Saanko esitellä teille mun uudet kunnolliset rillit. Vihdoin ja viimein sain hankittua ajan tasaiset lasit itselleni. Kävin useammassa liikkeessä katsomassa kehyksiä, tiesin aika tarkkaan mitä haluan. Minua miellyttää yksinkertaiset ja suhteellisen kookkaat mallit. Mielestäni sellaisilla kapeilla linsseillä tulee helposti vähän tätimäinen vaikutelma. Halusin reippaat ja nuorekkaat rillit. Tärkeää oli myös yksinkertaisuus, sillä en halua säväyttää rilleillä, eli kaikki timangit ja muut yksityiskohdat olivat poissuljettuja.

Päädyin Tigerin laseihin. Heti kun laitoin sangat päähäni, ne tuntuivat omilta.

Lasit ovat äkkiseltään katsottuna aika tummat, pehmeän sävyiset. Vaalensin vähän kuvaa, jotta todellinen väri pääsee paremmin esille. Etuosa on kauniin armyvihreä, joka siis oikeasti näyttää tumman ruskealta. Sivusangat ovat ruskeaa kilpikonnakuviota. Sivussa oleva metallinen logo ei ole niin mieluinen, mutta onneksi se näyttää enemmän saranalta.

Onpa kivaa kun näkee selvästi, vaikka nyt vielä vähän keinuttaa ennen kuin alkaa tottua uusiin arvoihin. Tosi piristävää saada uudet lasit. Asukuvissa tulette sitten näkemään miltä lasit näyttävät in action.

Asiasta muuten ihan toiseen. Unohdin tänään kameran kotiin ja kuvasin nämä työpaikan laatikosta löytyneellä vanhalla Canonin G-10-kameralla. Kun aikanaan sain sen olin ihan innoissani, se oli ensimmäinen askel ennen ekaa järkkäriä. En yhtään ymmärtänyt kameran säädöistä mitään ja syytin aina huonoa kameraa kuvan laadusta. No nyt kun osaan jo vähän käyttää kameran toimintoja, huomasin, että sillähän saa ihan ok jälkeä aikaan. Eli suosittelen opettelemaan kameran säätöjä, ennen kuin syyttää kameraa suhruisista kuvista, heh. Eihän nämä mun täyskennoiselle vertoja vedä, mutta oikein hyvät kuvat, vai mitä.
 
Millaisista silmälaseista sinä pidät?

2 Comments

  1. Minusta silmälasien hankinta on aina jotenkin haasteellista, etenkin kun minulla on "matala" nenä. Siksi en millään jaksaisi lähteä etsimään uusia, joten nykyiset ovat olleet käytössä luvattoman kauan. Kivannäköiset ja omantyylisesi rillit olet löytänyt! Noi logot ovatkin aina haasteellisia, nykyisissäni on se mainio puoli, että logo on vain sisäpuolella.

  2. Nenu aiheuttaa minullekin ongelmia silmälasien hankinnassa. Pitää olla aina ns. nenätyynyt,koska on niin pieni ja kaponen klyyvari. Onneksi sellaiset saa laitettya sankoihin,joissa ei valmiina ole. Juuri hankin Hilfigerin sangat joissa on suurin piirtein samat värit kuin sinunkin uusissa hankinnoissa,mutta päinvastoin eli aisat ovat vihreät 😉 Mallikin aika lailla sama!
    Kuluja tulee meikäläiselle aina hurjasti,kyseessä nykyään monitehot,kun on jo ikää.( Tosin olin vasta 3-4v. kun sain ensimmäiset lasini. Olen siis pitänyt kakkuloita kauan) Mutta hionnat ym. tuovat aina laseilleni hintaa. Onneksi osamaksu on keksitty!