Terveiset Pariisista, tänne on nyt sitten saavuttu. Ensimmäinen päivä alkaa olla takana, pikkuinen väsymys jo painaa, sillä viime yönä tuli nukuttua vajaat kaksi tuntia. Onkin hyvä hetki loikoilla hotellin sängyllä ja jakaa teille ensitunnelmat.

Kuvan näkymä on hotellihuoneemme ikkunasta. Miten viehättävä pieni aukio ja vilkas katu tuossa kulkeekaan. Tänään istuttiin kuvan kulmaravintolassa Pariisia fiilistellen. Kun ei ollut mihinkään kiire, oli aikaa tarkkailla kaikkea ympärillä. Kyllä taas ihailimme tyylikkäitä ihmisiä.

Kuvitelkaa tämä:

Kaunis vaalea pohjoismaalaisen näköinen nainen, raskaana ja kauniin hyvinvoivan näköisenä. Vaaleissa hiuksissa luonnollisia raitoja ja koko kampaus huolettoman huoliteltu. Hän oli pukeutuneena vaaleansiniseen ohuin raidoin kuvioituun paitaan (väljään miesten paidan tyyliseen), paitis oli auki, hihat käärittyinä. Alla ohut vaaleanharmaa meleerattu t-paita syvään uurretulla v-kauluksella. Jalassa farkut, kengät mustat Birckenstockit ja olalla keikkui tummanharmaa Givenchyn pikkulaukku. Ranteessa kaunis klassinen kello, jossa pyöreä kellotaulu valkoisella pohjalla ja tummanruskea nahkaranneke, sormissa muutama ajaton kultasormus. 

Tämä raikkautta ja tyylikkyyttä hehkuva kaunotar istui ulkona nautiskellen lounaastaan, samalla kirjaa lukien. Välillä hän sujautti aurinkolasit päähän. Ne olivat pyöreähköt malliltaan, sangat läpinäkyvää muovia. 

En voinut kuin ihailla häntä ja sitä fiilistä miltä kokonaisuus näytti ympäristöineen kaikkineen. Kaiken tulevan muotiviikkoväen vastapainona, saan hirmuisesti inspiraatiota juuri tuollaisesta iättömästä ja eleettömästä eleganssista.

Tuntui, että tästä se taas alkaa – inspiroiva matka monellakin tapaa.

Meidän hotelli on tosi kiva. Hyvällä ja kauniilla paikalla. Huone on aika pieni, mutta nätti sisustus ja siisteys korvaavat koon. Meille oli ensin varattu suurempi huone pihan puolelta, mutta halusimme mielummin kadun puolelle, vaikka jouduimme tinkimään tilan suhteen.

 Hotellin ikkunalla kukkii kirkkaanpunaiset pelargonit. Ihanan näköistä!

 Kun kääntää pään oikealle ikkunasta, näkyy tuollaista.

Ostoksillakin jo kävin. Nimittäin herkkuostoilla. Meillä on tapana ostaa hotellihuoneeseen naposteltavaksi viiniä ja juustoja. Tällä kertaa eksyinkin ihan mielettömän ihanaan ruokapuotiin. Causses-niminen kauppa oli täynnä mitä ihanimpia herkkuja, sisustus mielettömän houkutteleva. Menin ihan sekaisin. Onneksi sain kuitenkin ostettua jotain, vaikka olisin halunnut kaiken mitä siellä oli tarjolla. Menen lähipäivinä sinne uudelleen kameran kanssa. On ihan pakko kuvata tuo paikka teille.

Tässä ostokset. Herkut on suurimmaksi osaksi jo nautittu. Hyvää oli.

Nyt taidan lopetella tältä erää. Palataan heti aamulla, silloin olen ajastanut teille vähän ostosvinkkejä. Ja ei huolta, täältä on tulossa päivittäin Pariisi-kuulumisia ja kuvia.

Tähän loppuun vielä muotiviikkotunnelmia Mc Coolpoolin kuvaamalla videolla – tuollaista odotettavissa huomisesta alkaen.

12 Comments

 1. Oh aivan ihanalta vaikuttaa. Voin vain kuvitella kaikki tyylikkäät ihmiset kaduilla ja kahviloissa. Aivan mahtavaa loma(työ) matkaa teille !

 2. Katsoin Petrin videon ja tuli mieleen, että olisi mielenkiintoista lukea postaus, jossa analysoinnin tavoin valottaisit tätä muotiviikkojen huumaa meille, jotka olemme sekä käytännössä että ehkä hieman ymmärryksenkin tasolla kaukana asiasta.

  Olen ulkoisen tyylini suhteen harkitseva ja myönnän esteettisten seikkojen menevän käyttömukavuudenkin edelle, mutta kaltaiseltanikin jää muotiviikkojen fashionistojen bongailusta hieman kysyvä olo…

  Vai onko se nyt vain niin, että toinen lähtee Sveitsiin laskettelemaan, on aamuisin innoissaan päästessään laskemaan rinnettä ja hyvä olo hellii sisuksia koko päivän rinteessä, ja vuoden mittaan kotona voi palata mielessään tuohon auvoiseen matkaan – kun toinen lähtee nauttimaan vaikkapa Pariisiin muotiviikkojen trendejä tulvivista kaduista, on aamuisin ekstaasissa kun pääsee kameran kanssa ihmisten pariin jne.?

  Olisi tosiaan mielenkiintoista (kuvien lisäksi) lukea aiheesta kunhan olette rauhassa kotiutuneet!

 3. aaaaah ja ooooh. Niin inspiroivaa. Sun kuvailema nainen kuulosti tosi ihanalta, oli tosi kiva lukea!

  Hyvää reissua! <3

 4. Jee, ihanaa, että olet siellä! Olen kaivannut Pariisi-postauksiasi. Nauttikaa!

 5. Anne

  Oi, voisin jossain vaiheessa yrittää tehdä tuollaisen postauksen. Kiitos toiveesta.

 6. Anne

  Hän oli 🙂 ja sellaisia näki vielä lisääkin. Mikä inspispläjäys!

 7. hei, missä hotellissa asuitte? Suunnittelen matkaa Pariisiin ja kuvasi hotellista näyttävät mukavilta… Ihania asukuvia, toivottavasti postaat kaikki kuvasi 🙂 Leena

 8. Anne

  Asuttiin Hotel Lorette de Operassa. Suosittelen!
  Ihan kaikkia tuhansia kuvia en taida postata, mutta paljon kyllä 🙂