Rapukausi on jälleen käynnistynyt. Mekin nautimme viikonloppuna rapukesteistä, mukana yhteistyön merkeissä Muurikka.

Missäpä muualla ravut olisi mukavampi keittää kun ulkona, siihen tietysti mitä mainioin väline on Muurikan kesäkeittiövaunu*saatu. Vaunuun saa erilaisia varusteita, joista yksi on kookas kattila. Olemme käyttäneet kattilaa jo monen monituista kertaa, siinä on pyöräytelty mm. hernesoppaa ja lohisoppaa. Viileällä ilmalla on kodikasta keitellä pihalla lämmintä keittoa. Isosta määrästä riittää vaikka naapureille ja pakkaseen.

Rapuja keitettäessä oli apuna kattilan lävikkö. Täytyy testata tuota lävikköä myös kasvisten keittämisessä ja esimerkiksi sienten ryöpäämisessä. Miksei voisi järkätä myös italialaishenkiset pastakekkerit, lävikön avulla sujuu spahghetin keitto ja valutus kätevästi. Tällaiset ulkokäyttöön sopivat monitoimivälineet ovat innokkaalle pihakokille mahtavia. 

Rapujen keittämistä varten tarvittavat aineet on varattu esille. Auringonpaisteessa on mukava touhuta.

Hain Hesburgerista vähän jäitä rapujen jäähdyttämistä varten, jos sinulla on juhlat tai tarvitset muuten vain isompaa määrää jäitä, voi niitä yleensä ostaa ravintolasta edulliseen hintaan.

Rapujen huuhtelu sujui kodinhoitohuoneen suuressa altaassa, apuna Muurikan lävikkö. Kattilaan suolat ja tillit, ravut sitten perään.

Rapujen keittämisessä suuri kattila on melkein edellytys.

Ravut on keitetty ja siirretty puhtaaseen astiaan, keitinliemi on siivilöity ja tuoreet tillit lisätty. Jäiden avulla jäähdytys sujui nopeasti. Jäähdyttyään rapuastia siirrettiin jääkaappiin. Tämä tehtiin edellisenä päivänä. Rapujuhlat ovatkin näppärät, kun nämä valmistelut voi tehdä valmiiksi etukäteen.
Ravut nautittiin seuraavana päivänä. Järkkäiltiin pihalle vähän rapujuhlameininkiä.

Terassin pöytäryhmä kannettiin nurmikolle ja pöydän ylle viriteltiin partyvalot ja paperilyhdyt. Koirulaisetkin olivat innoissaan ja ihmettelivät mitä oikein tapahtuu. Pieniä askartelujakin saatiin aikaiseksi. Servettien ympärille on printattu kaunis rapukuva ja alle tekstattu perinteisen snapsilaulun värssy. 

Kattausfiiliksiä – pöydällä on valkoinen vahakangasliina, mukana vähän sekalaisia kristallilaseja ja koristeena yrttinippuja. Tuikkujakin siroteltiin pöytään, ne vaan sammuivat koko ajan.

Namskis tämä oli hyvää. Pieni vinkki tässä samalla ampiaisten varalta, laitoin viinikarahvin korkiksi muffinsivuoan. Tykkäsin erityisen paljon ravunlihasta paahtoleivällä, voin, sitruunanmehun ja tillin kera tietysti.  Tyhjä rapukulho näyttää kauniilta, vaikka jäljellä on vain sitruunat ja tillit.

Ilta hämärtyi pikku hiljaa. Pöytäryhmä näytti niin kivalle, että annoimme sen olla nurmikolla koko illan ajan. Mitä pimeämpää tuli, sitä näyttävämmin himmeät valot alkoivat hehkua.

Taas kerran voi todeta, kuinka ihanaa on nauttia ruokailusta ”al fresco”. Kiitos Muurikka ihanista kokkailuvälineistä!
Muurikka on koonnut mahtavia reseptejä ulkona kokkailevalle, katso tästä.”yhteistyössä Opa Muurikan kanssa”

6 Comments

 1. Uuuuu, ihanaa ja niin kaunista.
  Meillä on rapujuhlat tämän kuun viimeinen viikonloppu, kun vaan ei sataisi..

  Siis mä en kestä tuota koirakuvaa, niin ihanan söpöjä pöydän äärellä, voi suloisuus!

 2. Meillä ravut lastenkin herkkua, varsinkin itse pyydetyt. Tuo Muurikka on ruvennut kiinnostamaan, vaikuttaa näppärältä.

 3. Etenkin nuo kaksi viimeistä kuvaa ovat niin upeita! Mikä tunnelma! Ovatko nuo "ne" Granitin valot? Mietin niitä jo kesällä, mutta enpä saanut aikaiseksi käydä katsomassa. Kauniit ovat joka tapauksessa.

 4. Anne

  Ravut on niin hyviä, että pakko pitää vielä toisetkin rapukestit tälle syksylle 🙂 Toivottavasti ei sada. Toisaalta jonkun katoksen allakin on tunnelmallista kun koristelee sen valoilla ja viireillä.

  Voi noita koiruleita, olivat niin tohkeissaan. Lettunen istui kauan aikaa tärkeänä pöydän ääressä, ihan kuin tajuten että eteen tuotaisiin ruokaa. Muutenhan heillä ei ole mitään asiaa ruokapöydän lähelle silloin kun ihmiset syö.

 5. Anne

  Ai jai itse pyydetyt on varmaan parhautta. Isäntä sanoi pyytäneensä lapsena rapuja, varmaan jännää touhua kun hän kertoili siitä.

  Voin kyllä lämpimästi suositella Muurikkaa, se on niin kätevä ja monikäyttöinen. Vielä kohtuuhintainenkin.

 6. Anne

  Oi kiitos 🙂 nyt tämä syyskesä on kyllä tunnelmallista aikaa, siitä pitää ottaa kaikki irti positiivisessä mielessä. Valot on hankittu vuosia sitten Clasulta, mutta vastaavia lienee monella valmistajalla.