Sain Nespressolta haasteen kuvata meidän aamiainen, jossa Nespresson kahvit ovat mukana. Sehän ei ole vaikeaa, sillä juomme joka aamu Nespressoa. Sain aikoinani heiltä Maestria-kahvikoneen ja sen jälkeen normikahvinkeitin säilöttiin jääkaapin yläkaappiin. 

Sunnuntai on viikon ainoita päiviä, jolloin saa nukkua myöhään ja on aikaa nauttia aamupala pitkän kaavan mukaan. Liian harvoin tulee kuitenkin satsattua sunnuntaiaamiaiseen kattauksesta lähtien. Olikin mukava saada sysäys tällaiseen haasteen muodossa. Osallistumispalkkioksi sain lisää laseja meidän jo olemassa olevaan Nespresso-lasikokoelmaan, sekä tietysti myös täydennystä kahvikapselivarastoomme.


Levitin pöydälle luonnonvärisen pellavaliinan ja otin esille kankaiset servetit. Tekstiilit tuovat heti erityistä tunnelmaa ja kodikkuutta kattaukseen. Tuona sunnuntaina ulkona oli harmaa ja sateinen ilma, joten aamupäivälläkin sisälle saattoi luoda tunnelmaa kynttilänvalosta. 

Herkuttelimme perinteisen kaavan mukaan. Pöydästä löytyi sämpylöitä, leikkeleitä, salaattia, kananmunia, jogurttia, mysliä ja hedelmiä. Aamukahvina juomme useinmiten suuret lasilliset maitokahvia. Tällä kertaa maitokahvi sai makua kanelikoristuksesta.

Koska aamulla tarvitsen tosi paljon kahvia, ei pitkän aamiaisen jälkeen voimakas espresso ole yhtään liikaa. Lempeän maitokahvin jälkeen siitä saa vielä sen ekstrakahviboostin. Isäntä hoitaa meidän kahvitilaukset ja viimeksi lähetyksestä löytyi myös Nespresson herkullisia keksejä. Ovat muuten mitä parhaimpia lisukkeita jälkkärikahvin kylkeen. 

Nespresso-kahveista suosikkejamme ovat lungoista Linizio ja Fortissio, sekä espressoista Volluto, Dulsao do Brasil ja Rosabaya de Colombia.

Aamukahvi aloittaa minun päiväni!
”yhteistyö”

17 Comments

 1. Hei,
  tätä postausta olenkin jo odottanut, kiitos!
  Todella herkullinen aamiainen ja kaunis kattaus.
  Mukavaa viikkoa ja kohtahan on jo seuraava sunnuntai ja hieman paremman aamiaisen aika. 🙂
  -Minna

 2. Anne

  Minna lisään sun kommentin tähän näin, jostain syystä blogger hävittää kommentteja ennen kuin ne ennättävät tänne.

  Hei,
  tätä postausta olenkin jo odottanut, kiitos!
  Todella herkullinen aamiainen ja kaunis kattaus.
  Mukavaa viikkoa ja kohtahan on jo seuraava sunnuntai ja hieman paremman aamiaisen aika. 🙂
  -Minna

 3. Sunnuntaisin on aikaa kattaa kauniisti. Ihana kattaus ja loistava aamiainen kaffeineen.

 4. Hihittelin itsekseni, kun mietin että kumpi tuoli on talon rouvalle 🙂 Kuningatar 🙂 Ihanan näköistä!

 5. Oletteko muuten maistaneet Lidlin jalkapallosämpylöitä? Ovat kyllä todella maistamisen arvoisia! Mukavaa päivän jatkoa!:)

 6. Viikonloppu- ja hotelliaamiaiset ovat parasta, vaikken kahvia juokaan! Jasmiiniteetä sen sijaan kuluu. Mitä ihmettä nuo jalkapallosämpylät ovat? 🙂

 7. Ns. jalkapallosämpylät ovat Lidlin paistopisteen sämpylöitä, joiden pinnassa on jalkapalloa muistuttava kuvio. Kannattaa kokeilla! Itse ainakin pidän paljon rapeasta kuoresta ja pehmeästä sisuksesta. Eivät ole ihan "höttöä". Vehnää tummempia…

 8. Kaunista! Miten te muuten säilötte kapselit? Olen yrittänyt keksiä hyvää tapaa, jotta tietäisi kuitenkin mikä kapseli on mikäkin, mutta samalla ne olisivat kauniisti. Vinkkejä?

 9. Anne

  Minnalle kiitos kommentista, en tosiaan tajua mihin se hävisi. Kerran ennenkin kävi noin.

  Juu, kohtahan se sunnuntai taas saapuu 🙂

 10. Anne

  Niin on 🙂 pitäisi vaan useammin kattaa, eikä aina istahtaa sohvannurkkaan 🙂

 11. Anne

  Ei olla maisteltu. Syödään äärimmäisen harvoin tuollaisia sämpylöitä, yleensä vaan ruisleipää. Mutta kun oli kyse erityisestä herkuttelusta, ostin (kun en kerennyt leipoa) vaaleita sämpylöitä. Mutta testaanpa joku kerta noita Lidlejä. Mukavaa loppuviikkoa!

 12. Anne

  Eikö 🙂 ja eihän sillä juomalla ole väliä, vaan hetkellä.

  Jalkapallosämpylät kuulosti jänniltä, täytyy joskus testata.

 13. Anne

  Meillä on String-hylly keittiössä, siinä on lasipurkkeja joissa kapselit majailee. Lisää kapseleita löytyy kaapista täydennykseki. Meillä on ihan kauheasti kahvikapseleita, niitä kuluukin. Meillä on eri kipot lungoille ja espressoille. Ollaan jo opittu väreistä muistamaan mitkä on mitäkin laatuja. Uutuuksissa joskus vähän menee vielä sekaisin. Mut ne säilytetään erikseen.