Nyt on aika alkaa miettiä talvitakkeja. Ilmat ovat hellineet, mutta eipä aikaakaan, kun kylmä yllättää ja täytyy pukea lämmin takki päälle. Sokoksen yhteistyön merkeissä kävin kartoittamassa heidän takkivalikoimaansa, joka onkin juuri nyt runsaimmillaan. Oli hauska sovitella erilaisia takkimalleja, monta houkuttelevaa vaihtoehtoa olisi löytynyt, mutta valikoin esiteltäväksi muutaman erilaisen.

Pidin mielessä vaatekaapin käytännöllisyyden. Kuinka monta talvitakkia pitäisi olla. Itse ajattelen, että kolme erilaista takkia riittää tosi pitkälle. Tumma villakangastakki, vaalea tai värillinen villakangastakki ja lämmin pakkastakki.

Tummaksi villakangastakkivaihtoehdoksi olisin voinut valita vaikka kuinka monta ihanaa, mutta tällä kertaa päädyin Tiger of Swedenin syvän tummansiniseen versioon. Tässä on jonkin verran yksityiskohtia antamassa ilmettä takille. Takin leikkaus ihastutti, tämä on kapealinjainen, muttei kuitenkaan ihan tiukka. Takin alle poimin Tommy Hilfigerin ihastuttavan kuvioneuleen. Juuri nyt kansallisromanttiset kuvioneuleet tuntuvat hauskoilta. Moderniin kaupunkityyliin vähän särmää.

Kaikissa takkikuvissa minulla on Dieselin Skinzee-farkut. Luottovaatteeni kuten olette huomanneet.

Rakkauteni kamelin sävyyn on kestänyt jo nuoruusajoista saakka. Välillä sävy on enemmän muodissa, toisinaan vähemmän. Ei haittaa, se on minulle aina klassikko. Nyt kameli on kivasti taas kartalla. Takki on Tommy Hilfigerin. Pisteet erityisesti todella ajattomasta leikkauksesta, ei liikaa sisäänottoja, vaikka vartalon muodot on huomioitu kaavoituksessa.

Takkien linjat ovat kivasti väljentyneet. Kapealinjaisetkaan takit eivät ole tiukkoja mistään kohtaa. Takeissa usein kokoa suurempi saattaa laskeutua päällä kauniimmin, kunhan vaan muistaa katsoa, ettei hartialinja jää kovin väljäksi. Tarvittaessa esimerkiksi hihoja voi korjauttaa itselle sopiviksi Sokoksen ompelupalvelussa, itselleni tuossa Tommyn takissa hihanmitta oli vähän pitkä, mutta sellaisen saa onneksi fiksattua sopivaksi. Hyvin istuva, ei liian tiukka takki on päällä kaunein.

Kamelin sävyyn sopii farkkusininen ihan loistavasti. Fiilistelin näitä värejä vielä kotonakin kuvausretken jälkeen. Myös mustavalkoinen pörröinen ruutuhuivi sopii mielettömän hyvin klassiseen kamelitakkiin. Farkkupaita ja ruutuhuivi Maison Scotch ja kamelin värinen neulepaita Morris.

Kuvioneuleihastuksissani lainasin kuvauksiin myös Espritin reippaan punaisen neulepaidan. Kokeilin sitäkin villakangastakkien alle. Ihan mahtava piristäjä.

Pakkastakki on ainakin itselleni ihan must talvivaate. Onneksi lämpimiä takkeja on myös vähemmillä urheiluviboilla. Parkatakeista on tullut suosittuja käyttövaatteita. Kuvan takki on Filippa K:n. Tuo oli muuten aivan ihanan kevyt ja pehmeä päällä.

Parkatakin kanssa voi yhdistää sirot nilkkurit ja käsilaukun siinä missä villakankaisenkin takin kanssa. Parhaiten muhkean takin laukkukaveriksi sopii kookkaampi nahkalaukku. Kuvassa ihana Marc O’Polon unelmaisen pehmeä versio.

Takkien kanssa asusteet muuttuvat vähän raskaammiksi. Muhkeat huivit taitavat olla tämän talven hitti. Yksiväriset kookkaat villahuivit ovat ihania, mutta myös kuosillisia vaihtoehtoja kannattaa kokeilla. Huivilla saa niin kätevästi piristystä samaan takkiin, sillä talvitakkikausi on pitkä ja lopputalvesta ainakin minulla alkaa jo tulla piristystarve ihanallekin takille.

Samalla muistutan talvea kohti mentäessä päivittämään meikkiä. Itse teen talvella astetta puuteroidumman ihon ja valitsen pirteän huulipunan, jota toki suosin muulloinkin. Lempisävyjä ovat Lumenen numerot 45 ja 65.

Minkälainen talvitakki on sinusta ihanin ja kuinka monta takkivaihtoehtoa sinusta kaapissa pitäisi olla?


Olen taas jatkanut juttua Sokoksen sivuilla, linkki tässä.

Huom! Aiheeseen liittyen tehtiin myös jälleen video, sen löydät tästä.

”yhteistyö”

16 Comments

 1. Upeat kuvat – ensimmainen ja toiseksi viimeinen erityisesti ! Kiitos kauniista kuvista.

 2. Olipa kiinnostava juttu taas ja kauniit kuvat! Kolme takkivaihtoehtoa olisi kyllä juuri sopiva määrä. Kunnon pakkastakki minulta jo löytyykin, mutta villakangastakit ovat vielä hakusessa. Tai on minulla kaksi vanhaa: toinen harmaa, liian kellomaisella helmalla ja toinen tumma sininen, oversize-malli (tätä käyttäisin mielelläni, mutta kun se kerää kaiken pölyn, nöyhdän ja hiukset 10m säteellä! älytön tapaus!) Hulluilta Päiviltä tilasin mustan Tiger of Swedenin villakangastakin, joka ei ole vielä saapunut – toivon, että se olisi sopiva! Noilla kahdella pärjäisin paremmin kuin hyvin tämän talven. Ensi talveksi voisi sitten harkita toista villakangastakkia, joko vaaleaa kamelinruskeaa tai eläväpintaista harmaata, ehkä hiukan enemmän oversize-mallista… Klassiset takit kestävät kyllä käytössä aikaa, enkä minä haluaisi uusia takkeja joka vuosi!

 3. Aivan mahtava tuo ensimmäinen takki, käy sulle erittäin hyvin! Olisin halunnut tuon Filippa K:n takin toimivan itselläni, mutta omaan vartalooni se oli aivan liian pussimainen. Harmi, sillä se oli ihan tuntuinen.

  Itse olen pärjännyt talvet viime aikoina parilla eri takilla, mutta etsinnässä olisi vielä laadukas villakangastakki sekä todella lämmin toppatakki. Ehkä tänä vuonna voisi vihdoin panostaa noiden etsimiseen.

 4. Vika musta parka on ihana. Siinä on jopa vähän rokkia. Tosi kaunis meikki sulla näissä kuvissa. <3

 5. Ihania takkeja!! Mä jotenkin vaan tykkään enemmän sellaisista vähän naisellisemmista, hiukan linjoja mukailevista takeista kuin niistä oversize-jutuista. Olen kokeillut, mutta ne ei vaan ole mun juttu, näyttävät ihan teltalta mun päällä.
  Mä olen joutunut/saanut tänä talvena ja syksynä ostaa kokonaan uudet takit. No, yhden viime talven liian suuren mustan villakangastakin vein ompelijalle pienennykseen, kun se muuten on ihan täydellinen villakangastakki. Toinen villakangastakkini on juurikin kamelinruskea ja kolmas pieni heräteostos, sellainen "krimiä" muistuttava hm:n harmaa yksilö. Toppis on vielä hakusessa ja tuo kuvissa oleva parkatakin tapainen näyttää aika kivalta.
  Muistan omistaneeni muutamia vuosia sitten ihan täydellisen HM:n kamelinruskean villakangastakin. En tiedä mikä ihme minuun meni, että myin sen pois? Se oli vielä hyvälaatuinenkin, kauniin mallinen ja täydellisen värinen. Harvoin mikään harmittaa, mutta se kyllä harmittaa. No, onneksi on nyt tuo uusi Filipan versio odottamassa kylmempiä kelejä.

 6. Anne

  Kiva kuulla Leena 🙂 ja Petrikin on varmaan iloinen, kuullessaan kuvakiitoksia!

 7. Anne

  Mukavaa että juttu kiinnosti 🙂 Mä mietin tätä tehdessä tosiaan, miten itse käytän talvitakkeja ja kunka monella takilla talvi sujuisi kivasti. Päädyin kolmeen erilaiseen. Laadukas talvitakki tosiaan kestää enemmän kuin yhden talven, etenkin jos kaapissa on vaihtoehtoja, jotta takki saa vähän lepakin välillä.

 8. Anne

  Joo, huomasin, että takin malli istui just mulle 🙂 Filipan takki oli tosiaan ihanan pehmoinen ja lempeä, harmi ettei juuri tuo malli sopinut sulle.

  Takin ostamiseen kannattaa vähän keskittyä, kokeilla malleja, joita ei henkarin perusteella ehkä uskoisikaan. Takki pääsee oikeuksiinsa vasta kun sen pukee päälle.

 9. Anne

  Musta parka on niin hyvä juttu, mäkin tarviin sellaisen kaappiin. Heh, kiitos, mä sutaisin vähän enemmän meikkiä tähän kun normaalisti. Tehtiin nimittäin se video samalla 🙂

 10. Anne

  Mä taas pidän vähän väljemmistä linjoista, se on just kiinni vähän siitä mikä tuntuu itsestä hyvälle ja toisaalta vähän mihin on tottunut. Mun mielestä naisellisetkin linjat on nättejä, mutta joskus näkee numeroa liian pieniä valintoja. Silloin takki kiristää ikävän näköisesti selästä ja käsivarsista, eikä se ole minusta nättiä. Olen huomannut, että usein on tapana ostaa niin pieni koko kun päälle mahtuu, niinhän ei kannattaisi tehdä. Vaan pitäisi sovitella ja valita koko joka tuntuu mukavalta ja näyttää sopivalta – ompelimossa voi aina entrata pienemmäksi, suurentaminen on hankalampaa 🙂

  Mäkin oon muistellut yhtä mun vanhaa talvitakkia monta kertaa, vein sen kerran kirppikselle kun malli oli liian väljä…hah. Nyt se olis ihan täydellinen.