Pääsin inspiroitumaan oikein kunnolla syysmuotiin, kun poimin tähän Sokos-yhteistyöpostaukseen joitakin syksyn vaateuutuuksia. Syysmuoti innostaa minua aina erittäin paljon, silloin voin pukeutua ehdottomiin lempivaatteisiini, kuten neuleisiin, college-paitoihin, villakangastakkeihin ja nilkkureihin.

(college R/H / kamelin sävyinen villatakki Tommy Hilfiger / kolme alinta neuletta Filippa K)

Tiedättehän innostukseni neuleisiin, se pysyy varmasti aina. Olenkin aivan innoissani siitä, että tänä syksynä valikoima on tavallistakin runsaampaa, sillä neuleet ovat juuri nyt muodin suosikkeja. Erityisen trendikästä on ribattu pinta, mutta tietysti kaikki neulevaatteet, hameita ja housuja myöten ovat kuumaa kamaa.

Filippa K:n tukevassa neuleessa on mielenkiintoisia koristesaumoja, harmaa meleerattu ribbineulos on tosi kauniin hiilen sävyinen.

Ihastuin ihan älyttömän paljon tuohon Espritin ohueen villakangastakkiin. Se on kevyt ja vuoreton, sopii mainiosti näille lämpimille syyssäille. Alle menisi nyt mainiosti vaikkapa t-paita ja seuraksi kapeat farkut. Leikkaus on hauskan pallomainen, sopii monelle vartalotyypille. Ja eihän noita harmaan kauniita sävyjä voi kun ihailla.

Filippa K:n jättikokoiseen ja pehmoiseen neuleeseen ei voi olla kiinnittämättä huomiota. Heleä pastellinen helmenharmaa on taas osoitus harmaan laajasta väriskaalasta, se voi olla myös herkkä. Tekonahkahousut ovat Mexxin ja upeat nilkkurit J Lindebergin. Jos olet etsimässä oikeita luksusnilkkureita, kokeilepa tuota kenkää. Raaskin hädin tuskin vetää kengät pois jalasta, niin ihanat ne olivat.

Työpukeutumisessa housupuvun monikäyttöisyys on lyömätön, tässä Tiger of Swedenin kuivapintainen villasekoitehousupuku. Bleiseriä ja housuja voi yhdistellä erikseen ja yhdessä. Tyyli on muunnettavissa rennosta superasialliseen, tämä käy näppärästi paita- ja kenkävalinnalla. Alla J Lindebergin ylellinen t-paita, jonka selkäosassa on harsomainen ohut raita. 

Ihana kynähame. Alan oivaltaa hameiden nerokkuuden nyt kun olen niitä sovitellut eri yhdistelmissä. Sokoksella on tosi hyvä valikoima kapeita kynähameita, melkein jokaisella merkillä on useita vaihtoehtoja. Suosikikseni nousi tämä Mexxin vetkoketjukoristeinen hame. Helman kaarevuutta voi säädellä vetoketjun avulla. Yhdistin hameeseen Filippa K:n pehmeän persikkaisen puuvillapaitapuseron ja matalat Kaiion nilkkurit. Pidempi helma ja matala kenkä on taas kokeilemisen arvoinen yhdistelmä.

Kaiion yksinkertaiset matalat nahkanilkkurit ovat muuten tässä kuussa S-Etutuotteena. Tällaiset monikäyttökengät ovat hyvä valinta syyspukeutumiseen. 

Syksyisiä vaatteita on ihana hypistellä ja fiilistellä. Harmaan, mustan ja valkoisen perustalle on hyvä rakentaa toimiva syysvaatevarasto. Kun lisää joukkoon hyppysellisen tehostevärejä, jotakin karvaista, vähän kimaltavaa ja laadukkaat asusteet, on varustautunut enemmän kuin hyvin tulevan pimeän vuodenajan pukeutumishaasteisiin.

Laadin syysmuodista pienen muistilistan myös Sokoksen sivuille, kurkkaa muistiinpanoni tästä.

”yhteistyö”

14 Comments

 1. Nyt tuli kyllä sellainen garderoobi, että ottaisin oikeastaan kaikki – paitsi paitapuseron, joita en osaa ollenkaan käyttää ja keinonahkahousut, jotka eivät tälle takamustolle sovi – tai ehkä sittenkin tuollaisen tarpeeksi väljän ja pitkän neuleen kanssa;) Väriskaala upea!

 2. Mitä tarkoittaa kuivapintainen kangas? Tai mikä / minkälainen on sen vastakohta?

 3. Mä niin rakastan syysmuotia!
  Aivan ihania kaikki nämä vaatteet, ja nuo nilkkurit!! J Lindebergin nilkkurit, AIVAN täydelliset, ne oikein huutaa mun nimeä (ja varmaan monen muunkin 😉 )

 4. Millaista mitoitusta tuo Espritin takki on? Olisiko mahdollista nähdä sinun päälläsi se? Oversized-malleista päädyn aina ottamaan kokoa pienemmän, koska muuten tunnun hukkuvan niihin. Mukavan väljiä ne tuntuvat silti aina olevan, vaikka 40(-42) kokoisena 38 kokoa tällaisissa käytänkin. Täytyy mahdollisesti käydä kokeilemassa paikan päälläkin, kun sopisi juuri tällaisille keleille.

 5. Anne

  Aivan mahtava jos tämä setti kolahti 🙂 Paitapusero on muuten sellainen, että siinä joko viihtyy tai ei. Itsekin huomaan käyttäväni niitä tosi harvoin, vaikka minusta paitikset ovat kivan näköisiä. Kuule sun täytyy ehdottomasti kokeilla tuollaisia nahkapöksyjä, yhdistät niihin lantion peittävän yläosan, varmasti sopii.

 6. Anne

  Kuivapintaiseksi nimitetään sellaista kangasta, joka on kudottu tosi kierretystä langasta, eli kankaassa ei ole yhtään nukkamaista tai karvamaista pintaa, vaan se on aivan sileä. Näin ainakin itse olen oppinut 🙂 Etenkin ohuista sileistä villoista käytetään tuollaista nimitystä. Vastakohtana on vaikkapa villaflanelli tai tweed, molemmissa pinta on pehmoisempi ja karvaisempi.

 7. Anne

  Sanos muuta! Osta osta 🙂 ovat tosiaan mielettömät. Juuri sellaiset, joihin pakostakin kiinnittyy katse, niistä näkee heti, etteivät ole ihan mitkä vaan nilkkurit.

 8. Anne

  Sama täällä, kerrostaminen ja pehmoiset kankaat tummahkoinen väreineen uppoavat. Niinpä, nuo nilkkurit on kyllä aikamoiset! 🙂

 9. Anne

  Tuo Espritin takki on tosiaan väljä, siinä ei ole varsinaista hartialinjaa, vaan se putoaa käsivartta vasten, takki ei kuulu myötäillä vartaloa. Helmaa kohti malli kapenee. Kokeilemalla löytyy oikea koko, mutta olen yleensä sitä mieltä, että jos malli on väljä, pitää se väljyys vähän näkyä päälläkin, eli melkein normaali oma koko olisi hyvä valinta. Käy ihmeessä kokeilemassa, ihastuin itse siihen kovasti. Saapa nähdä käynkö kotiuttamassa itsellenikin tuollaisen 🙂

 10. Saisko pikaisen Turku Quo Vadis-listan, eli minne mennä kun on lauantain Turussa ilman lapsia? Vihdoinkin, pitkästä aikaa 😀 Aikaa Turussa asumisesta ja keskustassa liikkumisesta noin 10v. Brahen kellariin syömään, vai onko parempaa ehdotusta? Kiva kahvila? Vaatekauppa? Sisustusliikkeet? 🙂 (ei biletystä, vaan rauhallista hengailua päivällä)

 11. Ihania syysjuttuja! Hassua, möin just kirppiksellä samanlaisen Tiger of Swedenin harmaan bleiserin… Filipan iso neule on taas kummitellut siitä saakka, kun näin sen merkin omilla sivuilla,se on aika upea! Uskalsin tilata sen, kun näin kuvasta sen päälläsi.

 12. Kiitos kenkävinkistä! Kävin tänään kotiuttamassa nuo Kaiion nilkkurit – mainiot peruspopot 🙂

 13. Anne

  Voi kun kiva kun tulit huikkaamaan että ostit ne 🙂 on aina kiva kuulla palautetta postauksista, tulee erityisen hyvä mieli kun vinkistä on ollut iloa. Ovat kyllä mainiot yksinkertaisen tyylikkäät popot.