Katse talven suuntaan. Tarkastellaan Sokos-yhteistyön merkeissä pakollisia talviasusteita; saappaita, pipoja, käsineitä, huivejakin. Valkkailin taas omia suosikkejani kuvauslainaan. 

(lompakko ja pipo Filippa K / hanskat Mutka)

Ihan ensimmäisiä asusteita jotka kaivan esille on hanskat. Suosin aina mustia ajattomia nahkakäsineitä. Mieluiten valitsen kotimaisen vaihtoehdon, onneksi meillä vielä valmistetaan nakakäsineitä. 

J. Lindebergin pipo on ihanan rento, mitenköhän tuollainen kuuluisi asetella päähän mietin. Ihailen aina toisilla tällaisia ohuita rentoja villapipoja. Olen päättänyt itsekin opetella käyttämään moista, rennosti vaan ja pipo vähän takaraivolle. Eikö se ole siinä.

(saappaat Kaiio / huivi, lompakko ja pipo Filippa K/ käsineet Mutka)

Matalavartiset biker-saappaat ovat ihania. Kaiion bootsit ovat sirot ja ylellisyyttä tuovat kultaiset yksityiskohdat. Ihastuin Filippa K:n karvapintaiseen lompakkoon, mitä hauskin talviasuste. Voihan lompakkoakin vaihdella välillä, sitä kun tulee käytettyä päivittäin.

Matalampivartiset saappaat ovat kiitollisia mallin puolesta, ne sopivat kaikenmallisille säärille. Kuvassa Kaiion saappaiden lisäksi Tommy Hilfigerin mokkavartiset saapikkaat.

Bikerit vastakkain. Vasemmalla G-Starin järeät karvavuoriset versiot ja oikealla Kaiion kevyemmät saappaat. G-Starit ovat lämpimät kovemmillakin pakkasilla, ne ovat enemmän puhtaasti ulkokäyttöön. Kaiiot ovat vähän kevyemmät ja vuorettomat, joten ne toisaalta sopivat myös esim. työkäyttöön sisällekin jos siltä tuntuu. Molemmissa siis puolensa.

(saappaat vasemmalla Vagabond ja oikealla Caprice)

 
 
Pitkävartisissa saappaissa minä pidän eniten erittäin yksinkertaisista malleista. Korkeakantaisissa saappaissa ihailen nyt vähän Chloemaista linjaa, eli varsi on suora ja hitusen väljä, pohja ohuehko ja kanta tukeva. Ratsastussaappaissa vähän sama linja, varren ei tarvitse olla ihan säärtä nuoleva.

Kauniin ruskeat saappaat sopivat tosi hyvin erilaisten luonnonvalkoisten ja harmaiden neulosten seuraksi. Kauniita talvisia yhdistelmiä.

Tupsupipot on hauskoja, ne piristävät talvitakkeja, sekä villapalttoita, että toppiksia. Tupsupipo asettuu helposti päähän, sen kanssa ei ole asetteluongelmia. 

Juttu jatkuu jälleen myös Sokoksen sivuilla, täällä.


Minkälaisilla asusteilla te suuntaatte talvikeleihin?

”yhteistyö”


10 Comments

 1. Näiden sun Sokos-postausten vuoksi odotan todella malttamattomana ko.liikkeen valmistumista tänne Ouluun. Toivottavasti valikoima on yhtä hyvä kuin teillä.

 2. Hei, ihana toi harmaa neule. Mistä se on?

  Ihastelen aina näitä Sokos-postauksia, onnistut aina löytämään tosi kivat jutut mukaan. En itse löydä kyseisestä kaupasta ikinä mitään kivaa, täytynee yrittää uudestaan.

  maia

 3. Olen samaa mieltä, kuin edelläni postanneet! Molemmat pipot istuvat sinulle hyvin, osaat etsiä Sokoksesta kivoja vaatteita ja esittelet ne mukavasti! Ainakin Jyväskylän Sokoksessa on erittäin palvelevia ja mukavia myyjiä, sinne on mukava mennä "ongelmiensa" kanssa etsimään uutta!

 4. Anne

  Mä kans! Pipoja ei voi olla liikaa, niitä kun täytyy käyttää pitkän talven ajan päivittäin 🙂

 5. Anne

  Harmaan neuleen ostin Pariisista Massimo Duttilta.

  Kiva kuulla 🙂 Mä löydän Sokokselta vaikka mitä kivaa, varmasti säkin, yritä uudelleen vaan.

 6. Anne

  Onpa tosi kiva palaute, kiitos! Nimenomaan hyvä valikoima yhdistettynä mukavaan palveluun on se hyvä juttu! Mä pidän Sokoksella selkeydestä, sieltä on helppo poimia vaatteita, kun ne on laitettu esille merkeittäin ja tyyleittäin.

 7. Kivoja juttuja olet taas esitellyt. Eilen juuri kävimme Tampereen Sokoksella isännän kanssa ostoksilla, lähinnä miesten osastolla vietimme iltaamme ja täytyy kyllä sanoa, että palvelu on Sokoksella aina saanut ison plussan minulta, vaikka välillä olenkin vähän huono sitä hyödyntämään!