Minulla oli oikein kiva viikonloppu vaatteiden parissa, sillä sain tehdä Sokoksen yhteistyön merkeissä monenlaista juttua jakuista. Itselleni jakku on ollut aina enemmän tai vähemmän yksi vaatekaapin mieluisimmista osasista. Omistan useita erilaisia ja eri tarkoituksiin sopivia jakkuja.
Valitsin 3 mieluista jakkua Sokokselta:

Näin syksyllä minua viehättää pehmoiset ja villaiset kankaat. Niinpä ihastuin heti kuvan Tiger of Swedenin vaaleaan biker-malliseen jakkuun. Alle valitsin Mexxin kamelin sävyisen poolon. Laukku on myös Tiger of Swedenin. Nyt on paljon tuollaisia kivoja ryhdikkäitä olkalaukkuja. Ylimmässä kuvassa jakun kanssa on Dieselin Skinzee-farkut.

Jakkujen kanssa on kiva suunnitella erilaisia asukokonaisuuksia, niihin kuuluu aina olennaisesti kengät, koska yksinkertaisessa asussa niillä on iso vaikutus. Kävinkin Sokoksen kenkäosastolla katsomassa kaikkia syysuutuuksia ja niiden joukosa bongasin jakkuihin yhdisteltäväksi Vagabondin nilkkurit. Näissä on perinteistä bootsihenkeä, yhdistettynä siroon linjaan. Ihanat.

Jakkujen alle tykkään pukea ohuita neulepaitoja. Yksi omista suosikeistani on Filippa K:n mallistoon vuosittain kuuluva raitaneuleklassikko. Tässä uudessa sävyssä, mustalla pohjalla vaaleanharmaita raitoja.

Erityylisiä jakkuja sovitellessani ihastuin Tiger of Swedenin kauluksettomaan bleiseriin. Itse en ole tuollaista koskaan vielä omistanut, mutta huomasin että tämmöinen olisi aika kiva. Kuvassa jakun alla on Tommy Hilfigerin paitapusero, jossa on samasta kankaasta tehty solmio. Asussa on ratsastumaista henkeä, alaosaksi voisi kuvitella kapeat farkut ja ratsastustyyliset saappaat.

Kolmanneksi jakkuvalinnaksi oli ehdottomasti otettava Filippa K:n musta perusbleiseri. Tiedättekö, että minulla on tuon samaisen jakun vanhempi versio. Ostin sen jo kymmenisen vuotta sitten. Tämä on osoitus siitä, miten laadukas ja ajaton vaate toimii uskomattoman pitkään. Olen käyttänyt omaa jakkuani ihan äärettömän paljon. Välillä se on saanut levätä tovin rauhassa, sitten toisinaan se on eksynyt päälle tiuhaan tahtiin.

Tässä esittelen nyt Sokokselta löytyvää Filippa K:n mustaa bleiseriä ja itselläni on päällä siitä se lähes 10-vuotta vanha versio. Vertasin näitä keskenään enkä huomannut oikein mitään eroa mallissa tai materiaalissa. Tälle vahva suositus. Mallibleiserin alla on Tommy Hilfigerin farkkupaita. Siinäpä muuten yhdistelmä joka on pian otettava käyttöön.

Tuttuun tapaan olen tehnyt jakuista lisäjuttua Sokoksen sivuille, pääset juttuun tästä
Ja hei, siellä on myös video aiheesta, katsokaapas sekin – enää ei jännittänyt ihan niin paljon kameran edessä.
”yhteistyö”

10 Comments

 1. Sinä olet sitten hyvä siinä Sokoksen videossa (jakuista). Selvästi artikuloiva ja todella hyvä jakkujen esittelijä.Pidän kovasti sinun no-nonsense-tyylistäsi, toimiva ja monikäyttöinen sekä laadukas. Todella hyviä ja tyylikkäitä perusvaatteita.

 2. Kivat jakut löysit ja hyvin itsesi näköiset! Musta jakku on kyllä paras, vaikka paljon muitakin löytyy omastakin kaapistani. Nuo videolinkit eivät muuten toimi, mutta voihan sen copy/pastata ilman noita sulkuja osoiteriville. Merja

 3. Pidän itsekin erilaisista jakuista, kunhan niissä on jokin juju. Tuo ensimmäinen esittelemäsi Tigerin jakku on ihana. Jakun kangas näyttää mukavan paksulta ja lämpöiseltä eli juuri sopivalta syksyisiin säihin. 🙂

 4. Mistähän tuon kauluksettoman Tigerin löytäisi? Se tai joku muu vastaava voisi tulla tarpeeseen 🙂

 5. Anne

  Kiitoksia kovasti tosi kivasta kommentista 🙂 sain tästä paljon rohkaisua!

 6. Anne

  Jakut on niin monipuolisia ja asusta tulee aina harkitun oloinen 🙂

 7. Anne

  Mä tykkään myös jakuista, niillä saa kivasti tuotua esille parhaita vartalon puolia ja lisäksi tekevät olemuksesta tyylikkään. Mä pidän eniten perusmalleista, mutta kyllä jujusetkin on kivoja.

 8. Anne

  Jakun pitäisi löytyä Sokokselta. Jos oman paikkakunnan Sokokselta ei löydy, niin pyydä heitä tarkistamaan muiden myymälöiden tilanne. Ainakin täällä Turussa tuota jakkua on saatavilla Sokoksella. Ihana sävy siinä ja malli kauniin linjakas.