Terveiset leppoisalta lomalta, pihaelämä on sujunut loistavasti ihanassa helteessä. Meidän talon päätyterassi on edennyt jo hienosti. Sain eilen aseteltua terassille ensimmäiset koekalustukset. Viileä betonilaatta on ihana jalalle, pääty on pohjoiseen päin, niinpä aurinkoa tälle puolelle ei tule liian polttavasti. Kuvassa laatat on juuri suihkittu letkulla, joten siksi ovat vähän läikikkäät.

Terassi rakentuu 40×40 cm kokoisista betonilaatoista, joiden väri on musta, vaikka todellisuudessa ne ovat harmaat. Terassille on tulossa grillauspaikka, näin saamme varsinaiselta terassilta tuon suuren grillin pois. Tunnelman luojaksi terassin vierustalle on upotettu pieni allas, johon tulee porisemaan vesisuihku. Sen ympärillä on laattaa ja takana istutuksia (siis tulossa). Haluaisin ainakin syyshortensiaa tuonne takapuolelle ja lisäksi jotain matalaa perennaa.

Tämä puoli talosta rajoittuu rinteeseen, joka on luonnontilassa olevaa metsää. Maisema on siis erilainen kun talon muilla sivuilla.

Tänään testailin ruokailemista tuossa uudessa paikassa. Satuin istahtamaan siihen juuri auringonpaisteen hetkellä, eli alkuillasta. Muuten oikein viihtyisää, mutta piru näitä elokuun turhautuneita ampiaisia. Yritin nautiskella lehdestä ja ruoasta, mutta oli paettava sisälle syömään rauhaan. Ei huvittanut koko ajan hätistellä pörrääjiä.

Ollaan kyllä viritetty ansoja amppareille, muuten ruokailu ulkona olisi ihan mahdotonta. Tuossa terdellä ei vielä litkuansaa ollut.


Oletteko te kärsineet nälkäisistä ja turhautuneista amppareista?

10 Comments

 1. Nuo ampiaiset ovat kyllä olleet riesana vähän kaikkialla – suosiolla vetäydyin itsekin tänään ruokailemaan sisälle ilmalämpöpumpun hyrinä seuranani;)

 2. Anne

  Tää on eka kesä kun oikein kiinnitän huomiota noihin amppareihin. En ole aiemmin luovuttanut, vaan ollaan syöty terassilla niitä hätistellen. Nyt olin yksin ja halusin keskittyä kunnolla lehteen, siispä vetäydyin sisään. Hitsit, meillä ei ole ilmalämpöpumppua, mutta tuulettimet sentään 🙂

 3. Ei ole ampparit eikä sääsket häirinneet tänä kesänä.
  Mäkäriä on varmaan tuntureissa ja vähän hirvittää kahden viikon kuluttua oleva patikkareissu Pyhätunturille. en oikhen tykkää nuista mäkäristä(kään) 😀
  Kiva terassi!

 4. On ne ampparit kiusana täälläkin. Sain ensimmäisen pistoksenkin viime viikonloppuna. Jostain luin, että yöpakkasten myötä ampiaiset vasta lopulta katoavat. Huoh, sinne tuntuu olevan melkoisesti matkaa! 🙂

 5. Kyllä on ampiaiset olleet riesana. Itse sain eilen kesän ensimmäisen piston.

 6. Englannissa asuessani nän amppariansana lähes kaikilla hedelmäkauppiailla avoimen hillopurkin 🙂 Sinne oli raitaotuksilla lupa mennä mönkimään, niin hedelmät jäivät rauhaan. Toimiskohan terassilla?

  Meilläkin noita tunkee ikkunasta sisään jatkuvasti. Ikkunaa on tässä kuumuudesa pakko kuitenkin pitää auki.

 7. Anne

  Lucky you, täällä on oikea amppari-invaasio, aina kun syö ulkona, ne on kimpussa. Nyt ollaan viritelty niille "ansoja" se on vähän helpottanut tilannetta.
  Jestas noita mäkäriä, yök.
  Ja kiitti, terassista nautitaan jo nyt, vaikkei ole vielä edes valmis.

 8. Anne

  Oi oi, mä pelkään ihan hirmusti ampparin pistoa, mua ei oo ikinä pistänyt. Toivottavasti ne yöpakkaset ei kuitenkaan tule pian, kestän jopa ampparit jos vaan saa olla tää lämmin 🙂

 9. Anne

  Voi ei, kuten yllä totesin, pelkään ihan hirmusti pistoa, jos siitä tulee joku reaktio, kun mua ei oo ikinä pistänyt amppari. En kyllä oo millekkään allergine, mutta silti pelottaa 🙂

 10. Anne

  Mekin ollaan houkuteltu niitä makealla litkulla, hirveä määrä niitä on tuonne ansoihin kertynytkin. Ensin ansa oli terassilla, mutta sitten niitä tuli niin julmetusti, että se oli pakko siirtää kauemmaksi. Toivottavasti auttaa siellä kauempanakin.

  Sisälle meillä ei ole tullut vielä montakaan ampparia, vaikka ovet on auki.