En taida vieläkään olla ihan tointunut matkasta, kun fiilistelen edelleen sitä koko ajan. Niinpä palaan täälläkin jälleen hetkeksi takaisin matkatunnelmiin. Tällä kertaa aiheena toinen lempparini, nimittäin syöminen.

Matkan renotuttavimpia anteja on päätön vaeltelu pienillä kaduilla, jotka ovat täynnä erilaisia pikkuliikkeitä. Sulassa sovussa on vaatteita, sisustusta, elektroniikkaa, huoneistoja ja ruokaa. Erityisen kiinnostunut olen tietysti ruoasta. Harmittaa etten kuvannut enemmän noita viehättäviä erikoispuoteja. Kuvissa kalakaupan tarjontaa. Pieni kauppa oli levittäytynyt puoliksi kadulle. Sisällä seiniä peitti valkoiset kaakelit ja kalusteina oli teräspöytiä ja tiskejä. Ulkopuolelle oli sijoitettu nuo kuvaamani mereneläviä sisältävät altaat.

Kalakauppaa ihasteltuamme alkoi tehdä mieli merellistä syötävää. Ratkaisuna sushi, jonka saattoi ostaa sängyllä nautittavaksi. Onneksi meidän lempikadulla (Rue des Martyrs) sijaitsee myös sushikauppa.

Haimme ensimmäistä kertaa tästä liikkeestä sushit. Oli ihan älyttömän hyvää. Viinikin on sushipuodista ja se sopi todella loistavasti makuihin. Pitkän päivän jälkeen oli ihana asetella herkut vastapedatuille puhtaille sänkyvaatteille ja sukeltaa rauhassa nauttimaan ateriasta.

Jälkiruokakin löytyi kadun pikkupuodeista. Marjat hedelmäkaupasta ja macaronsit pienestä leipomosta. Ihan täydellinen illallinen.

Me söimme monella erilaisella tavalla matkan aikana. Ravintolassa, sängyllä ja viimeisenä iltana nurmikolla. Matka oli nimittäin mahtava päättää vuosien varrella kavereiksi tulleiden muotiviikkotyyppien kanssa. Tyypit olivat kasanneet kaiken tarvittavan mukaan. Viltiltä löytyi mm. Rudyn äidin tekemiä herkkuja – quichea, antipastoja ja jälkkäriksi brownieta ja hedelmäsalaattia. Yksi oli noutanut grillattua kanaa, toinen tehnyt salaattia, me ostimme täytettyjä panineja jne. Mieletön ruokahetki sekin, kokoontua yhteen ihmisten kanssa jotka kaikki tulivat täysin eri puolilta maailmaa.

Ruokamuistot on kyllä mahtavia!

4 Comments

  1. Ai vautsi, en ollut ymmärtänyt, että teille on kertynyt tuollainen Pariisin muotiviikko -jengi oikein! Kivalta kuulostaa. 🙂

  2. Ruokamuistot matkoilta on kyllä ihan parhaita ja hotellihuoneessa syöminen välillä tosi mukavaa!

  3. Anne

    Juu, siellä on paljon samoja tyyppejä vuodesta toiseen. Kiva kun tutustuu ihmisiin 🙂

  4. Anne

    Niinpä! Onneksi meidän hoodeilla on vielä ihan mahtava ruokatarjonta.