Ihanat pimeät ovat täällä. Ihanat siksi, että saa tunnelmoida erilaisilla valoilla. Me oltiin etsitty terassille oikeanlaista tunnelmavaloa ties kuinka kauan, kunnes muistin Fatboyn. Heillähän on ollut jo tovin valikoimissaan ulos sopiva Edison-valaisinsarja. Sarjaan kuului aiemmin kookas jalkavalaisin ja pikkuinen ladattava pöytävalaisin. Nyt Edisoniin on tullut uutena myös kookas pöytävalaisin, Edison The Medium, joka onkin juuri sitä mitä olemme hakeneet. 

Meillä tuo Edison on sijoitettu terassille Kartellin Bubble Club-nojatuolin viereen sivupöydälle. Nurkkaus on tosi kodikkaan näköinen, jopa vähän hassu, sillä se näyttää kun oltaisiin tuotu sisäjutut ulos. Nämä kaikki ovat kuitenkin ulkokäytössä kestäviä.

Edisonia käytetään hauskan punaisen kaukosäätimen avulla. Isäntä arvostaa tietysti kaukosäädintä ja malli on sellainen, josta me naisetkin ymmärrämme jotain – eli päälle ja pois. Valaisin antaa illalla ihanasti ja tehokkaasti valoa ympärilleen, mutta siis jos haluaa polttaa vaikkapa kynttilöitä, voi valon määrän himmentää. Lisäksi kaukosäädin mahdollistaa valon sytytyksen ja sammuttamisen ulko-ovelta, kun valaisin on kuitenkin kauempana terassilla.

Valaisimessa on led, joten vaikka sitä pitää pimeään aikaa koko illan päällä, se vie vähän sähköä. Tällainen valonlähde on mielestäni paljon pehmoisampi ja tunnelmallisempi, kuin terassin katossa kiinteästi olevat kattolamput. Niitä ei pidetä juuri koskaan päällä. Pimeään aikaan on tosi ihanaa, kun terassi on tunnelmallisesti valaistu. Kuvailen vielä jossain vaiheessa teille valaisimen käytössään, eli miten valo näkyy pimeällä. 

Lopuksi vielä meidän pienet fiilistelijät. He nautiskelevat pihasta ja ovat aina tunnelmoinnissa mukana.

Minkälaisista valaisimista te pidätte terassilla?

6 Comments

 1. Kiinnostava juttu! Meillä ei ole mitään muuta kuin jo rakennusvaiheessa laitettu kiinteä valaisin. Olen hiukan pelkuri noiden ulkovalojen kanssa, mutta tämä tuntuu kyllä kivalta!

 2. Anne

  Tuo on aika kätevä, kun sen voi siirrellä sopivaan kohtaan aina tarvittaessa. Tietty vaatii sähkön, mutta onhan ulkojatkojohdotkin keksitty. Itse valaisimessakin on aika pitkä johto. Suosittelen 🙂

 3. Anne

  Tuo on kyllä kiva valaisin ja koko kätevä. Tosin nyt vähän tekis mieli sitä suurempaakin 😉

 4. Olen harkinnut Fatboyn Edisonin pientä versiota, mutta tämä isompi menee vakavasti pohdintaan. Kuulisin mielelläni kestävyydestä siinä vaiheessa, kun sinulla on kokemuksia.

  Hankimme keväällä Tipicosta valokuution terassille, jonka kevään ja kesän siitepölyt värjäsivät melkein pysyvästi. Lopullinen isku valaisimelle oli paahtava aurinko ja pinnoite kului puhki. Harmillista, että ulkokäyttöön kestävä tuote ei osoittautunut kestäväksi.

 5. Anne

  Se pieni on vähän kuin pöytäkynttilä. Mutta tämä kookas pöytävalaisin antaa jo kivasti valoa ja tosiaan on himmennettävissäkin. Meillä tuo on nyt ollut vajaat parisen kuukautta taivasalla, terassin reunalla, johon ei ihan katto yllä. Ei siinä näy mitään merkkejä sään vaihteluista. Täytyy seurata tilannetta. On tosiaan harmillista, jos ulkokäyttöön sopiva valaisin hapertuu auringossa. Tosin moni näistä ei ole ihan joka sään kestäviä kuitenkaan, kun olosuhteet suomessa ovat niin äärimmäiset.