Kuinka moni innostuu joulusta jo näin marraskuussa. Kyllähän tähän pimeimpään aikaan joulunodotus tuo vähän kutkutusta. Suunnittelu on kivaa, niinpä jouluvalmisteluiden miettimisen aloittaa mielellään jo nyt. Sokos-yhteistyön puitteissa kävin läpi heidän kodinosastoaan, sain kuvauslainaan muutamia mieleisiäni juttuja. Tässä teille vähän omia joulun/talven mietintöjäni.

Vinkki: asiakasomistajaetu Sokoksissa 19.- 23.11. 2014 
S-Etukortilla -15 % alennusta normaalihintaisista tuotteista!
Marraskuun ensimmäisiä talven juttuja ovat sipulikukat ja kyntteliköt. Iittalan uusi Nappula-sarjan monihaarainen kynttelikkö on aivan upea. Voit sijoitella siihen joko kruununkynttilät tai tuikut. Tällainen sopii koristamaan tasoja tai ruokapöydän keskipisteeksi. Yksi joulun toivotuimmista lahjoista varmastikin.

Talvea varten siivoilen kotona ja yksinkertaistan sisustusta. Näin saan raikkaan pohjan somistuksia varten. Tekstiilejä vaihtelemalla ja niitä lisäilemällä luodaan tunnelmaa. Itse käperryn torkkupeittoon missä vain kotona, myös ruokapöydän äärellä. Kuvassa unelmaisen pehmoinen Beach Housen Alpakkavillainen torkkupeitto Sokokselta.

Pöytäkattausten luominen on aina yhtä mukavaa. Joulukauteen valitsen usein vähän koristeellisempia astioita. Iittalan Taika-sarjan punaiset astiat ovat mahtavia katseenvangitsijoita kattauksissa. Osasia ei tarvita koko sarjan vertaa, muutamilla palasilla saa jo näyttävyyttä aikaan. Sarja on täydentynyt nyt myös kauniisti koristelluilla juomalaseilla.
Pöytäliinat ovat vihdoinkin taas suosiossa. Kyllä mummot aikanaan tiesivät millä juhlatunnelmaa luodaan. Ihanan raffi pellavaliina saa meillä olla ryppyisenä, pedantimman kotona se on varmasti sileäksi silitetty. Kangasservetit ja pellavaliina Sokoksen House-sarjasta. Ihastuin tähän pöytäliinaan ja ostin sen meille omaksi, eli meidän joulukattaus syntyy varmasti tuolle liinalle.

Jos mietit jotain todella upeaa ja aikaa kestävää hankintaa itsellesi tai lahjaksi, suosittelen vaihtoehdoksi Iittalan kaunista Finlandia-vaasia. Voiko tuosta enää maljakko kauniimmaksi mennä. Kukkakimppu asettuu siihen todella helposti. Nyt kaupasta löytyi liljoja, myöhemmin joulun aikaan juhlapöytään voi valita vaikka leikkoamarylliksiä tai tulppaaneita.

Kuvauspäivänä marraskuu antoi parastaan valon suhteen, niinpä ikkunaa koristava herkkä valokranssi on vain häivähdyksen omaisena tuossa kuvassa. Meillä löytyy aina muutama led-valosarja luomassa kotiin talvitunnelmaa. Sokoksen valosarjoja tutkiessani ihastuin erityisesti tuohon hentoon kranssiin, se onkin muuten nyt S-Etutarjouksena Sokoksissa.

Muista hyödyntää luonnon tarjoamia koristeita kattauksissa. Kataja tuoksuu ihanalle ja säilyy yllättävän kauan ilman vettäkin. Sillä sopii koristaa talven juhlapöytiä. Katajan oksia voi sujautella myös kukkakimppujen joukkoon.

Omia suosikkikynttilänjalkoja ovat nuo yksinkertaiset Iittalan Nappulat. Kuvan valkoiset ovat omiani, muut värit kuvauslainoja. Ehkäpä täydennän tänä vuonna valkoisiani jollakin värillä, sekalaiset rykelmät näyttävät hyviltä. Myös Iittalan Tapio-sarjan lasit ovat omiani, niitäkin ihailin Sokoksella, yksinkertaiseen muotoiluun ei kyllästy vuosien saatossa.

Tunnelman luomiseen ei tarvita liikaa, muutamilla aikaa kestävillä jutuilla on kiva täydentää kotia. Tietyistä asioista tulee ehkä perinne, jokaisen juhlakauden aikaan otetaan samat jutut esille ja niitä täydennetään sopivilla palasilla.
Sokoksen sivuilla voit vielä kurkistaa lisää tästä teemasta, linkki tässä.
”yhteistyö”


11 Comments

 1. Hei – osaisitko antaa vinkkiä siitä, että mitkä kynttilät sopii kooltaan kaikista optimaalisimmin noihin kultaisen värisiin Iittalan Nappula-sarjan kynttilänjalkoihin? Huomasin niiden olevan vähän tavallista höllemmät ja pitäisi ostaa kotiin kynttilöitä, jotta saisi Nappulat käyttöön:)

  -Kiitollinen lukija

 2. EIIIII JOULUA KOHTI, vaan KOHTI JOULUA myös turuksi

 3. Heips!
  Tätä postausta olen odotellut siitä asti, kun näin Instagramissa joulukattaus kuvasi. Kertakaikkiaan kaunista! Ja kyllä, olen innostunut joulusta jo marraskuussa, tai oikeastaan koko vuoden. 🙂
  Terveisin
  Minna

 4. Kauniita kuvia!

  Hyasintit, liljat ja katajat, olen ollut niiden suurkuluttaja vuosien ajan mutta nyt ikävästi allergia on pahentunut sen verran etten voi olla samassa tilassa niiden kanssa:( Olenkin miettinyt mitä kukkia allerginen voisi jouluna käyttää kodin koristelussa, ruusuja tietenkin ja nyt kokeilussa on rosmariini joka ei tunnu aiheuttavan allergista reaktiota mutta vinkkejä otetaan vastaan, muovikukkaset on poissa laskuista.

 5. Hei, mistä olet ostanut nuo kauniit vihreät callunat? Kiitos kauniista blogista!

 6. Anne

  Itse olen käyttänyt ihan tavallisia kruununkynttilöitä joissa on standardikoko. Noissa kuvissa on Havin juhlakynttilät. En ainakaan ole huomannut niiden olevan löysät. Mutta tosiaan kultaiset olivat lainassa ja ainakin noihin Havin kynttilät istuivat justiinsa. Toivottavasti saat upeat Nappulat käyttöön! 🙂

 7. Anne

  Kiitos tarkkuudestasi 🙂 halusin kuitenkin laittaa otsikon juuri noin, puhun välillä vähän hassusti ja haluan että se näkyy myös joskus täällä. Rennosti mennään.

 8. Anne

  Kiitos Minna ihana kuulla että odotit tätä postausta, toivottavasti oli mieluinen 🙂
  Mä innostun joulusta aina näin marraskuussa ja ihan joulukuun alussa. Sitten ehkä kauppiaana saan siitä vähän tarpeekseeni just h-hetken aikoihin. Sitten taas aattoaamuna se innostus puskee päälle kun kinkun tuoksu herättelee 🙂

 9. Anne

  Oi vitsit, allergia on kyllä kurja. Sopisiko sinulle valkoiset joulutähdet, niitä saa nykyään pienikokoisinakin ja ovat jotenkin söpöjä, vielä jos juurelle laittaa vähän sammalta ja valitsee kivan rouhean ruukun. Myös jouluruusu voisi sopia allergikolle. Tosin nuo molemmat kasvit ovat myrkyllisiä, mutta niinhän melkein kaikki sipulikasvitkin. Sitten on sipulikasveista vielä tasetit, mutta nekin on aika voimakkaan tuoksuisia, että voivat varmasti allergisoida. Entä amaryllis? sehän ei tuoksu paljn.

  Toivottavasti löydät sopivat kukat!

 10. Anne

  Ostin ne Sokoksen ruokapuolelta 🙂 ovat Huiskulan tuotantoa.

  Kiitos kivasta palautteestasi!

 11. suuret kiitokset vinkeistä, kokeilenpa noilla ensi alkuun. Mukavaa adventin odotusta!