juuri riisunut.

  Suosittelen omaa työpistettä, siinä saa niin kivasti omaa aikaa ja rauhaa.

  Samoin, mukavat viikonloput!

 13. Anne

  Minäkin riiputan useinmiten puolipitoisia rekillä, mutta kun haluaisin, että siinä olisi vaan ne sen hetken kivoimmat jutut. Ja hei, meillä on kuule talvisaikaan kodarissa cross trainer, arvaa vaan onko se myös pystynaulakko samalla :))

  Olen pitänyt tuosta Porter-lehdestä kovasti. Tämä uusin syksyn numero on lempparini kaikista numeroista. Lieneekö sillä tekemistä asian kanssa, että syyspukeutuminen on itselle se mieluisin noin muodin kannalta.

 14. Todella kaunis tuo sinun oma huoneesi!
  Silmiini osui valkoinen nätti ja kivankokoinen kamera työpöydälläsi, mitä merkkiä ja mallia se on? Haluaisin uuden kameran, mutta en mitään möhkälettä, ei sellaista viitsi kuskeilla mukanaan. Tuo näyttää siltä, että hyvin mahtuu käsilaukkuun.
  Ja tuosta työtuolista, kuinka korkea se on käsinojien kohdalta, että mahtaisiko se edes vähän ruokapöydän alle?
  Kiitos taas ihanasta postauksesta ja mukavaa alkavaa viikkoa!
  T. Minna

 15. Anne

  Kiitti Karla 🙂 Tuo kangas on kyllä jo aikamoinen Missoni-klassikko, edelleen heidän mallistossaan. Meillä on Koodissa siitä tyynyjä tälläkin hetkellä.

 16. Anne

  Voi kiitti 🙂 Kamera on Olympuksen minijärkkäri, malli PEN Lite E-PL5, olen hankkinut siihen kiinteän 45 mm linssin, sitä suosittelen ehdottomasti, kuvista tulee parempia kuin mukana tulevalla zoomilinssillä. Käytän enimmäkseen tuota blogikuvissani, juuri siksi kun se mahtuu laukkuun ja sitä on helppo pitää mukana.

  Kartellin tuolin pitäisi mahtua hyvin ruokapöydän alla, siinä ei ole varsinaisia käsinojia, vaan levennykset selkänojan kohdalla. Hayn pinnatuoli taitaa myös mennä ruokapöydän alle, vaikka siinä on käsinojat. Mutta rehellisyyden nimissä en suosittele kumpaakaan mallia ruokapöydän tuoleiksi. Kartell on minusta vähän liian raskastekoinen siihen ja Hayn tuoli ei ole niin laadukas, että kestäisi kovaa kulutusta, valitettavasti. Se sopii parhaiten tuollaiseksi lisätuoliksi.

 17. Kiitos vastauksesta! Kyllä on tämä tuolinhankinta hankalaa, pitää sitten keksiä paikka tuolle Kartellin tuolille, jos et suosittele sitä ruokapöydän tuoliksi.
  Kun seuraavan kerran tulen Turkuun, pitää ehtiä liikkeeseesi tuolinetsintään. Matkaa minulla on sinne melko paljon, mutta ostan tuotteet kauempaakin, kunhan on hyvä ja ystävällinen palvelu.
  -Minna