Olen saanut ilokseni tehdä yhteistyötä kotimaisen Arelan kanssa. Hehän ovat erityisen tunnettuja laadukkaista kasmirneuleistaan. Keväällä kokeilin merkin uusia puuvillavaatteita ja nyt syksyn tullen sain itselleni ihanan ylellisen ja pehmoisen kasmirneuleen, Laine Sweaterin.

Ei tarvitse varmasti erikseen mainita, että tämä neule on täydellisesti minun makuuni. Rakkauteni perusneuleisiin on ollut aina ja tiedän, etten tule koskaan tällaisiin kyllästymäänkään. Parhaita asioita yksinkertaisissa ja laadukkaissa neuleissa on pitkäikäisyys, sekä laadun, että mallin puolesta. Tätä Laine Sweateria on saatavilla useissa ihastuttavissa värisävyissä ja voitte uskoa, että oman neuleeni värivalinta oli aika vaikea. Ensin tartuin ihan täydelliseen harmaaseen, sitten mietin ajatonta mustaa, kenties hentoa roosaa… No taidan tosiaan olla Lady Beige, sillä valintani osui tällä kertaa kauniiseen beigen sävyyn.


Tässä muutama erilainen asu jonka kokosin tuon ihanan neuleen ympärille.

Olen päättänyt opetella käyttämään enemmän hameita. Yksinkertainen kasmirneule käy yhdistää joko tällaiseen rentoon hameasuun, tai toisaalta vaikka juhlaan. Hieno neulepaita asustaa upeasti myös vaikkapa leveää taftihametta, asun voisi koristaa näyttävällä statement-kaulakorulla. Myös mekon päälle voi sujauttaa kevyen neulepaidan.

Tässä asussa nahkahousut antavat kontrastia lämpimälle villalle. Asusteilla simppelistä kokonaisuudesta tulee näyttävä.

On muuten ihana asioida pienessä putiikissa, kuten Arela, sillä siinä on ihan erityistä että tuotteet pakataan kauniisiin pakkauksiin. Olen aivan ihastunut heidän logoonsa, joka koristaa mm. tuota paperikassia ja samoin yhtä lempparicollegeani, Riley Sweatshirtiä.

Tästä rennon tyylikkäästä asusta tuli suosikki kertaheitolla. Valkoinen paitapusero raikastaa neuleen ja antaa sille taas uudenlaista ilmettä.

Minulla on Laine Sweaterista koko XS, mielestäni malli on erittäin onnistuneesti mitoitettu. Koko on istuva, mutta siinä on tarpeeksi väljyyttä, kuten perusmallisessa neuleessa kuuluukin olla. Neuvon siis valitsemaan oman normaalin koon.

Arelalla on muitakin aivan ihania neulemalleja. Vähän väljempiä ja pidempiä tunikoita, ihana vyötettävä neule, neulosbleiseri jne. Lisäksi unelmaisen pehmeitä pipoja ja huiveja.


Arelan liikkeissä voit huollattaa heiltä ostetut neulevaatteet. Nyppyjen poisto, pesu ja höyrytys maksaa 25 €. Tarvittaessa he myös korjaavat neuleita, tällöin hinta-arvio annetaan liikkeessä.

Laadukaskin kasmirneule on ominaisuuksiltaan sellainen, että siihen saattaa tulla nyppyjä, varsinkin alkuvaiheessa. Paras tapa poistaa nypyt on joko nyppiminen tai erityinen kasmirkampa (näkyy ylemmässä kuvassa). Testailin tuota kampaa vanhempaan neuleeseeni ja se vaikutti tosi kätevältä. Missään nimessä ei kannata käyttää leikkuria tai nypynpoistajaa, ne voivat tehdä reikiä herkkään neuleeseen.

Muistathan aina säilyttää neuleet ilmavasti ja puhtaina. Tuuletus on tärkeää, kasmirvaatetta ei kannattaisi myöskään käyttää monta päivää peräkkäin, lepo tekee sille hyvää. Hyvällä hoidolla laadukas kasmirneule kestää käyttöä pitkään.

Arelalla on omat myymälät Helsingissä ja Tampereella, mutta tietysti heidän nettikauppansa palvelee missä tahansa asuvia. On aivan ihana ostaa suomalaisia upeita tuotteita.

”yhteistyö”

22 Comments

 1. Hienoja yhdistelmiä olet neuleesta kehittänyt. Mukavaa perusklassista vähän uudella tavalla.

  Anteeksi epäkohtelias kysymys, mutta miten pitkä olet? XS-kokoisen neuleen hihat näyttävät päälläsi kuvissa aika pitkiltä. Olen jostain luullut sinun olevan aika pitkä, yli 170cm ja siksi ihmettelen hihan pituutta Arelan neuleessa. Itse olen lyhyt, niin siksi kyselen, jos XS on kovin pitkähihainen.

 2. Pidän itsekin valtavasti Arelan neuleista. Harkitsen tuon samaisen beigen neuleen hankintaa. Mun suosikko on tuo valkoinen paitis + neule + farkut = pistämätön asu!

  Yt,

  JohannaKL

 3. Ainakin minuun iski tämä neule. Harmi kun Oulusta pitkä matka ostoksille mutta täytyy tsekata nettikauppa.
  Tuula

 4. Ihana neule! Minä taidan lainata tämän postauksen ideaa käyttää laadukasta, yksinkertaista neuletta kellohelmaisen hameen kanssa. Olen miettinyt, miten voisin kesyttää yhden leveän, suht juhlavan hameeni arkeen, ja se taitaa onnistua juuri kauniilla neuleella. Kiitos inspiraatiosta! Täytyy poiketa Arelan myymälään, sillä Arelan collegepuseronkin hankinta kutittaa kovasti. 🙂

 5. Kasmir on kyllä paras talvimateriaali! Minulla on joku hotellikampa nyppykampana :). Mulla on myös välillä mielessä hameiden (tai oikeastaan mekkojen) käytön lisääminen, mutta aina se vaan jää. Tropiikkilomilla käytänkin kyllä melkein vaan mekkoja.

 6. Aivan mielettömän ihana asu tuo ensimmäinen kynähameen kanssa!! Kivoja kyllä muutkin. 🙂 Onko muuten Arela sama, joka oli aikoinaan nimeltään ArelaLizza? Tai siis pakko olla, koska nekin oli Tampereelta…

 7. Ihania asukokonaisuuksia. Arelalla on kauniita ja laadukkaita tuotteita.

  Logosta puheen ollen: minusta se on todella kauhea. Synkkä ja uhkaava – en tiedä, mistä nappaan nämä mielleyhtymät. Tuleeko minulle siitä mieleen hakaristi? Mutta nämä ovatkin mielenkintoisia asioita. Mutta ajattelen, että ei logo tuotteita pahenna.

  Katriina

 8. Blogisi myötä tutustuin Arelan kollareihin ja täydellinen sellainen harmaa onkin päällä. Nuo neuleet vaikuttivat hyviltä nekin, vaikkakin tosi hintavilta. Harmaa neule olisi kyllä hakusessa…

  Osaatko muuten suositella hyviä farkkuja? Minun pitäisi ostaa jotain työhön sopivaa. En tiedä mistä lähtisin edes etsimään. :-/

  Mukavaa sunnuntaita!

  t. Mimi

 9. Miten valitsen työfarkut – vosi olla hyvä postausidea.

  Yt,

  JohannaKL

 10. Ihania asuja jälleen. Kyllä nuo farkut näyttävät olevan sinun juttusi—– paitiksen ja neuleen kanssa tyylikkään rento valinta. Ihania vinkkejä taas itsellenikin arkipukeutumiseen:) Pauliina

 11. Anne

  Oon ihan hekumoissa tuosta neuleesta, tosi tyytyväinen siihen 🙂

 12. Anne

  Onneksi ei ole hätää, kun voi tilata heidän nettikaupasta 🙂

 13. Anne

  Perusneuleiden nerokkuus piilee juuri siinä, että ne voi pukea minkä tahansa setin kanssa ja toimii aina. Eivätkä mene ikinä pois muodistakaan 🙂

 14. Anne

  Mä pakotan itseni pitämään helmoja tänä talvena. Onneksi nyt on muodikasta suosia midiä, se sopii mun kintuille parhaiten 🙂

 15. Anne

  On sama yritys 🙂 Mäkin tykkäsin kaikista noista asuista, varmaan tulen käyttämään kaikkia komboja.

 16. Anne

  Niin on! Ja kasmir on superhyperihana materiaali, kun kerran kokee sen, niin jää koukkuun 🙂

 17. Anne

  Arela on hieno suomalainen merkki, pidän heidän tyylistään, ei liikaa vaihtoehtoja ei liikaa erikoisuutta, hiljaista luksusta.
  Ai että, mun mielestä tuo logo on jus upea 🙂

 18. Anne

  Ihana kuulla, että olet löytänyt lempparikollarin. Ajattelen että tuollainen arvokkaampi neule ostetaan pitkäksi aikaa. Jokaisella käyttökerralla siitä myös nauttii. Mielummin arvokas neule, kun pari kertaa ulkona syömässä ja yksi edullinen neule 🙂

  Mä tykkään tällä hetkellä ehdottomasti eniten Sokoksen valikoimissa olevista Dieselin Skinzee-pillifarkuista. Ovat niin napakat ja ryhdikkäät päällä, silti mukavat!

  Ihanaa energistä viikkoa!

 19. Anne

  Jei, pistän korvan taakse. Olethan tsekannut mun elokuisen farkkupostauksen!

 20. Anne

  Juu, farkut on mun juttu 🙂 Ihana kuulla että sait vinkkejä!