Meidän olohuoneen ilme on vielä kovin kesäinen. Vähän rönsyilevä, pikkuisen pastellinen ja kovin valkovoittoinen. Täällä on istuskeltu aika vähän kesän aikana, eniten sohvasta ovat nauttineet pienet karvapallerot, enkä tarkoita pölypalloja. Tänä kesänä sohva on ensimmäistä kertaa erkkerissä ja se onkin mitä mainioin paikka sille. Tunnelma on vähän jopa huvilamainen, eikä sitä vähennä ikkunan ulkopuolella rehottava ruusuköynös. 

Sohvapöydällä on minttua maljakossa ja eriparisia kynttiläjuttuja. Metallin sävyt ihastuttavat edelleen, sekoittelen surutta hopeaa, kultaa ja kuparia.

Kesäilmeeseen kuuluu myös sekalainen lajitelma tyynyjä. Nämä ovat kaikki kulkeutuneet tänne, eikä sommitelmaa ole tosiaankaan harkittu. Ainoa harkittu on tuo tyynyjen asettelu. Nyt taas tykkään sijoitella niitä sekä kulmiin, että selkätyynyjen eteen. Jossain asioissa sentään ajatustakin. 

Elokuu loppuu näillä näppäimillä ja on aika antaa syksyn tulla. Se tarkoittaa myös kodin kohennusta kesän jäljiltä. Varaan lähiaikoina hetken olohuoneen pienelle muutokselle. Tekstiileitä ja sohvapöytää vaihtamalla meinaan muuttaa lookin vähän skarpimmaksi.

Esille otetaan Muuton musta Around-sohvapöytä, joka saa vaihteeksi korvata valkoiset Stuan sohvapöydät. Sohvan valkoiset päälliset vaihtuvat vaaleanharmaisiin ja Asko-matto saa tehdä tilaa pehmoiselle Sirius-villamatolle. Kaikki nämä löytyvät kätevästi jo omasta varastosta.

Tilaan tulee enemmän harmaata ja ripaus mustaa terästykseksi. Minun tekisi mieli myös verhoiluttaa muhkea nojatuoli uudelleen, sitä kuitenkin vielä makustelen. Neutraalin värimaailman piristeeksi aion valita ihania koristetyynyjä. Kuvassa on Muuton tyynylajitelma, noissa on ovela värimaailma. Pienet yksityiskohdat ovat myös tärkeitä. Skandinaviskin tuoksukynttilöiden täyteläiset värit ja tuoksut kuuluvat tietysti syksyyn.

En malta odottaa, että minulla on aikaa toteuttaa tämä syysmuutos.

8 Comments

 1. Siis hetkinen, oletko ostanut sohvan aikoinaan kaksilla päällykankailla vai onko päällinen ihan uusi hankinta? Aika kätevää nimittäin! Lukisin mielelläni ihan oman postauksen sohvan päällisen vaihdosta, sitten kun sen syksyn tullen toteutat.

  Tuota samaista Muuton sohvapöytää voisin harkita meillekin, en ole tullut sitä edes ajatelleeksi. Se sopisi kivasti yhteen erään mielenkiintoisen, seinälle tulevan yksityiskohdan kanssa:)

 2. Ihanat suunnitelmat! Tulee varmasti upea! <3
  Minuakin niin huvittais jo vaihtaa harmaat sohvanpäälliset, mutta en jaksaisi laittaa noita valkoisia paikoilleen pesun jälkeen…kai voisin pestä ne vasta keväällä, kun vaihdan taas valkoiset päälliset paikoilleen…vai pinttyyköhän lika kovemmin sitten…?

 3. Jaksaisipa itsekin tehdä tuollaisia muutoksia! Meillä on klassikkosisustus eli sama 20 vuotta ;). No, jotain pientä on sentään tullut hankittua, mutta kalusteet ovat samoilla paikoilla kuin silloin, kun muutettiin tähän.

 4. Anne

  Ne harmaat päälliset ovat kulkeutuneet minulle töistä reklamaation seurauksena 🙂 Mutta siis sohvaan voi ostaa pelkkiä päällisiä. Laatusohvissa on usein irroitettavat päälliset, näin tehtaalta voi myöhemin tilata pelkät uudet päälliset. Joskus myös asiakkaat ostavat saman tien sohvaansa kahdet istuintyynypussit, niin minäkin tein, kun kyse on valkoisesta sohvasta ja pesen tosi usein koirien takia päällisiä. Laittelen mieleen tuon postaustoiveen.

  Heh, se seinäjuttu on varmasti magee. Muuton sohvapöytä on kivan keveä ja vähän erilainen.

 5. Anne

  Muutokset piristää aina.
  Ainahan se on parempi pestä likapyykki heti eikä seisottaa, mutta jos nyt et jaksa niin pese sitten keväällä, ei kai se niin tarkkaa oo 🙂

 6. Anne

  Niinpä, nyt vaan kun saisin vietyä maton pesulaan ja rauhallisen hetken kaiken järjestelemiseen 🙂

 7. Anne

  Klassikkosisustus näyttää aina hyvältä, eipä ole pakottavaa entraamisen tarvetta 🙂 Mutta onneksi leikkokukat, tyynyt ja kynttilät eivät vaadi kovin paljoa vaivaa, niilläkin tekee ihmeitä.