Tiedättehän intohimoni asetelmien rakenteluun. Teen sitä työkseni, mutta tykkään somistella myös kotona – tietty. Minulta kysellään monesti neuvoja erilaisten sommitelmien ja ryhmittelyjen rakenteluun. Mielelläni neuvonkin asiakkaita luomaan sen viimeisen silauksen kotiin.

Tärkein neuvo sekä asetelmien tekemisessä, että missä tahansa esillepanossa on ryhmittely. Kokoa esineistä, huonekaluista, tauluista tms. yhtenäinen tiivis kokoelma. Jätä tilaa ryhmän ulkopuolelle. Ryhmittelyllä tunnelmasta tulee aina parempi. Pieneenkin tilaan saa ilmavuutta, jos siellä täällä on tyhjiä kohtia. Toisaalta suuremmassa tilassa avaruutta voi häivyttää kutsuvilla kokoonpanoilla.

Muistin tehneeni muutamia vuosia sitten blogiin jonkinlaisen asetelmapostauksen. Siinä kerron vähän tarkemmin tason päälle rakennettavasta asetelmasta.

Kolmessa vuodessa ei vinkit ole vanhentuneet. Eli voit käydä lukaisemassa asetelman rakentamisesta tästä.


Oletko sinä ryhmittelijätyyppi?

4 Comments

  1. Ilman muuta! Tykkään, että asetelmissa on taidettakin niin kuin kuvassasi. Pidätkö muuten osan esineistä "varastossa" ja otat esille vain ajoittain?

  2. Heippa!
    Mua kiinnostaa kovasti tuo kolmannessa kuvassa esiintyvä matto. Minkä merkkinen se on?

  3. Anne

    Taide on minusta tärkeä elementti sisustuksessa. Oli se sitten vaikka omien lasten piirroksia tai arvotaidetta, ihan sama. Juu, osa kamoista on varastossa tai siis kaapissa. En pidä esillä kaikkea, minusta on kiva vaihdella juttuja. Ja toisaalta kiva hankkia välillä uuttakin piristettä, eli joutuu pakostakin säilömään vanhempia. Sitten niitä on taas kiva kaivaa esille.