(college Arela / nahkahousut H&M*saatu / laukku Lumi*saatu / lenkkarit Adidas)

Heippa taas täältä Pariisista. Tänään pukeuduin mustaan asuun, jota kevensi valkoiset kengät ja laukku. Tuo Arelan musta kollari on ollut kyllä superhyvä ostos. Se tuntuu sopivan kaikkiin alaosiin, niin housuihin kuin hameisiinkin. 

Täällä on jo aika paljon kellastuneita lehtiä, syksy näkyy, muttei tunnu. Lämpötilat ovat korkealla, tuossa asussa tuli vähän kuuma.

Olispa muuten aina tällaiset asukuvataustat. Ei tarvitse olla kuin tavallisella kadulla, silti tunnelma on ihana.

Eiffel-torni kurkkii vähän joka suunnasta talojen välistä. Sitä tekee mieli kuvailla koko ajan. Napsin myös talojen julkisivuista vähän väliä kuvia. Pariisissa on niin ihana fiilis.

Tänään syötiin meidän hotellin viereisessä sympaattisessa ravintolassa. Leudossa ilmassa illallinen maistui ulkona. Yllä vähän näkymiä ruokapöydästä käsin.

Alkuruoaksi tilattiin etanoita. Tarjoilija toi pöytään epämääräiset pihdit ja haarukat, sillä etanat tulivat kuorrutettuina omissa kuorissaan. Tarjoilija kysyikin pöytään tuodessa, osataanko syödä niitä. No vastattiin, että osataan toki, muttei kerrottu, että juuri googletettiin miten ne kuuluu syödä kuorista. Kotona kun etanat on aina totuttu syömään kuorittuina etanapannulta. No eihän se ollut kummoinen operaatio. Hyviä olivat.

Viereisessä pöydässä istui vanhempi herrasmies, joka lähtiessään poikkesi juttelemaan meille. Hän kertoi hauskan tarinan ajasta, jolloin oli pitänyt ravintolaa Normandiassa. Kaksi ladya olivat kuulemma tilanneet osterita, tietämättä yhtään miten niitä syödään. Tarina ei tullut ihan ymmärrettyä, mutta hauskinta oli tuo elegantti vanha herra, joka tuli meille juttelemaan. 

Pääruoaksi söin ihanan lohisalaatin. Oli tosi hyvää, yksinkertaista. Lautaselle oli koottu salaattisekoitusta, kylmäsavulohta, verigreippiä, avokadoa ja uppomuna. Mukana paahtoleipää ja creme fraichea. Tuota teen kyllä kotonakin.

Päivän tarinat olivat siinä. Seuraavaksi taas sitten muotikuvia.

6 Comments

 1. Ihana Pariisi! ! Ja niin ihania ruokakuvia, että tuli ihan nälkä täälläkin!
  Olen käynyt Pariisissa pari kertaa ja jotenkin juuri tuo ravintolatunnelma ja syöminen, sellainen nautinnollisuus on jäänyt päällimmäisenä mieleen!
  Tottakai kaupat ja muotikin, mutta siinä mielessä maailma on aika samanlainen joka paikassa. Erot tulevat juurikin kaupungin fiiliksestä…
  Menen joukuna Saksaan ja siellä on taas ihan oma juttunsa, samaten kuin kevään lomakohteessa Lontoossa, joka on kyllä niin vastakohta Pariisista, ettei millään uskoisi niiden olevan aika lähellä toisiaan maantieteellisesti. Meidän nuoriso ihastui taas Lontoon vapaaseen, villiin ja sallivaan ja rentoon fiilikseen ihan kybällä;)
  Muotikuvia odotellessa!

 2. Pariisi on varmaan juuri sinun kaupunkisi, Anne! Olin itse siellä paljon nuorena opiskelijana, mutta nyt tosi harvoin. Aikansa kutakin. 🙂 Nuo satunnaiset kohtaamiset ovat usein niitä parhaita matkamuistoja, vai mitä? Terkut muuten Köpiksestä, olin eilisen siellä yhden ystäväni kanssa hömpöttelymatkalla.

 3. Pariisi -postauksesi ovat niin mahtavia. Näitä lisää! 🙂
  Olen lähdössä ensi kuussa Firenzeen ja Milanoon. Toivottavasti saan luotua samaa tunnelmaa blogin puolelle kuin sinäkin.
  Miia

 4. Anne

  Pariisissa on kyllä nimenomaan omanlaisesa taika tuossa ulkona syömisessä ja kahvilakulttuurissa. Ja se rentous minua viehättää. Tuntuu että siellä ihmiset on tosi ystävällisiä ja sosiaalisia. Pariisi on ehdoton lempparini kaikista kaupungeisa joissa on tullut käytyä.

 5. Anne

  Juu, Pariisi on mun kaupunki. Mulla meni pitkään ennen kuin kävin Pariisissa, matkustelin aina jonnekin muualle. No nyt on tullut käytyä monessa paikassa ja tosiaan Pariisi tuntuu omalta. Ja satunnaiset kohtaamiset on aina matkan suola. Niin ihanaa.

  Oi, teillä oli varmaan ihana Köpismatka!

 6. Anne

  Ui, ihana tulla sitten fiilistelemään vuoroin sun matkapostauksia!